Τετάρτη 11 Μαρτίου 2009

<<Διαψεύδει τα δημοσιεύματα περί χρεοκοπίας ο ΟΓΑ>>

«Ο ΟΓΑ δεν αντιμετωπίζει κανένα απολύτως πρόβλημα χρηματοπιστωτικής ικανότητας και οι ασφαλισμένοι του είναι απόλυτα εξασφαλισμένοι όσον αφορά στις συντάξεις και στις παροχές τους» αναφέρει σήμερα η Διοίκηση του οργανισμού με αφορμή δημοσιεύματα που κινδυνολογούν για χρεοκοπία των ασφαλιστικών ταμείων.
Πιο αναλυτικά όπως επισημαίνεται στη σχετική ανακοίνωση, τα δημοσιεύματα αυτά δεν αποδίδουν την αληθή οικονομική κατάσταση του Οργανισμού και ειδικότερα:
• Το έτος 2009, ο ΟΓΑ για όλες τις δράσεις του (Βασική Σύνταξη 330€, Κύρια και Πρόσθετη Σύνταξη, με τις αυξήσεις τους, Περίθαλψη, Παροχές Αγροτικής Εστίας και Επιδόματα Δημογραφικής Πολιτικής) θα διανείμει συνολικά 8 δις ευρώ από τα οποία 6,4 δις ευρώ προέρχονται από τον Κρατικό Προϋπολογισμό και τα υπόλοιπα από εισφορές των ασφαλισμένων του και διάφορα έσοδα.
• Η καταβολή των συντάξεων και των λοιπόν παροχών προς τους ασφαλισμένους του Οργανισμού, τόσο για το τρέχον έτος όσο και για τα επόμενα, είναι απόλυτα εξασφαλισμένη καθώς ο ΟΓΑ έχει θεσμοθετημένους κρατικούς πόρους οι οποίοι καταβάλλονται κανονικά.
• Η περιουσία του Οργανισμού, παρά τη λογιστική μείωση της αξίας του μετοχικού του χαρτοφυλακίου, έχει αυξηθεί και ανέρχεται σήμερα στα 2.284.239.797,58 ευρώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Αναγνώστες

 
Free Website templateswww.seodesign.usFree Flash TemplatesRiad In FezFree joomla templatesAgence Web MarocMusic Videos OnlineFree Wordpress Themes Templatesfreethemes4all.comFree Blog TemplatesLast NewsFree CMS TemplatesFree CSS TemplatesSoccer Videos OnlineFree Wordpress ThemesFree Web Templates