Τετάρτη 22 Απριλίου 2009

<<Για υψηλές τιμές στο τριφύλλι και τη νέα χρονιά ελπίζουν οι αγρότες>>

Αρκετά προσοδοφόρα αποδείχτηκε η καλλιέργεια τριφυλλιού κατά την εφετινή χρονιά. Την ώρα, που στα υπόλοιπα προϊόντα την πτώση δεν μπορεί να αμφισβητήσει πλέον κανείς, σαφώς ωφελημένοι εξήλθαν όσοι αγρότες επέλεξαν να καλλιεργήσουν τριφύλλι, γεγονός που τους στρέφει στην εν λόγω καλλιέργεια και τη νέα χρόνια. Βέβαια σ’ αυτή την περίπτωση ελλοχεύει ο κίνδυνος υπερπαραγωγής.
Τιμές σαφώς υψηλότερες από τις περσινές απήλαυσαν οι αγρότες που έσπειραν και καλλιέργησαν τριφύλλι και σ' αυτό βέβαια συνετέλεσε καθοριστικά η έλλειψη για το προϊόν, που παρατηρήθηκε στην αγορά.
Έτσι, οι μέσες τιμές παραγωγού κυμάνθηκαν το 2008 από 17 - 24 λεπτά του ευρώ το κιλό, αναλόγως με την «κοψιά», δηλαδή αν ήταν η πρώτη, η δεύτερη κ.λπ. Η συγκεκριμένη τιμή είναι... χωραφιού, καθώς για παράδοση στο...στάβλο και τον κτηνοτρόφο η τιμή κυμάνθηκε από 29 - 32 λεπτά του ευρώ. Το 2007, οι μέσες τιμές δεν ξεπέρασαν τα 16 λεπτά του ευρώ, χωρίς ωστόσο να πέσουν κάτω από τα 11 λεπτά, ενώ για παράδοση στο στάβλο, κυμάνθηκαν από 22 - 24 λεπτά του ευρώ.
Αξίζει να σημειωθεί ότι σημαίνοντα ρόλο για τη διαμόρφωση των τιμών του τριφυλλιού στην αγορά παίζει, το γεγονός ότι το συγκεκριμένο προϊόν από ένα σημείο και μετά, όταν παραμένει αποθηκευμένο, υποβαθμίζεται ποιοτικά σε σημαντικό βαθμό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Αναγνώστες

 
Free Website templateswww.seodesign.usFree Flash TemplatesRiad In FezFree joomla templatesAgence Web MarocMusic Videos OnlineFree Wordpress Themes Templatesfreethemes4all.comFree Blog TemplatesLast NewsFree CMS TemplatesFree CSS TemplatesSoccer Videos OnlineFree Wordpress ThemesFree Web Templates