Δευτέρα 13 Απριλίου 2009

<<Ξεκίνησαν, μετ΄ εμποδίων, καταβολές εξισωτικής και επιστροφής ΦΠΑ>>

Ξεκίνησε χθες, Πέμπτη 9 Απριλίου, η καταβολή για χιλιάδες γεωργούς και κτηνοτρόφους σε ό,τι αφορά την επιστροφή του Φ.Π.Α. αλλά και της εξισωτικής αποζημίωσης σε όσους δεν την είχαν εισπράξει τον περασμένο Δεκέμβριο. Ωστόσο, οι πληρωμές γίνονται μετ’ εμποδίων λόγω της απεργίας που προκηρύχθηκε για χθες και σήμερα από τον Σύλλογο Εργαζομένων της Αγροτικής Τράπεζας.
Σε ό,τι αφορά τους κτηνοτρόφους, σύμφωνα με πληροφορίες, από προχθες το μεσημέρι βρίσκονται στους τραπεζικούς τους λογαριασμούς τα χρήματα που αφορούν την εξισωτική αποζημίωση και ανέρχονται περίπου σε 40 εκατομμύρια ευρώ για όλη τη χώρα. Σημειώνεται πως τα χρήματα δεν θα καταβληθούν σε κτηνοτρόφους, οι οποίοι έχουν ακόμη διάφορες εκκρεμότητες στη διαδικασία από παρελθόντα έτη.
Από χθες, επίσης, ξεκίνησε η επιστροφή του αγροτικού Φ.Π.Α. στη φυτική και ζωική παραγωγή σε όσους αγρότες υπέβαλαν τα έγγραφα της επιστροφής στις οικείες Ε.Α.Σ. Πρόκειται για την πρώτη δόση του 7% που εκτιμάται πως ξεπερνά τα 10 εκατομμύρια ευρώ.
Η δεύτερη δόση του 5% η οποία αφορά τις καλλιέργειες βαμβακιού, καπνού, δημητριακών και ελιάς θα δοθεί τέλος Μαΐου - αρχές Ιουνίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Αναγνώστες

 
Free Website templateswww.seodesign.usFree Flash TemplatesRiad In FezFree joomla templatesAgence Web MarocMusic Videos OnlineFree Wordpress Themes Templatesfreethemes4all.comFree Blog TemplatesLast NewsFree CMS TemplatesFree CSS TemplatesSoccer Videos OnlineFree Wordpress ThemesFree Web Templates