Τετάρτη 15 Ιουλίου 2009

ΓΕΩΡΓΙΚΕΣ ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΕΙΣ

3. 15.07.2009
ΕΣΠΕΡΙΔΟΕΙΔΗ
ΚΟΚΚΙΝΗ ΨΩΡΑ - ΨΕΥΔΟΚΟΚΚΟΣ
Συστήνεται ψεκασμός μόνο στα δενδροκομεία που διαπιστώθηκαν πέρυσι σοβαρές προσβολές και που η παραγωγή τους προορίζετε για επιτραπέζια χρήση. Οι επεμβάσεις πρέπει να γίνουν με την λήψη του δελτίου.
Συνιστώμενα φάρμακα: Στη λίστα των εντομοκτόνων που σας έχει αποσταλεί. Ο θερινός πολτός δεν καταστρέφει τα ωφέλιμα έντομα και μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε βιολογικές καλλιέργειες. Στους οπωρώνες που θα χρησιμοποιηθεί τα δένδρα θα πρέπει να είναι σε καλή θρεπτική κατάσταση και ποτισμένα. Η επέμβαση να γίνει πρωινές ώρες ή αργά το απόγευμα και σε μέρα που δεν προβλέπεται καύσωνας.
ΛΕΚΑΝΙΟ
Μόνο εκεί που διαπιστώνονται σοβαρές προσβολές από το λεκάνιο, να γίνει συνδυασμένη καταπολέμηση με το ψευδόκοκκο ή την κόκκινη ψώρα. Ο καλός αερισμός της κόμης βοηθάει στον έλεγχο του παράσιτου. Κατάλληλα φάρμακα: Στη λίστα φυτοφαρμάκων που σας έχει αποσταλεί.
ΦΥΛΛΟΡΥΚΤΗΣ (Φυλλοκνίστης)
Στα δένδρα που βρίσκονται σε παραγωγή να γίνουν μόνο καλλιεργητικά μέτρα
Αποφυγή θερινών αζωτούχων λιπάνσεων.
Αφαίρεση και καταστροφή των λαίμαργων βλαστών.
Περιορισμός των αρδεύσεων στις απολύτως αναγκαίες.
Στα νεαρά δένδρα και στα φυτώρια, όπου διαπιστωθούν προσβολές (στοές), να γίνεται ψεκασμός κάθε 10-12 μέρες. Κατάλληλα φάρμακα: Στη λίστα φυτοφαρμάκων που σας έχει αποσταλεί.
ΕΡΙΩΔΗΣ ΑΛΕΥΡΩΔΗΣ
Οι προσβολές από το έντομο είναι συνήθως περιορισμένες. Να γίνει επέμβαση μόνο εφόσον υπάρχει σοβαρό πρόβλημα από κάποιο άλλο εχθρό στα εσπεριδοειδή. Κατάλληλα φάρμακα: Στη λίστα φυτοφαρμάκων που σας έχει αποσταλεί.

ΠΗΓΗ: www.minagric.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Αναγνώστες

 
Free Website templateswww.seodesign.usFree Flash TemplatesRiad In FezFree joomla templatesAgence Web MarocMusic Videos OnlineFree Wordpress Themes Templatesfreethemes4all.comFree Blog TemplatesLast NewsFree CMS TemplatesFree CSS TemplatesSoccer Videos OnlineFree Wordpress ThemesFree Web Templates