Πέμπτη 22 Οκτωβρίου 2009

<<Εξάμηνο πρόγραμμα αναδιάρθρωσης της αγροτικής πολιτικής προανήγγειλε η Μπατζελή>>

Ευρύς διάλογος πραγματοποιήθηκε για τα κρίσιμα και επείγοντα ζητήματα που απασχολούν τους αγρότες και τον αγροτικό χώρο γενικότερα κατά την διάρκεια σημερινής επίσκεψης της υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κ. Κατερίνας Μπατζελή, στη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της ΠΑΣΕΓΕΣ. Από την πλευρά της Συνομοσπονδίας επανατέθηκαν τα ζητήματα, όπως αυτά αναλυτικά κατατέθηκαν στην πρόσφατη επίσκεψη του προεδρείου της ΠΑΣΕΓΕΣ στο γραφείο της υπουργού, ενώ η κα Μπατζελή, σε συνέχεια των προγραμματικών δηλώσεων στη Βουλή, παρουσίασε τις προτεραιότητες και τις νομοθετικές παρεμβάσεις του υπουργείου της για το πρώτο εξάμηνο της νέας κυβέρνησης, .
Συγκεκριμένα, σύμφωνα με όσα είπε η υπουργός θα υπάρξουν νομοθετικές παρεμβάσεις σε τέσσερεις τομείς:
• Ο ΕΛΓΑ θα ανασυγκροτηθεί και θα διαμορφωθεί ένα σύστημα ασφάλισης της αγροτικής παραγωγής, τόσο από τους φυσικούς κινδύνους όσο και από τους κινδύνους της αγοράς.
• ΕΦΕΤ: Δημιουργία ενός ολοκληρωμένου συστήματος προστασίας παραγωγών και καταναλωτών από το χωράφι έως το ράφι. Ο ΕΦΕΤ θα παρεμβαίνει και για την προστασία της υγείας των καταναλωτών, αλλά και για τον έλεγχο των τιμών.
• Ανασυγκρότηση του Συνεταιριστικού κινήματος. Για το θέμα αυτό ζήτησε τις προτάσεις της ΠΑΣΕΓΕΣ και των άλλων συνεταιριστικών οργανώσεων.
• Δημιουργία φορέα συλλογικής διαχείρισης αγροτικών εφοδίων αλλά και της διάθεσης των αγροτικών προϊόντων.
Η υπουργός, επίσης, προανήγγειλε την ριζική αναδιάρθρωση του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης «Αλέξανδρος Μπαλτατζής».

ΠΗΓΗ: ΠΑΣΕΓΕΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Αναγνώστες

 
Free Website templateswww.seodesign.usFree Flash TemplatesRiad In FezFree joomla templatesAgence Web MarocMusic Videos OnlineFree Wordpress Themes Templatesfreethemes4all.comFree Blog TemplatesLast NewsFree CMS TemplatesFree CSS TemplatesSoccer Videos OnlineFree Wordpress ThemesFree Web Templates