Τρίτη 1 Δεκεμβρίου 2009

<<Εκτός Μπαλτατζή όσοι νέοι αγρότες δεν εντάχθηκαν στην πρώτη προκήρυξη του Απριλίου 2009>>

Δεν εντάσσονται τελικά στο μέτρο 112 «Εγκατάσταση νέων αγροτών» όσοι νέοι αγρότες δεν εντάχθηκαν με την πρώτη προκήρυξη του μέτρου, τον Απρίλιο του 2009. Το ανακοίνωσε η υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κα Κατερίνα Μπατζελή επισημαίνοντας ότι για την ένταξη 8.500 νέων αγροτών στο πρόγραμμα απαιτούνται 287 εκατ. ευρώ, ενώ οι δεσμευμένες πιστώσεις δεν ξεπερνούν τα 100 εκατ. ευρώ.
Κατά την ομιλία της στη γενική συνέλευση της ΠΑΣΕΓΕΣ η κα Μπατζελή άφησε σαφείς αιχμές κατά της απελθούσας πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου επειδή, όπως είπε, εγκρίθηκαν όλες οι αιτήσεις ένταξης νέων αγροτών. «Μα, καλά, τηρούσαν όλες τις προϋποθέσεις; Ούτε μία δεν τις τηρούσε;», διερωτήθη σημειώνοντας ότι υπάρχουν πολλές καταγγελίες για τις διαδικασίες επιλογής. Ξεκαθάρισε, πάντως, ότι δεν στρέφεται εναντίον των νέων αγροτών.
Η υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης δεσμεύτηκε ότι όσοι νέοι αγρότες εντάχθηκαν με την πρώτη προκήρυξη του Απριλίου 2009 θα συνεχίσουν κανονικά. Δεν ισχύει το ίδιο και μ' αυτούς που επιλέγηκαν σε μεταγενέστερο στάδιο καθώς δεν επαρκούν οι πιστώσεις.
Όπως εξήγησε, οι δεσμευμένες πιστώσεις για το μέτρο 112 ανέρχονται σε 100 εκατ. ευρώ, ενώ για την επιδότηση και των 8.500 απαιτούνται 287 εκατ. «Τα 187 εκατ. ευρώ θα μπορούσαν να δοθούν εάν υπήρχαν. Δεν υπάρχουν, όμως», είπε.
Γι' αυτούς τους νέους αγρότες ανέφερε ότι είτε θα ενταχθούν στο μέτρο σε μεταγενέστερο στάδιο είτε θα κληθούν να υποβάλλουν εκ νέου αιτήσεις όταν ανοίξει ξανά το μέτρο

ΠΗΓΗ: ΠΑΣΕΓΕΣ

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Είμαι ενας νεος, που απολιθικα από των σρτατο και σκευτομαι να γινο νεος αγροτης. Ήσως καναταί καλλά που δεν κόψαται με την προτή προκήριξει. Και μπορή να καναταί καλά που κοψαταί της επομαινες προκηρίξης που ακολούθησαν? Αλλά αν ήχαται καταργήση τους ΦΟΡΟΥΣ ΑΓΟΡΑΣ ΚΑΙ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑΣ (όταν ήσασταν κυβέρνιση 11 χρονια),Και βάζαται κλιμακα π.χ. πανω από 300 στρ. να εδιναν 400€ στα 600 στρ. 900€ στα 2000 στρ. 5000€ και ούτο καθεξής. Το ίδιο και για τα σπίτια με κλίμακα 200τ.μ. 500€. Διότη το σιμπέρασμα είναι θετικό με αυτόν τον τροπό θα λιθούν τα προβλήματα στην Ελλάδα μας. Και το ΑΡΝΙΚΟ ΜΕ ΤΟΥΣ ΦΟΡΟΥΣ ΑΓΟΡΑΣ ΚΑΙ ΚΛΙΡΟΝΟΜΙΑΣ ειναί πηταί οτί πέθανε κάποιος. έρχεται ο ΕΦΟΡΑΣ ΚΑΙ ΛΕΕΙ ΤΙ ΣΟΥ ΕΧΕΙ ΑΦΙΣΙ Ο ΠΑΤΕΡΑΣ ΣΟΥ π.χ ενα σπιτι 150τ.μ. και 200στρ.Ο ΕΦΟΡΑΣ θα κοστολογισι την αξεία του σπιτιού και του οικοπέδου και τα στρ. που κλιρονόμησα. και να σου πει ένα απίστευτο ποσο οπως π.χ. 250.000,00 €. Όπου θα αναγκαστώ να πουλήσο αυτά που εφτιαξαί ο πατέρας μου τόσα χρόνια με κόπο. Χτίπα ξήλο βέβεα. Ενώ με την κατάργηση των φόρον αγογάς και κλιρόνομιας κανένας δεν χάνει! και μαθένοι ολη οι οικογένια να δίνοι τόσα για το σπίτι και για την ηπόλιπει περιουσι την στρεμάτικη, ή την βιοτενχια κ.α. Και π.χ. ένα ποσό των 2.500,00 € των χρόνο. Και όλο αυτο με μια κήνιση την ΚΑΤΑΡΓΙΣΗ ΦΟΡΩΝ ΑΓΟΡΑΣ ΚΑΙ ΚΛΙΡΟΝΟΜΙΑΣ. Και βαιβεα με κλίμακα στρεματηκής και τετραγονικών μέτρων. Διότη με αύτη τη ΛΗΣΗ Θα σοθη ολόκτιρι η Ελλάδα και θα ξεχρεόσουμαι ως κρατος πιο σύντομα από οτι νομίζεται. Και έρχεσται εσείς τώρα να τους επάναφερεται τους φόρους άγορας και κλιρόνομιας. ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΜΕΓΑΛΗΤΕΡΟ ΛΑΘΟΣ ΠΟΥ ΚΑΝΕΤΑΙ. Να σας φερώ και ένα παράδειγμα αν αύτος ο νόμος υπήρχαι εδώ και πάρα πολά χρονία από των Βασιλιά των Κωσταντίνο Γλισπουρκ που πηστέβω τοτέ που τα είχαι αγοράση ολά αυτά τα στρέμματα δεν τα πλήροσε και του τα αγόρασαμαι με ένα πολή σεβαστό ποσό. (ΕΛΠΙΖΩ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΝΕΤΑΙ ΤΑ ΛΑΘΗ ΠΟΥ ΚΑΙΝΑΤΑΙ ΚΑΙ ΜΗ ΤΑ ΕΠΑΝΑΛΑΜΒΑΝΕΤΑΙ ΓΙΑΤΙ ΘΑ ΜΑΣ ΣΤΗΧΗΣΟΥΝ ΠΕΡΙΣΟΤΕΡΟ).Θα του ελεγαί το κράτος ΑΝ ΥΠΗΡΧΑΙ ΑΠΟ ΤΟΤΕ Ο ΝΟΜΟΣ έχω αυτόν τον ΝΟΜΟ Τι περουσιακά στιχιά εχέται στην Ελλαδά βασιλία π.χ. 20.000 στρέματα και μια βίλα 2.000 τ.μ. ποσά χρόνια τα είχαται στην κατοχή σας π.χ. 40χρονια. και θα του λεγαται επιδεί εχώ μια κλιμακά πανώ από 20.000 στρ. ειναί 50.000€/12 μήνες και για τα 2.000 τ.μ. 30.000€/12 μήνες 50.000+30.000=80.000/12 μηνες*40= μας οφίλεται π.χ το ποσο των 10.000.000.000,00 ΔΙΣ. θελώ να πιστεβώ οτί καταλάβαται. Και να μην παεί χαμένος ο χρόνος μου. Και εδώ κλήνω.

Ανώνυμος είπε...

Αυτο που δεν καταλαβενω ειναι εφοσον η πρωτη που εγγριθηκαν γιατι δεν τους πληρωνουν τι περημενουν δηλαδη να παρουν στα χερι τους τα χαρτια και να τους φοναζουν ψεφτες η απατεωνες
και μετα θα λενε ο αγροτης δεν μας εμπειστευεται μα πως να σας εμπειστευτη με τοσα που γεινονται
με σεβασμο

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Αναγνώστες

 
Free Website templateswww.seodesign.usFree Flash TemplatesRiad In FezFree joomla templatesAgence Web MarocMusic Videos OnlineFree Wordpress Themes Templatesfreethemes4all.comFree Blog TemplatesLast NewsFree CMS TemplatesFree CSS TemplatesSoccer Videos OnlineFree Wordpress ThemesFree Web Templates