Κυριακή 24 Ιανουαρίου 2010

Μπατζελή: "Δεν υπάρχουν λεφτά"



"Δεν υπάρχουν λεφτά" δηλώνει ευθέως η υπ. Αγροτικής Ανάπτυξης σε συνεντευξή της στο K. Βήμα, δηλώνοντας κατηγορηματικά ότι στις σημερινές συνθήκες της δημοσιονομικής κατάρρευσης και των σούπερ ελλειμμάτων δεν υπάρχουν περιθώρεια, ούτε δυνατότητες για τέτοιου μεγέθους ενισχύσεις στους έλληνες αγρότες.
"Αυτό που μπορούμε να συζητήσουμε αυτή την ώρα είναι πώς θα μπορέσουμε να συνεχίσουμε να παράγουμε ποιοτικά και εμπορεύσιμα αγροτικά προϊόντα" επισημαίνει.
Η υπουργός αναφέρει ότι "αυτοί που κλείνουν τους δρόμους παίρνουν τις υψηλότερες επιδοτήσεις".
Στο ερώτημα ποιοι τελικώς στήνουν τα μπλόκα και τι πραγματικά εκπροσωπούν, λέει ότι "πρόκειται για ένα συνονθύλευμα χωρίς επαρκή νομιμοποίηση".
"Οι άνθρωποι υποθέτουν ότι εκπροσωπούν τους αγρότες, το πανελλαδικό συντονιστικό είναι αχταρμάς που αγγίζει τα όρια του αναρχοσυνδικαλισμού, με τον οποίο συντονίζονται συνδικαλιστές του ΚΚΕ και της ...Νέας Δημοκρατίας", προσθέτει, επισημαίνοντας πως "οι περισσότεροι είναι επιχειρηματίες ή ορίζονται από προσωπικές στρατηγικές, τρελαίνονται από τη δημοσιότητα, περιφρονούν την πολιτική ηγεσία της χώρας και θεωρούν εαυτούς μικρούς ανεξάρτητους ηγέτες, που δεν έχουν να δώσουν λογαριασμό σε κανέναν".
Για τον διάλογο του Ζαππείου προαναγγέλλει ότι θέλει να συζητήσει την κατάρτιση πέντε νομοσχεδίων τα οποία, κατά την άποψή της, είναι προαπαιτούμενα για τη ζητούμενη αλλαγή στην ελληνική γεωργία.
Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Θόδωρος Πάγκαλος σε ερώτηση τους Εθνους της Κυριακής αν υπάρχει κομματική υποκίνηση, απαντά:
"Είναι προφανές ότι εντάσσεται η τακτική ορισμένων κομμουνιστών αγροτών στη λογική της κυρίας Παπαρήγα "έχουμε πόλεμο". Ο εμφύλιος πόλεμος ήταν μια τραγωδία την προηγούμενη φορά, αυτήν τη φορά τείνει να είναι τραγωκωμωδία!»".
Το Σάββατο, η γενική γραμματέας του ΚΚΕ - Πάπισσα του Περισσού, περιόδευσε στα μπλόκα του Κάστρου, της Αλαμάνας, της Νίκαιας.
Δικαιολόγησε τη μορφή κινητοποίησης που επιλέγουν οι αγρότες, οι οποίοι στηρίζονται από το κόμμα της.
Κάλεσε τους αγρότες να μη μετακινηθούν από τα μπλόκα τους, αν δεν ικανοποιηθούν τα αιτήματά τους, ενώ κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι τους εμπαίζει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Αναγνώστες

 
Free Website templateswww.seodesign.usFree Flash TemplatesRiad In FezFree joomla templatesAgence Web MarocMusic Videos OnlineFree Wordpress Themes Templatesfreethemes4all.comFree Blog TemplatesLast NewsFree CMS TemplatesFree CSS TemplatesSoccer Videos OnlineFree Wordpress ThemesFree Web Templates