Τρίτη 23 Φεβρουαρίου 2010

Ο Πτηνοτροφικός Συνεταιρισμός Άρτας αντιστέκεται στην κρίση.

Ενημερωτική συνάντηση με τους εργαζόμενους του Π.Σ.Α. στην αίθουσα ΔΙΩΝΗ – Στόχοι της διοίκησης για φέτος ο περιορισμός του κόστους και η μικρή αύξηση της παραγωγής και των πωλήσεων.
Συνάντηση με όλους τους εργαζόμενους είχε η διοίκηση του Πτηνοτροφικού Συνεταιρισμού Άρτας την Κυριακή 21 Φεβρουαρίου στην αίθουσα ΔΙΩΝΗ. Η συνάντηση είχε σκοπό την ενημέρωση για την πορεία του Συνεταιρισμού, η οποία δεν φαίνεται να έχει επηρεαστεί, προς το παρόν τουλάχιστον, από την κρίση.
Αντίθετα, όπως τόνισε ο γενικός διευθυντής του Πτηνοτροφικού Συνεταιρισμού Άρτας Άλκης Μπανταλούκας, οι θέσεις των 330 εργαζομένων στο Συνεταιρισμό είναι διασφαλισμένες και η διοίκηση σε συνεργασία πάντα με τους εργαζόμενους έχει βάλει σα στόχο για φέτος τον περιορισμό του κόστους και την μικρή αύξηση της παραγωγής και των πωλήσεων.
Ο κ. Μπανταλούκας δήλωσε για το θέμα: «Ήταν μια συνάντηση ενημερωτική που απευθύνονταν προς όλους τους εργαζόμενους του Π.Σ.Α. με σκοπό και μόνο την ενημέρωση όσον αφορά την πορεία του Συνεταιρισμού. Έγινε μια μικρή ιστορική αναδρομή και ενημέρωση για το πού βρίσκεται ο Συνεταιρισμός, ποια είναι τα βήματα τα οποία έχει κάνει και ποιοι είναι οι στόχοι του από δω και πέρα. Και βέβαια όλα αυτά σε συνδυασμό με τις δυσκολίες που εμφανίζονται τα τελευταία χρόνια, ιδιαίτερα τώρα με την παγκόσμια οικονομική κρίση και τους τρόπους με τους οποίους θα μπορέσουμε ν’ αντεπεξέλθουμε και να βγούμε απ’ αυτή την κρίση αν είναι δυνατόν όχι μόνο αλώβητοι αλλά και ενισχυμένοι».

Η κρίση δεν έχει επηρεάσει τις πωλήσεις, τόνισε ο κ. Μπανταλούκας. «Μέχρι στιγμής δεν έχουμε δει κάποιο ιδιαίτερο πρόβλημα στις πωλήσεις μας. Από κει και πέρα οικονομικά υπάρχουν κάποιες δυσκολίες διότι είναι πάρα πολλοί αυτοί οι συνεργάτες που επί χρόνια δεν είχαν καθόλου προβλήματα, εντούτοις γνωρίζουμε πολύ καλά ότι έστω και κάποιος μικρός κρίκος αυτής της αλυσίδας αν αρχίσει να παρουσιάζει κάποια προβλήματα αυτό είναι ένα ντόμινο και έρχονται προς τους μεγαλύτερους.
Δόξα τω Θεώ μέχρι στιγμής δεν αντιμετωπίζουμε κάποιο ιδιαίτερο πρόβλημα αλλά πρέπει όμως να πάρουμε όλα εκείνα τα μέτρα ώστε να θωρακίσουμε την επιχείρησή μας απέναντι σε οποιονδήποτε τέτοιο κίνδυνο. Κι αυτό βέβαια δεν μπορεί να γίνει παρά μόνο εφόσον συμμετέχουν ενεργά και οι εργαζόμενοι, που είναι ο κορμός του Συνεταιρισμού, γιατί θα πρέπει όλοι μαζί να βοηθήσουμε για να μπορέσουμε να αντεπεξέλθουμε».

Περιορισμός του κόστους
Εξηγώντας τι εννοεί ότι οι εργαζόμενοι θα πρέπει να συμμετέχουν ενεργά ο κ. Μπανταλούκας τόνισε: «Θα πρέπει να μπούμε σε νέα πρότυπα και σε νέες διαδικασίες παραγωγής έτσι ώστε να αποφύγουμε την οποιαδήποτε σπατάλη κόστους. Άρα θα πρέπει να περιορίσουμε όσο γίνεται το κόστος, να δώσουμε όσο γίνεται καλύτερο προϊόν στον Έλληνα καταναλωτή, να κερδίσουμε την εμπιστοσύνη του, την αξιοπιστία απέναντι σε όλους τους συνεργάτες μας και αυτό μπορεί να φέρει τα θετικά αποτελέσματα».

Προς το παρόν καμία θυσία
Παρά τους χαλεπούς καιρούς, από τους εργαζόμενους του Συνεταιρισμού δεν έχουν ζητηθεί προς το παρόν θυσίες όσον αφορά τα επίπεδα των αποδοχών τους. Ο Συνεταιρισμός απασχολεί σήμερα 330 εργαζόμενους, γεγονός που τον κατατάσσει σε μία από τις μεγαλύτερες επιχειρήσεις, αν όχι τη μεγαλύτερη, που υπάρχουν σήμερα στην περιοχή. «Οι εργαζόμενους παίρνουν ό,τι ακριβώς προβλέπεται απ’ τις συλλογικές συμβάσεις» ανέφερε ο γενικός διευθυντής. «Αυτό το οποίο έχει ζητήσει η διοίκηση είναι συνέπεια και να βοηθήσουν όλοι μαζί ώστε να μπορέσουμε να αντεπεξέλθουμε. Ελπίζουμε ότι δεν θα χρειαστεί να ζητήσουμε ιδιαίτερες θυσίες. Τώρα αν χρειαστεί να γίνει μία μικρή καθυστέρηση στην καταβολή κάποιων δεδουλευμένων αυτό δε νομίζω ότι είναι κάτι το ιδιαίτερα σημαντικό. Αυτό μπορεί να ξεπεραστεί εύκολα και δείχνει άλλωστε ότι και οι εργαζόμενοι μπορεί να συμμετέχουν και στηρίζουν την επιχείρηση όπως έχει γίνει και στο παρελθόν. Δεν έχουμε κανένα παράπονο απ’ όλους τους εργαζόμενους. Ήταν πάντα στο πλευρό και τη διοίκησης και της διεύθυνσης του Συνεταιρισμού και είμαστε σίγουροι ότι και πάλι όλοι μαζί θα μπορέσουμε ν’ αντεπεξέλθουμε».

Τίποτα ανεκμετάλλευτο
Ο κ. Μπανταλούκας αναφέρθηκε και στους στόχους του Συνεταιρισμού για το 2010 τονίζοντας: «Υπολογίζουμε μικρή αύξηση παραγωγής και πωλήσεων κι αυτό δεν είναι κάτι το οποίο είναι ουτοπικό αλλά είναι αποτέλεσμα των ενεργειών που έχουν γίνει όλα τα προηγούμενα χρόνια και της καταξίωσης που απολαμβάνει το προϊόν σε όλες τις προθήκες καταστημάτων και την αναγνώριση που έχουμε απ’ τους καταναλωτές, γιατί έχουμε καταφέρει να συνδυάσουμε το όνομα του Πτηνοτροφικού Συνεταιρισμού και το κοτόπουλο «Άρτα» με ένα ποιοτικό προϊόν που ο Έλληνας καταναλωτής βάζει στο τραπέζι του.
Πέρα λοιπόν από τη μικρή όμως συγκρατημένη αύξηση της παραγωγής, ο μεγαλύτερος στόχος μας είναι η μείωση του κόστους παραγωγής, των δαπανών γενικότερα, ώστε να μπορέσουμε να βγούμε πιο δυνατοί απ’ αυτή την κρίση. Ήδη όπως γνωρίζετε έχουμε ολοκληρώσει κάποιες επενδύσεις μεγάλες οι οποίες τώρα αρχίζουν και αποδίδουν. Έχει γίνει ο εκσυγχρονισμός του πτηνοσφαγείου το οποίο ήταν ένα μεγάλο έργο ύψους 10 εκατομ. ευρώ.
Έχει γίνει καινούργιος βιολογικός καθαρισμός, έχει ολοκληρωθεί η μονάδα διαχείρισης ζωικών υποπροϊόντων και γίνεται πλήρης εκμετάλλευση, κάτι το οποίο βοηθάει και στο περιβάλλον αλλά και ταυτόχρονα αποδίδει αυτή η μονάδα καθότι τα παραγόμενα υποπροϊόντα, ένα κομμάτι τους πωλείται προς εργοστάσια μεταποίησης για την παραγωγή ζωοτροφών ενώ ένα άλλο κομμάτι χρησιμοποιείται για την παραγωγή ενέργειας που εξυπηρετεί τις ανάγκες του σφαγείου. Προσπαθούμε να μην αφήνουμε τίποτα ανεκμετάλλευτο και να μπορέσουμε αυτά τα οποία θεωρούνταν κάποτε υποπροϊόντα, παραπροϊόντα και μόλυναν και επιβάρυναν και με κόστος την επιχείρηση, αυτή τη στιγμή να έχει δοθεί μία ολοκληρωμένη λύση έτσι ώστε ούτε το περιβάλλον να επιβαρύνεται και ταυτόχρονα να υπάρχει και οικονομικό όφελος του Συνεταιρισμού».

Διασφαλισμένες θέσεις εργασίες
Σε ερώτηση αν οι αισιόδοξοι αυτοί στόχοι θα δημιουργήσουν και νέες θέσεις εργασίας στην επιχείρηση ο κ. Μπανταλούκας απάντησε: «Το πρώτο το οποίο θέλουμε να διασφαλίσουμε είναι οι ήδη υπάρχουσες θέσεις εργασίας και πιστεύουμε ότι αυτό μπορούμε να πούμε ότι είναι διασφαλισμένο. Από κει και πέρα θα δείξει εάν χρειάζεται και άλλο επιπλέον προσωπικό. Μακάρι να δείξουν τα στοιχεία ότι χρειαζόμαστε κι άλλο προσωπικό, τόσο όμως ώστε να μπορούμε ν’ αντεπεξέλθουμε στο κόστος. Γίνεται μια πολύ μεγάλη και συντονισμένη προσπάθεια τόσο απ’ τη διοίκηση, τόσο από τα μέλη, τους παραγωγούς του Συνεταιρισμού όσο και από τη διεύθυνση αλλά και όλους τους εργαζόμενους».

Πηγή: Ηχώ της 'Αρτας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Αναγνώστες

 
Free Website templateswww.seodesign.usFree Flash TemplatesRiad In FezFree joomla templatesAgence Web MarocMusic Videos OnlineFree Wordpress Themes Templatesfreethemes4all.comFree Blog TemplatesLast NewsFree CMS TemplatesFree CSS TemplatesSoccer Videos OnlineFree Wordpress ThemesFree Web Templates