Κυριακή 28 Μαρτίου 2010

Με τιμές 2009 στο... τσιγκέλι τα αμνοερίφια.

Κινητικότητα παρατηρείται στις δύο βασικές αγορές τροφίμων, στο ιστορικό κέντρο της Θεσσαλονίκης - Μοδιάνο και Καπάνι - όπου οι καταναλωτές, παραμονές της Μεγάλης Εβδομάδας, σπεύδουν να διερευνήσουν, κατά κύριο λόγο, τις τιμές των αμνοεριφίων και των άλλων αγαθών για το πασχαλινό τραπέζι.
Οι τιμές στα εγχώρια κρέατα βρίσκονται αυτή τη στιγμή σε ελαφρώς υψηλότερα επίπεδα σε σχέση με την αντίστοιχη περσινή χρονική περίοδο. Συγκεκριμένα, η τιμή για τα ντόπια αρνιά διαμορφώνεται από 8,30 έως 8,99 ευρώ το κιλό, ενώ για τα εγχώρια κατσίκια από 8,49 ευρώ έως 10,50 ευρώ το κιλό. Στα εισαγόμενα αμνοερίφια (από Βουλγαρία, Ρουμανία και Π.Γ.Δ.Μ), οι τιμές κυμαίνονται από 7,30 έως 8 ευρώ το κιλό.
Οι κρεοπώλες επισημαίνουν ότι η αγοραστική κίνηση μέχρι στιγμής είναι σε επίπεδα αντίστοιχα με τα περσινά, όμως, διαπιστώνουν διαφοροποίηση προς τα κάτω ως προς τις ποσότητες κρέατος που αγοράζουν οι καταναλωτές.
Σύμφωνα, εξάλλου, με το σημερινό δελτίο τιμών χονδρικής πώλησης κρέατος εντός της Κεντρικής Αγοράς Θεσσαλονίκης, η επικρατέστερη τιμή για τα εγχώρια αρνιά είναι 7,30 ευρώ το κιλό, για τα εγχώρια κατσίκια 8,30 ευρώ το κιλό και τα αρνιά εισαγωγής 6,20 ευρώ το κιλό.

ΠΗΓΗ: ΠΑΣΕΓΕΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Αναγνώστες

 
Free Website templateswww.seodesign.usFree Flash TemplatesRiad In FezFree joomla templatesAgence Web MarocMusic Videos OnlineFree Wordpress Themes Templatesfreethemes4all.comFree Blog TemplatesLast NewsFree CMS TemplatesFree CSS TemplatesSoccer Videos OnlineFree Wordpress ThemesFree Web Templates