Παρασκευή 4 Ιουνίου 2010

Ζητούν από 65χρονη αγρότισσα να αποδείξει πως είναι βαφτισμένη για να πάρει τη σύνταξή της.


Έφθασε στα 65 της χρόνια για να της πουν από τον ΟΓΑ πως σύμφωνα με τις κρατικές υπηρεσίες είναι αβάφτιστη και να την παραπέμπουν από τον Άννα στον Καΐάφα για να αποδείξει πως έχει όνομα. Ο λόγος για μια αγρότισσα από την περιοχή της Κριτσάς του Λασιθίου που ενώ επί χρόνια πλήρωνε κανονικά τις ασφαλιστικές εισφορές της στον ΟΓΑ, είχε παντρευτεί, είχε κάνει παιδιά και ουδέποτε είχε παρουσιαστεί κάποιο πρόβλημα με το όνομά της, όταν ήλθε η ώρα να πάρει σύνταξη βρέθηκε μπροστά από μια μεγάλη έκπληξη.
Ο ανταποκριτής του ΟΓΑ στο χωριό της τής είπε πως από έγγραφα στο Ληξιαρχείο του Αγίου Νικολάου φαίνεται να είναι αβάφτιστη και άρα υπάρχει ζήτημα με τη συνταξιοδότησή της.
Την παρέπεμψαν έτσι στο Ειρηνοδικείο όπου δήλωσαν αναρμόδιοι για να ακολουθήσει μετά το Πρωτοδικείο όπου επίσης δεν μπόρεσε να βγάλει άκρη.
Στο Πρωτοδικείο αφού είδαν και απόειδαν συνέστησαν στο γιο της 65χρονης να βρει ένα καλό δικηγόρο και να προχωρήσει δικαστικά για να αποδείξει πως η μητέρα του είναι βαφτισμένη!
Απευθυνόμενος χθες στο «Ράδιο Κρήτη» ο γιος τής ταλαιπωρημένης από την ασύλληπτη γραφειοκρατία και δυσκαμψία των κρατικών υπηρεσιών γυναίκας, με παράπονο διερωτήθηκε πώς τόσο χρόνια -αφού λένε στον ΟΓΑ πως η μητέρα του δεν είναι βαπτισμένη και δεν έχει όνομα- την έβρισκαν για να πληρώσει τις εισφορές της;
Ο Δήμαρχος Αγίου Νικολάου και ο διευθυντής στον ίδιο δήμο υποσχέθηκαν να λύσουν το πρόβλημα χωρίς να χρειαστεί η 65χρονη να προσφύγει στη Δικαιοσύνη και να ταλαιπωρηθεί κι άλλο, κατανοώντας και οι ίδιοι πως πρόκειται για μια υπόθεση που δεν θα έπρεπε να φθάσει σε αυτό το σημείο.
Για την ιστορία ν' αναφέρουμε πως η 65χρονη είχε γεννηθεί την περίοδο που η Ελλάδα σπαράσσονταν από εμφύλιο και δεν αποκλείεται έγγραφα που αφορούσαν εκείνη και άλλους πολίτες να είχαν καταστραφεί εκείνο το διάστημα εν αγνοία τους.
Όμως αυτό σε καμία περίπτωση δεν δικαιολογεί τώρα οποιαδήποτε υπηρεσία να ζητά από μια 65χρονη γυναίκα να αποδείξει τα αυτονόητα, πράγμα που δεν έγινε ούτε όταν πήγε σχολείο, ούτε όταν παντρεύτηκε αλλά ούτε όταν καλούνταν να εκπληρώσει τις υποχρεώσεις της, φορολογικές και ασφαλιστικές, προς το κράτος.


ΠΗΓΗ: www.paseges.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Αναγνώστες

 
Free Website templateswww.seodesign.usFree Flash TemplatesRiad In FezFree joomla templatesAgence Web MarocMusic Videos OnlineFree Wordpress Themes Templatesfreethemes4all.comFree Blog TemplatesLast NewsFree CMS TemplatesFree CSS TemplatesSoccer Videos OnlineFree Wordpress ThemesFree Web Templates