Τετάρτη 23 Ιουνίου 2010

Οι χαμηλές τιμές των σιτηρών προβληματίζουν τους παραγωγούς.

Έντονος προβληματισμός επικρατεί στους κόλπους των παραγωγών σιτηρών σε ολόκληρο το Θεσσαλικό κάμπο, λόγω και της φετινής χαμηλής τιμής του προϊόντος. Η Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Λάρισας άρχισε να παραλαμβάνει με τιμή 0,13 λεπτών το κιλό και τηρεί στάση αναμονής για το πώς θα διαμορφωθεί η αγορά τον επόμενο μήνα.

Στους κόλπους των συνεταιριστών εκφράζονται ελπίδες ότι υπάρχει περιθώριο για αύξηση της τιμής, η οποία όμως θα αρχίσει να διαμορφώνεται το Φθινόπωρο. Σε κάθε περίπτωση πρόκειται απλώς για ελπίδες, καθώς ουδείς μπορεί να γνωρίζει ποιά θα είναι η εξέλιξη. Υπάρχει άλλωστε η εμπειρία προηγούμενων χρόνων που "έκαψε" τις εκτιμήσεις και επέφερε μεγάλες ζημιές σε αγρότες και συνεταιρισμούς. Αυτό που παρατηρείται πάντως είναι ότι όσοι αγρότες μπορούν να κρατήσουν το προϊόν τους, το κρατούν ελπίζοντας σε καλύτερη τιμή. Όσοι όμως αντιμετωπίζουν προβλήματα ρευστότητας, αναγκάζονται εκ των πραγμάτων να δώσουν το προϊόν τους στη συγκεκριμένη τιμή, "σφραγίζοντας" την πεποίθηση ότι και αυτή τη χρονιά η καλλιέργεια σιταριού δεν ήταν συμφέρουσα.


ΠΗΓΗ: www.paseges.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Αναγνώστες

 
Free Website templateswww.seodesign.usFree Flash TemplatesRiad In FezFree joomla templatesAgence Web MarocMusic Videos OnlineFree Wordpress Themes Templatesfreethemes4all.comFree Blog TemplatesLast NewsFree CMS TemplatesFree CSS TemplatesSoccer Videos OnlineFree Wordpress ThemesFree Web Templates