Πέμπτη 1 Ιουλίου 2010

Πανέτοιμες οι ΕΑΣ να δεχθούν αιτήσεις από επαγγελματίες αγρότες για αξιοποίηση των ΑΠΕ

Σε πλήρη ετοιμότητα να υποδεχθούν το μεγάλο όγκο των αιτήσεων από επαγγελματίες αγρότες που επιθυμούν να εγκαταστήσουν φωτοβολταϊκούς σταθμούς στα αγροτεμάχιά τους, βρίσκονται οι Ενώσεις Αγροτικών Συνεταιρισμών της χώρας, υπό τον συντονισμό της ΠΑΣΕΓΕΣ. Αυτό τονίστηκε σε ενημερωτική ημερίδα που οργάνωσε η κορυφαία συνεταιριστική οργάνωση της χώρας, στο ξενοδοχείο Κάραβελ, στην Αθήνα.
Σύμφωνα με το γενικό διευθυντή, Γιάννη Τσιφόρο, με το συντονισμό της ΠΑΣΕΓΕΣ προχωρούν ομαλά οι απαραίτητες διαδικασίες, ώστε και από την επόμενη εβδομάδα οι Ενώσεις Αγροτικών Συνεταιρισμών της χώρας να υποδεχθούν τις αιτήσεις των επαγγελματιών αγροτών, για συμμετοχή στις ΑΠΕ.
Παράλληλα, τονίστηκε, ότι αναμένεται να δημοσιευτεί στο ΦΕΚ η Απόφαση της υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Κατερίνας Μπατζελή, για τις διαδικασίες ορισμού των επαγγελματιών αγροτών για την υποβολή αιτήσεων για επενδύσεις στις ΑΠΕ.
Μεταξύ άλλων, η Απόφαση προβλέπει ότι ειδικά για το 2010 ως επαγγελματίες αγρότες ορίζονται όσοι έχουν κριθεί από τον ΟΠΕΚΕΠΕ, με βάση τα στοιχεία του υπουργείου Οικονομικών και του ΟΓΑ, ότι ασκούν ως κύρια δραστηριότητα την αγροτική. Παράλληλα, η Απόφαση προβλέπει ότι το εισόδημα από πώληση ηλεκτρικού ρεύματος από ΑΠΕ δεν προσμετράται στο αγροτικό.
Εξάλλου, από μέρα σε μέρα αναμένεται η έκδοση ερμηνευτικής εγκυκλίου από την υπουργό Περιβάλλοντος , Τίνα Μπιρμπίλη για τις διαδικασίες αδειοδότησης.
Γι' αυτό ακριβώς το λόγο (ότι δηλαδή ακόμα δεν έχει ξεκινήσει η διαδικασία των αιτήσεων), τόνισε το στέλεχος της ΠΑΣΕΓΕΣ, Μιχάλης Σμύρης, οι αγρότες δεν πρέπει να παραπλανώνται από επιτήδειους, που υπόσχονται σύνταξη φακέλων για τη σχετική αδειοδότηση.
Χαρακτηριστικό της εκδήλωσης η μεγάλη συμμετοχή στελεχών και προέδρων των συνεταιρισμών από όλη τη χώρα.

ΠΗΓΗ: ΠΑΣΕΓΕΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Αναγνώστες

 
Free Website templateswww.seodesign.usFree Flash TemplatesRiad In FezFree joomla templatesAgence Web MarocMusic Videos OnlineFree Wordpress Themes Templatesfreethemes4all.comFree Blog TemplatesLast NewsFree CMS TemplatesFree CSS TemplatesSoccer Videos OnlineFree Wordpress ThemesFree Web Templates