Δευτέρα 5 Ιουλίου 2010

Η Βουλγαρία δεν θα αποζημιωθεί για τους αποκλεισμούς των συνόρων από τους έλληνες αγρότες.


Η Βουλγαρία δεν πρόκειται να λάβει αποζημιώσεις για τον αποκλεισμό των συνόρων με την Ελλάδα, λόγω των κινητοποιήσεων των Ελλήνων αγροτών, τον περασμένο Ιανουάριο, δήλωσε ο Βούλγαρος υπουργός Μεταφορών, Αλεξάνταρ Τσβέτκοφ, σύμφωνα με πρόσφατο δημοσίευμα της εφημερίδας «Στάνταρτ» της Σόφιας.
Ο κ. Τσβέτκοφ διευκρίνισε ότι αποζημιώσεις μπορούν να διεκδικήσουν οι εταιρίες από τη Βουλγαρία, μέσω της δικαστικής οδού.

Όπως επισημαίνεται στο δημοσίευμα, «παρότι η Βουλγαρία είχε ζητήσει από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, η Ελλάδα να αποζημιώσει τους επιχειρηματίες της Βουλγαρίας για τις απώλειές τους, ύψους 6,5 εκ. ευρώ, οι Βρυξέλλες περιορίστηκαν στο να κάνουν παρατήρηση στην Ελλάδα για παραβίαση των κανόνων ελεύθερης μετακίνησης στην Ευρωπαϊκή ‘Ενωση».

Τονίζεται, εξάλλου, γενικότερα σε δημοσιεύματα του τοπικού Τύπου, πως ο υπουργός Μεταφορών ήταν στέλεχος του ειδικού επιτελείου διαχείρισης της κρίσης, που δημιούργησε τον περασμένο Ιανουάριο η βουλγαρική κυβέρνηση, με βασικό αντικείμενο την καταγραφή των απωλειών από τις κινητοποιήσεις των Ελλήνων αγροτών.

Σε όλα τα δημοσιεύματα του βουλγαρικού Τύπου, στα οποία «φιλοξενούνται» οι δηλώσεις του κ. Τσβέτκοφ, σημειώνεται πως η εκστρατεία της βουλγαρικής κυβέρνησης για τη λήψη αποζημιώσεων από την Ελλάδα, είχε «άδοξο τέλος».

Η εφημερίδα «Τρουντ», μάλιστα, αναφέρει πως ο επιχειρηματικός κόσμος δεν φαίνεται διατεθειμένος να κινηθεί μέσω της δικαστικής οδού για τη λήψη αποζημιώσεων. «Οι Βούλγαροι επιχειρηματίες διαθέτουν κοινή λογική, ώστε να μην σπαταλούν πολύτιμο χρόνο, χρήμα και προσπάθεια σε άσκοπες και στείρες κινήσεις εφήμερου εντυπωσιασμού», σημειώνεται στο δημοσίευμα.


ΠΗΓΗ: ΠΑΣΕΓΕΣ

1 σχόλιο:

ILIAS KETS NY είπε...

Καλα οι Βουλγαροι περιμεναν να παρουν χρηματα απο την Ελλαδα?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Αναγνώστες

 
Free Website templateswww.seodesign.usFree Flash TemplatesRiad In FezFree joomla templatesAgence Web MarocMusic Videos OnlineFree Wordpress Themes Templatesfreethemes4all.comFree Blog TemplatesLast NewsFree CMS TemplatesFree CSS TemplatesSoccer Videos OnlineFree Wordpress ThemesFree Web Templates