Τρίτη 27 Ιουλίου 2010

<ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΛΛΑΓΗ> Πρόταση Ψηφίσματος για ΑΤΕ-ΔΩΔΩΝΗ


ΠΡΟΤΑΣΗ ΨΗΦΙΣΜΑΤΟΣ
 Η ενδεχόμενη ιδιωτικοποίηση της Αγροτικής Τράπεζας, μιας από τις τελευταίες δημόσιες τράπεζες, αποτελεί επιθετική πράξη κατά της αγροτικής οικονομίας της χώρας και αποτελεί βαρύ πλήγμα σε βάρος των αγροτών όλης της χώρας, ασφαλώς και των αγροτών του Νομού μας.
Υποθηκεύει το μέλλον των νέων αγροτών, των μικρών και μεσαίων παραγωγών, των κτηνοτρόφων και των πτηνοτρόφων που αποτελούν ένα μεγάλο παραγωγικό δυναμικό του νέου διευρυμένου Δήμου Αρταίων.
Με την ενδεχόμενη ιδιωτικοποίηση γίνονται βορά στην ιδιωτική κερδοσκοπία ο αγροτικός κλήρος, οι γεωργικές-κτηνοτροφικές εγκαταστάσεις, τα σπίτια και η περιουσία των αγροτών. Οι ήδη χρεωμένοι αγρότες, κτηνοτρόφοι και πτηνοτρόφοι του Δήμου μας θα βρεθούν στο «έλεος του Θεού».
Επί πλέον συνεταιριστικές μεταποιητικές μονάδες, όπως η ΔΩΔΩΝΗ με συνεχή κερδοφορία την τελευταία τουλάχιστο πενταετία, οδηγούνται από το παράθυρο στην ιδιωτικοποίηση, με ό,τι αυτό συνεπάγεται.
Η ιδιωτικοποίηση της Αγροτικής Τράπεζας ιδιαίτερα στη σημερινή περίοδο οξύτατης οικονομικής κρίσης θα παραδώσει εκατοντάδες αγροτικά νοικοκυριά της περιοχής μας, που ήδη είχαν υποχρεώσεις προς την Αγροτική, στους στεγνούς επιχειρηματικούς σχεδιασμούς του ιδιωτικού τραπεζικού κεφαλαίου.
Το Δημοτικό Συμβούλιο Αρταίων είναι αντίθετο σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο.
Αντίθετα είναι απαραίτητος σήμερα, περισσότερο από ποτέ, ένας ισχυρός δημόσιος τραπεζικός τομέας που, με βασικό κορμό την Αγροτική Τράπεζα και το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο, θα εγγυάται προστασία από αισχροκέρδειες και φιλολαϊκή χρηματοπιστωτική πολιτική .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Αναγνώστες

 
Free Website templateswww.seodesign.usFree Flash TemplatesRiad In FezFree joomla templatesAgence Web MarocMusic Videos OnlineFree Wordpress Themes Templatesfreethemes4all.comFree Blog TemplatesLast NewsFree CMS TemplatesFree CSS TemplatesSoccer Videos OnlineFree Wordpress ThemesFree Web Templates