Τετάρτη 22 Σεπτεμβρίου 2010

Επιβεβαιώνει το ΥΠΑΑΤ για το 50% προκαταβολή ενιαίας ενίσχυσης


Τη χορήγηση προκαταβολής 50% της εφετινής ενιαίας κοινοτικής ενίσχυσης, από τις 16 Οκτωβρίου και μετά, στους 920.000 περίπου δικαιούχους, που πρώτο είχε αναφέρει το paseges.gr επιβεβαίωσε σε δηλώσεις του ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Γιώργος Κανελλόπουλος.
Είναι η τρίτη φορά τα τελευταία χρόνια που η Ευρωπαϊκή Επιτροπή παρέχει τη δυνατότητα στα κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης να χορηγήσουν προκαταβολή της ενιαίας κοινοτικής ενίσχυσης στα μέσα Οκτωβρίου - αντί της κανονικής καταβολής από 1ης Δεκεμβρίου και μετά, όπως ορίζουν οι κοινοτικοί κανονισμοί - προκειμένου να αντισταθμιστεί μέρος της απώλειας εισοδήματος που είχαν οι ευρωπαίοι αγρότες τους τελευταίους μήνες, λόγω της διεθνούς οικονομικής κρίσης και της υποχώρησης των τιμών σε μια σειρά αγροτικά προϊόντα.

Φέτος, σύμφωνα με παράγοντες του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, το ποσοστό της προκαταβολής θα είναι 50% και όχι 70% όπως τις προηγούμενες φορές (και όπως είχε αναφερθεί στη Βουλή από την προηγούμενη ηγεσία του υπουργείου), γιατί τροποποιήθηκε στο σημείο αυτό η κοινοτική νομοθεσία και περιορίστηκε το ποσοστό της δυνάμενης να χορηγηθεί προκαταβολής.

Η Κομισιόν έδωσε την άδεια χορήγησης προκαταβολών μετά από σχετικό αίτημα 8 κρατών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, μεταξύ των οποίων και η χώρα μας. Το υπόλοιπο 50% της ενιαίας κοινοτικής ενίσχυσης θα δοθεί κανονικά μετά την 1.12.2010.

Δείτε το σχετικό βίντεο

http://www.youtube.com/watch?v=nb8lac3AGus&feature=player_embedded

ΠΗΓΗ: ΠΑΣΕΓΕΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Αναγνώστες

 
Free Website templateswww.seodesign.usFree Flash TemplatesRiad In FezFree joomla templatesAgence Web MarocMusic Videos OnlineFree Wordpress Themes Templatesfreethemes4all.comFree Blog TemplatesLast NewsFree CMS TemplatesFree CSS TemplatesSoccer Videos OnlineFree Wordpress ThemesFree Web Templates