Πέμπτη 21 Οκτωβρίου 2010

Σε 3 δόσεις θα καταβληθεί το πρόστιμο για τις αγροτικές επιδοτήσεις

Αρχής γενομένης από τον ερχόμενο Ιανουάριο, το πρόστιμο που μας επέβαλε η Κομισιόν για τις “μαύρες” αγροτικές επιδοτήσεις της περιόδου 2004 – 2007, θα καταβληθεί σε τρεις δόσεις.
Σύμφωνα με όσα δήλωσε η υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Μιλένα Αποστολάκη, υπήρξε κακή εφαρμογή της κοινής αγροτικής πολιτικής και οι ελεγκτές διαπίστωσαν πλημμέλειες.
Σημείωσε ακόμη, πως ήταν απαραίτητη η ψηφιοποίηση, πω δεν γίνονταν έλεγχοι, ενώ έκανε λόγο για απόλυτη αναξιοπιστία υπογραμμίζοντας, ότι το μεγαλύτερο μέρος του προστίμου που επιβλήθηκε σε 16 ευρωπαϊκές χώρες , θα καταβάλλει η Ελλάδα.
Η κα Αποστολάκη ξεκαθάρισε επιπλέον, οι φάκελοι όσων έλαβαν παράνομες επιδοτήσεις θα διαβιβαστούν στην δικαιοσύνη και επεσήμανε, ότι η ευθύνη παραμένει στο κράτος και το κράτος οφείλει να έχει ασφαλιστικές δικλείδες ώστε να μην είναι η χώρα ξέφραγο αμπέλι.
Εν τω μεταξύ, όπως αναφέρουν "Τα Νέα" (21/10), ο Αγροτικής Ανάπτυξης, Κ.Σκανδαλίδης, αποκάλυψε µε τη σειρά του ένα νέο σκάνδαλο, που αφορά στην καταβολή πριµ στους αγρότες, για την οποία αποδείχθηκε από έρευνα που έγινε ότι το 67% ενός συγκεκριµένου χρηµατικού ποσού πήγε σε δικαιούχους που κατά κύριο επάγγελµα δεν ήταν αγρότες.

Ο κ. Σκανδαλίδης δήλωσε ότι παρόλα αυτά η κυβέρνηση θα προσφύγει σε όλα τα αρµόδια ευρωπαϊκά όργανα, προκειµένου να µειώσει τις επιπτώσεις από τη φαύλη διαχείριση εκ µέρους των κυβερνήσεων της ΝΔ των ενισχύσεων που δόθηκαν στον αγροτικό κόσµο.
Υπενθυμίζεται πως η Ελλάδα καλείται να “επιστρέψει” στην Κομισιόν :
- Το Πακέτο Χατζηγάκη, ύψους 500 εκατοµµυρίων ευρώ, που δόθηκε παράνοµα, χωρίς καµία έγκριση της Κοµισιόν, και εξ αυτού του λόγου η Ευρωπαϊκή Επιτροπή απαιτεί την άµεση επιστροφή τους από την Ελλάδα.
- Μεγάλο µέρος των αποζηµιώσεων που έδινε χωρίς έγκριση ο ΕΛΓΑ για καταστροφές παραγωγής οι οποίες κατά σύστηµα διογκώνονταν, µε αποτέλεσµα το χρέος του οργανισµού να φθάσει τα 4 δισ. ευρώ, έναντι 700 εκατ. ευρώ που ήταν το 2003.
- Ενα πλήθος εκπρόθεσµων πληρωµών, πολλές από τις οποίες υπερέβαιναν το όριο πληρωµών των κοινοτικών επιδοτήσεων.

ΠΗΓΗ: cosmo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Αναγνώστες

 
Free Website templateswww.seodesign.usFree Flash TemplatesRiad In FezFree joomla templatesAgence Web MarocMusic Videos OnlineFree Wordpress Themes Templatesfreethemes4all.comFree Blog TemplatesLast NewsFree CMS TemplatesFree CSS TemplatesSoccer Videos OnlineFree Wordpress ThemesFree Web Templates