Παρασκευή 15 Οκτωβρίου 2010

Οριστικά στο Δημόσιο τα χρέη ΕΛΓΑ και ΟΠΕΚΕΠΕ

Στο Δημόσιο περνούν χρέη άνω των 4 δισ. ευρώ που έως σήμερα επιβάρυναν τους προϋπολογισμούς των ΕΛΓΑ και ΟΠΕΚΕΠΕ, σύμφωνα με τα άρθρα 32 και 33 του νόμου 3889 με τίτλο «Χρηματοδότηση Περιβαλλοντικών Παρεμβάσεων, Πράσινο Ταμείο, Κύρωση Δασικών Χαρτών και άλλες», ο οποίος τέθηκε σε ισχύ από τις 14 Οκτωβρίου.
Τα χρέη του ΕΛΓΑ που αναλαμβάνει το Δημόσιο ανέρχονται σε 3,012 δισ. ευρώ, ενώ του ΟΠΕΚΕΠΕ σε 1,01 δισ. ευρώ και αφορούν πιστωτικές διευκολύνσεις για την πληρωμή ενισχύσεων σε αγρότες. Για τον λόγο αυτό και τυπικά θεωρούνται χρέη του Δημοσίου και όχι των οργανισμών. Εξέλιξη που επιβαρύνει το δημόσιο χρέος κατά 1,7% του ΑΕΠ.
Τα ποσά αυτά αντλήθηκαν από την Αγροτική Τράπεζα κυρίως, αλλά και από την Εθνική Τράπεζα και την Τράπεζα Πειραιώς. Στα εν λόγω άρθρα προβλέπεται ότι για να εξοφληθούν οι τράπεζες θα μπορούν να ζητήσουν από τον Οργανισμό Διαχείρισης Δημοσίου Χρέους (ΟΔΔΗΧ) να εκδώσει ομόλογα ίσης αξίας με τις οφειλές των οργανισμών προς αυτές. Το σχετικό αίτημα οι τράπεζες έχουν το δικαίωμα να το καταθέσουν έως 30 Ιουνίου 2011.

ΠΗΓΗ: ΠΑΣΕΓΕΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Αναγνώστες

 
Free Website templateswww.seodesign.usFree Flash TemplatesRiad In FezFree joomla templatesAgence Web MarocMusic Videos OnlineFree Wordpress Themes Templatesfreethemes4all.comFree Blog TemplatesLast NewsFree CMS TemplatesFree CSS TemplatesSoccer Videos OnlineFree Wordpress ThemesFree Web Templates