Τρίτη 26 Οκτωβρίου 2010

Από την Τρίτη οι αγροτικές επιδοτήσεις (και όχι μόνο)


Από σήμερα (26/10) ξεκινούν οι πληρωμές των κοινοτικών επιδοτήσεων στους αγρότες, οι οποίες θα ολοκληρωθούν μέχρι το τέλος του Οκτωβρίου.

Πρόκειται για την προκαταβολή της ενιαίας ενίσχυσης ύψους 1,1 δισεκατομμυρίων ευρώ σε 720.000 αγρότες, ενώ η εξόφληση της υπόλοιπης δόσης θα έχει εξοφληθεί μέχρι το τελευταίο δεκαήμερο του Δεκεμβρίου.

Την ίδια στιγμή, μέχρι το τέλος του 2010 θα έχουν εξοφληθεί οι ενισχύσεις για τα αγροπεριβαλλοντικά μέτρα του 2009, συνολικού ύψους 150 εκατομμυρίων ευρώ, ενώ θα καταβληθούν οι εκκρεμότητες των ετών 2006 μέχρι 2009 ύψους 15 εκατομμυρίων ευρώ και οι ενισχύσεις των νέων αγροτών ύψους 100 εκατομμυρίων ευρώ.

Η συνδεδεμένη επιδότηση βάμβακος και βιομηχανικής ντομάτας θα καταβληθεί μέχρι τέλους Φεβρουαρίου του 2011.

Η πληρωμή της επιστροφής ΦΠΑ (είναι 11% από 7% πέρσι) και του ειδικού φόρου κατανάλωσης πετρελαίου συνολικού ποσού 490 εκατ. ευρώ, θα γίνει την άνοιξη του 2011. Οι πληρωμές αυτές θα γίνουν 3-4 μήνες νωρίτερα από πέρσι.

Στο διάστημα Μάιος - Ιούλιος 2011 θα γίνουν οι παρακάτω πληρωμές:

Αγροπεριβαλλοντικά μέτρα 2010 συνολικού ύψους 180 εκατ. ευρώ

Στήριξη φυτικής -ζωικής παραγωγής ποσό 77 εκατ. ευρώ

Εξισωτική αποζημίωση 2020 ποσού 160 εκατ. ευρώ

Μέτρα αγροτικής ανάπτυξης ποσού 70 εκατ. ευρώ.

Ο κ. Σκανδαλίδης ανακοίνωσε ότι εγκρίθηκε ήδη ένα πρόγραμμα ύψους 12 εκατ. ευρώ για τη δημιουργία ψηφιακού συστήματος ενημέρωσης του αγρότη, μέσω του ΟΠΕΚΕΠΕ, ο οποίος θα διαθέτει και την κάρτα αγρότη και θα έχει κάθε πληροφορία στη διάθεσή του μέσω του διαδικτύου.

Με τις υπηρεσίες αυτές, ο αγρότης δεν θα χρειάζεται να συγκεντρώνει δικαιολογητικά, ενώ θα έχει κάθε απάντηση στα ερωτήματα και τις απορίες του.

ΠΗΓΗ: cosmo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Αναγνώστες

 
Free Website templateswww.seodesign.usFree Flash TemplatesRiad In FezFree joomla templatesAgence Web MarocMusic Videos OnlineFree Wordpress Themes Templatesfreethemes4all.comFree Blog TemplatesLast NewsFree CMS TemplatesFree CSS TemplatesSoccer Videos OnlineFree Wordpress ThemesFree Web Templates