Δευτέρα 22 Νοεμβρίου 2010

Η ΜΕΓΑΛΗ ΑΔΙΑΦΟΡΙΑ ΠΑΡΑ ΕΙΝΑΙ ΕΚΚΩΦΑΝΤΙΚΗ


Στην Αρτα τα δουλεμπορικά κυκλώματα μαζεύουν εκατοντάδες εργάτες γης σε παλιές πτηνοτροφικές μονάδες, αποθήκες και στάνες (για τις οποίες πολλές φορές οι ίδιοι οι μετανάστες πληρώνουν και νοίκι ανά άτομο). Οι άνθρωποι αυτοί πηγαίνουν από πόλη σε πόλη για να απασχοληθούν κυρίως σε αγροτικές δουλιές με μεροκάματο που φτάνει μόλις τα 10 ευρώ! Δουλεύουν ανασφάλιστοι, ενώ η αξία της εργατικής τους δύναμης μετριέται ανά τελάρα πορτοκαλιών, για το καθένα από τα οποία αμείβονται με 0,30 ευρώ!
Σύμφωνα με τελευταίες έρευνες βρίσκονται 2000 μετανάστες απο διαφορετικές εθνότητες που δυνητικά στο παρόν ή στο μέλλον θα αντιμετωπίσουν προβλήματα υγείας. Οι άνθρωποι αυτοί αντιμετωπίζουν και βιώνουν την νόσο σύμφωνα με την δική τους μόρφωση και την πολιτισμική και θρησκευτική τους κουλτούρα..
Το πρόβλημα γίνεται ακόμα πιο έντονο μιας και η διαβίωση των μεταναστών αγγίζει τα όρια της εξαθλίωσης αφού χρησιμοποιούν τον ίδιο χώρο (συνήθως αποθήκες) για να μαγειρέψουν να πλυθούν και για την σωματική τους ανάγκη. Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί η θέση '' βεργοπουλα” περιοχής Κωστακιών που ξεκινά απο το Lidl και καταλήγει στην πίσω πλευρά των εργατικών κατοικιών όπου σε σπίτι που παλιότερα χρησιμοποιούνταν για αγροτικές δουλειές μένουν τώρα περί τους 50.Οι εικόνες που μπορεί να δει κάποιος είναι μετανάστες να πλένονται σε αρδευτικούς αύλακες , μαγειρεύουν τα εθνικά τους φαγητά ανάμεσα σε σκουπίδια που οι ίδιοι αφήνουν ενώ η μυρουδιά εινα ανυπόφορη ακόμα και για τους ίδιους.

Πίσω από την ξακουστή γέφυρα της πόλης, βρίσκεται αυτοσχέδιος καταυλισμός απο χαρτοκουτια και νάιλον, όπου υπολογίζεται οτι μένουν περί τα 100 άτομα κάτω απο απάνθρωπες συνθήκες και το φαινόμενο παίρνει μορφή γκετοποίησης.
Είναι καιρός πλέον η τοπική αυτοδιοίκηση να αναλάβει πρωτοβουλίες για το μέλλον των μεταναστών στην Αρτα, καθώς το πρόβλημα παίρνει εκρηκτικές διαστάσεις με αποτέλεσμα να να διαφαίνονται φαινόμενα ρατσισμού στην τοπική κοινωνία. που κάποιοι το συντηρούν έντεχνα

ΠΗΓΗ: clickarta.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Αναγνώστες

 
Free Website templateswww.seodesign.usFree Flash TemplatesRiad In FezFree joomla templatesAgence Web MarocMusic Videos OnlineFree Wordpress Themes Templatesfreethemes4all.comFree Blog TemplatesLast NewsFree CMS TemplatesFree CSS TemplatesSoccer Videos OnlineFree Wordpress ThemesFree Web Templates