Τρίτη 23 Νοεμβρίου 2010

ΔΩΡΕΑΝ ΦΥΛΛΟΔΙΑΓΝΩΣΤΙΚΗ ΑΝΑΛΥΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΑΣΑ-Φ


Ανακοίνωση


Οι παραγωγοί οι οποίοι συμμετέχουν στο Σύστημα της Ολοκληρωμένης Διαχείρισης της Παραγωγής Εσπεριδοειδών και Ελιάς και επιθυμούν να πραγματοποιήσουν φυλλοδιαγνωστική ανάλυση σε ένα από τα αγροτεμάχιά τους καλούνται να φέρουν φύλλα στα γραφεία της Ένωσης, για να σταλούν για ανάλυση.
Οι παραλαβές των φύλλων θα γίνονται κάθε Δευτέρα και Τετάρτη από τις 8:00 πμ έως τις 09:00 πμ.
Τα φύλλα πρέπει να είναι τοποθετημένα σε σακούλα, μέσα στην οποία θα υπάρχουν τα στοιχεία του παραγωγού και του αγροτεμαχίου από το οποίο προέρχονται. Στα δείγματα στα οποία θα γίνει συλλογή την προηγούμενη ημέρα πρέπει να τοποθετηθούν στο ψυγείο.
Μεγάλη προσοχή πρέπει να δοθεί στην συγκέντρωση των φύλλων γιατί αποτελεί το κρίσιμο σημείο για την ορθότητα της ανάλυσης. Συγκεκριμένα:
Εσπεριδοειδή: Η δειγματοληψία γίνεται σε φύλλα που προέκυψαν το καλοκαίρι και έχουν ηλικία 4-8 μηνών. Συλλέγονται συνολικά 60-80 φύλλα από όλο το αγρόκτημα. Τα  φύλλα αυτά προέρχονται από το μέσον των ετήσιων βλαστών που δεν φέρουν καρποφορία.
Ελιές: Η δειγματοληψία γίνεται σε φύλλα που προέκυψαν το καλοκαίρι και έχουν ηλικία 4-8 μηνών. Τα  φύλλα αυτά προέρχονται από το μέσον της τελευταίας βλάστησης (5-8 μηνών). Συλλέγονται συνολικά 80 – 100 φύλλα από όλο το αγρόκτημα. Τα φύλλα λαμβάνονται από δένδρα ,τα οποία βρίσκονται σε διάσπαρτα σημεία ,ώστε να καλύπτεται όλη η έκταση του κτήματος. Από κάθε δένδρο λαμβάνονται 4 φύλλα από το μέσο ύψος της κόμης και από τα τέσσερα σημεία του ορίζοντα.
Για περισσότερες πληροφορίες οι παραγωγοί να επικοινωνήσουν με το Γεωτεχνικό Τμήμα της ΕΑΣΑΦ στα τηλέφωνα 26810-26205 και 26810-27229.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Αναγνώστες

 
Free Website templateswww.seodesign.usFree Flash TemplatesRiad In FezFree joomla templatesAgence Web MarocMusic Videos OnlineFree Wordpress Themes Templatesfreethemes4all.comFree Blog TemplatesLast NewsFree CMS TemplatesFree CSS TemplatesSoccer Videos OnlineFree Wordpress ThemesFree Web Templates