Τετάρτη 16 Μαρτίου 2011

Γ. Κασαπίδης: Τον πρώτο λόγο οι κτηνοτρόφοι για την τύχη της ΔΩΔΩΝΗ.


«Τον πρώτο λόγο οι κτηνοτρόφοι για την τύχη της Γαλακτοβιομηχανίας αλλά αν δεν φτάνουν και όλοι οι έλληνες να στηρίξουν με αγορά μετοχών της», είπε ο υπεύθυνος Αγροτικού τομέα της ΝΔ, βουλευτής Κοζάνης, Γιώργος Κασαπίδης από την Άρτα όπου βρέθηκε το Σάββατο 12 Μαρτίου. Ο κ. Γιώργος Κασαπίδης πλαισιωμένος από τον βουλευτή Άρτας της ΝΔ, Κ. Παπασιώζο και τον γραμματέα της ΝΟΔΕ ΝΔ Άρτας Ευστάθιο Νάνο, αλλά και παρουσία μελών της Νομαρχιακής κομματικής Οργάνωσης, παραχώρησε συνέντευξη τύπου στα ΜΜΕ του νομού, το απόγευμα του Σαββάτου στο ξενοδοχείο «ΒΥΖΑΝΤΙΝΟ»,  λίγο πριν την ολοκλήρωση της περιοδείας του, που έκλεισε με ομιλία στην Γραμμενίτσα.
Ο κ. Κασαπίδης βρέθηκε στην Άρτα από το πρωί της ίδιας μέρας και είχε διαδοχικές συναντήσεις μαζί με τον βουλευτή Άρτας της ΝΔ Κώστα Παπασιώζο και τη ΝΟΔΕ του κόμματος, με παραγωγικούς φορείς διαφόρων διαμερισμάτων. Εντυπωσιασμένος δήλωσε από την επίσκεψή του στον Αλιευτικό Συνεταιρισμό Λογαρού, μεταφέροντας την απορία του σχετικά με το «Πώς είναι δυνατόν αυτός ο τόπος να έχει οδηγηθεί σε χρεοκοπία» και πρόσθεσε: «Δεν είναι δυνατόν  μια τόσο πλούσια γη όπως η ελληνική να έχει οδηγηθεί σε αυτά τα οικτρά οικονομικά αποτελέσματα με ευθύνη σαφώς όλων όσων πέρασαν από το τιμόνι της χώρας αλλά όπως αποδεικνύεται τελικά και με ευθύνη της ελληνικής κοινωνίας που ανέχονταν αυτές τις καταστάσεις και σε αρκετές περιπτώσεις συμμετείχε κιόλας».
Ο ίδιος στη σύντομη εισήγησή του προς τους δημοσιογράφους, άσκησε έντονη κριτική στην κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ, διότι όπως είπε: «Ενώ προεκλογικά υπόσχονταν σχεδόν τα πάντα στους πάντες, εκ των υστέρων ανακάλυψε τελείως ανυποψίαστη τα προβλήματα που δήθεν δεν ήξερε και τα αποδίδει όλα στην προηγούμενη κυβέρνηση των 5,5 ετών. Μετά από 15 μήνες διακυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ οι Έλληνες πολίτες διαπιστώνουν με μεγάλη τους απογοήτευση ότι τους ξεγέλασε ο ίδιος ο πρωθυπουργός στον οποίο αρκετοί πίστεψαν γι’ αυτό και έδωσαν τη διαφορά στις εκλογές».
Αντίστοιχα κριτική άσκησε και όταν αναφέρθηκε στην υπόθεση της ασφαλίσης της ελληνικής παραγωγής και στο νομοσχέδιο που αφορά στον ΕΛΓΑ, επισημαίνοντας ότι οδηγούνται από την σημερινή κυβέρνηση οι αγρότες της χώρας να ασφαλίζονται ιδιωτικά, πληρώνοντας για παραγωγή την οποία δεν γνωρίζουν εκ των προτέρων ότι θα έχουν και επιπλέον τα χρήματα που θα τους δοθούν σε περίπτωση καταστροφής θα είναι ελάχιστα. Επί του θέματος αυτού όμως τόνισε και την καθυστέρηση που υπάρχει από μέρους της κυβέρνησης για την εφαρμογή του νόμου που η ίδια έφερε στην Βουλή και ψήφισε, καθότι όπως είπε εκκρεμεί η έκδοση κανονιστικών αποφάσεων εδώ και μήνες. «Φαίνεται και εξ αυτού του λόγου η αδυναμία της σημερινής κυβέρνησης ακόμη και σε ότι αφορά την εφαρμογή της πολιτικής που η ίδια νομοθετεί», δήλωσε ο κ. Κασαπίδης.
Αγροτικό Συμπόσιο της ΝΔ το καλοκαίρι
Αναφερόμενος στις επόμενες κινήσεις της ΝΔ που αφορούν τον αγροτικό τομέα ο κ. Κασαπίδης έκανε γνωστή τη διοργάνωση Συμποσίου που θα αφορά την καινοτομία σε σχέση με τους νέους Έλληνες γεωργούς. Χαρακτηριστικά ο ίδιος είπε ότι «το Συμπόσιο θα πραγματοποιηθεί το προσεχές καλοκαίρι, απευθύνοντας κάλεσμα σε όλους τους νέους γεωργούς, επιστήμονες της γης, λάτρεις της γεωργίας οι οποίοι έχουν εφαρμόσει μια καινοτομία στην πατρίδα μας, που έχει επιφέρει συγκεκριμένα και μετρήσιμα αποτελέσματα. Θα ζητήσουμε επισήμως και εγγράφως από φορείς σε ολόκληρη τη χώρα να συμμετάσχουν σ’ αυτό το Συμπόσιο, καταθέτοντας περιληπτικά την πρόταση του εγχειρήματός τους. όταν θα πραγματοποιηθεί αυτή η εκδήλωση θα υπάρξει η δυνατότητα ώστε οι προτάσεις αυτές που θα αξιολογηθούν να παρουσιαστούν και να προβληθούν, όπως και να ενσωματωθούν στον προγραμματικό μας λόγο».
Παράλληλα ανακοίνωσε ότι την προσεχή εβδομάδα ολοκληρώνεται από τη ΝΔ μια καταγραφή του εμπορικού ισοζυγίου των αγροτικών προϊόντων, «δηλαδή τι παράγουμε, τι εισάγουμε και τι εξάγουμε», όπως δήλωσε.
ΔΩΔΩΝΗ
Στην ερώτηση για την πολιτική της ΝΔ απέναντι στη ΔΩΔΩΝΗ ο κ. Κασαπίδης απάντησε: «Οι προβληματισμοί μας για τη ΔΩΔΩΝΗ είναι ιδιαίτερα ανησυχητικοί. Θεωρούμε ότι η μεγάλη αυτή γαλακτοβιομηχανία της πατρίδας μας δεν περιορίζεται μόνο στα όρια της Ηπείρου, καθότι η παρουσία της σχετίζεται με την ελληνική φέτα. Θεωρώ ότι αν η ΔΩΔΩΝΗ περάσει στα χέρια ξένων συμφερόντων, επιχειρήσεων του εξωτερικού, όπου τα συμφέροντά τους είναι μεγαλύτερα για το λευκό τυρί ή άλλα είδη τυριών, δεν θα έχουν κανέναν ενδοιασμό να απαξιώσουν τη φέτα για να προωθήσουν και στην ελληνική αγορά και στην αγορά του εξωτερικού, ως υποκατάσταση της φέτας, τα δικά τους τυριά.
Μ’ αυτόν τον προβληματισμό και μ’ αυτή την παρέμβαση εμείς ως ΝΔ θέτουμε προ των ευθυνών την κυβέρνηση σ’ όποια θέση κι αν πάρει, να λάβει υπόψη της αυτή την εξέλιξη.
Θεωρούμε ότι αν τελικά παρθεί αυτή η απόφαση και πρέπει να μετοχοποιηθεί η ΔΩΔΩΝΗ τον πρώτο λόγο θα πρέπει να τον έχουν οι κτηνοτρόφοι ή και γενικότερα οι πολίτες όλης της Ελλάδας. Δηλαδή ν' αγοράσουν μετοχές της όλοι οι Έλληνες, στηρίζοντας την γαλακτοβιομηχανία».
Όχι εκλογές
Σε ερώτηση σχετική με το αν εκτιμά σύντομα να στήνονται κάλπες στην χώρα ο ίδιος σχολίασε ότι δεν βλέπει πρόωρες εκλογές αλλά μεταφέροντας την δική του θέση επί του θέματος είπε «Δεν πρέπει να έχουμε διότι αυτή τη στιγμή οι εκλογές θα βλάψουν την χώρα».
Παρόντες
Στη συνέντευξη μεταξύ των άλλων παρόντες ήταν ο βουλευτής Άρτας της ΝΔ Κ. Παπασιώζος, ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας του Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Αρταίων Γ. Παπαβασιλείου, ο πρόεδρος ΝΟΔΕ Ευστ. Νάνος, ο υποψήφιος βουλευτής του κόμματος Γιώργος Στύλιος, το μέλος της ΝΟΔΕ Παναγιώτα Νικολάου, ο δημοτικός σύμβουλος Δήμου Αρταίων Ν. Κέφης, ο Χ. Τσαμπάς, ο Ευστ. Σφήκας κ.α.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Αναγνώστες

 
Free Website templateswww.seodesign.usFree Flash TemplatesRiad In FezFree joomla templatesAgence Web MarocMusic Videos OnlineFree Wordpress Themes Templatesfreethemes4all.comFree Blog TemplatesLast NewsFree CMS TemplatesFree CSS TemplatesSoccer Videos OnlineFree Wordpress ThemesFree Web Templates