Δευτέρα 28 Μαρτίου 2011

«Θύελλα» αντιδράσεων για το σχέδιο νόμου που αφορά τους συνεταιρισμούς.


«Πυρά» από διάφορες κατευθύνσεις δέχεται το νομοσχέδιο του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων για τους συνεταιρισμούς, το οποίο έλαβε την έγκριση του Υπουργικού Συμβουλίου. Νομικό και πολιτικό «έκτρωμα» χαρακτήρισε το νομοσχέδιο η ΠΑΣΕΓΕΣ, ενώ μέρα με τη μέρα προστίθενται αντιδράσεις από συνεταιριστές, πολιτικά κόμματα, βουλευτές.
Την αρχή έκανε ο πρόεδρος της ΠΑΣΕΓΕΣ, κ. Τζανέτος Καραμίχας, δηλώνοντας με έμφαση ότι « το προτεινόμενο σχέδιο νόμου περιλαμβάνει ρυθμίσεις, που αν ψηφιστούν ως έχουν, εκτός του ότι είναι άκρως αντισυνταγματικές, μας φέρνουν πίσω στη δεκαετία του ’80, στο νόμο 1541. Νόμος, που εθεωρήθη αποτυχία και που δεν μπορούσε πολιτικά να τον υποστηρίξει ούτε το ίδιο το ΠΑΣΟΚ».
Tην επόμενη ημέρα της παρουσίασης του σχεδίου νόμου στο υπουργικό συμβούλιο, η ΠΑΣΕΓΕΣ επανήλθε, σχολιάζοντας ως «νομικό και πολιτικό "έκτρωμα" το νομοσχέδιο για τους συνεταιρισμούς», εξηγώντας ότι, «το συγκεκριμένο νομοσχέδιο απασχόλησε ελάχιστα τα μέλη του υπουργικού συμβουλίου, με αποτέλεσμα να μην επισημανθεί πλήθος αντισυνταγματικών διατάξεων, αλλά και η αναχρονιστική πολιτική κατεύθυνσή του.
ΕΑΣ Βόλου
Ανεφάρμοστο, αντισυνταγματικό και πραγματικά ακατανόητο στο μεγαλύτερο μέρος του χαρακτήρισε το νομοσχέδιο μιλώντας στο paseges.gr, ο πρόεδρος της ΕΑΣ Βόλου, κ. Νικήτας Πρίντζος.
Σε μια πρώτη ανάγνωση ο πρόεδρος της ΕΑΣ Βόλου, κ. Νικήτας Πρίντζος κατέληξε επιπροσθέτως ότι το συγκεκριμένο νομοσχέδιο λέγοντας ότι: «επιτείνει το κλίμα ανασφάλειας στον αγροτικό τομέα και ειδικότερα σε επίπεδο πρωτοβάθμιων συνεταιρισμών».
Οι συντάκτες του νομοσχεδίου φαίνεται ότι δεν έχουν ιδιαίτερη σχέση με την περιφέρεια, τους συνεταιρισμούς και εν γένει τον αγροτικό τομέα και τις πραγματικές ανάγκες του, προχώρησε ένα βήμα πιο κάτω ο πρόεδρος της ΕΒΟΛ.
ΣΥΝ
Σχετική ανακοίνωση εξέδωσε το τμήμα αγροτικής πολιτικής του ΣΥΝ, στην οποία υποστηρίζει ότι η επιλογή της πολιτικής της ηγεσίας του ΥΠΑΑΤ είναι να συντηρήσει το καθεστώς αποσύνθεσης των περισσότερων αγροτικών συνεταιρισμών, με τη συνεχή παραπομπή στις καλένδες της ριζικής αλλαγής του θεσμικού πλαισίου τους.
Ακόμη, μεταξύ άλλων, ο ΣΥΝ τονίζει ότι πάνω από 2.000 συνεταιρισμοί πρόκειται να κλείσουν, μια και η προϋπόθεση για αρχικό μετοχικό κεφάλαιο της τάξεως των 60.000 € δεν αντικατοπτρίζει τους μικρομεσαίους παραγωγούς της χώρας.
Αλέξανδρος Κοντός
«Οι βασικές προβλέψεις του νομοσχεδίου για τους συνεταιρισμούς είναι αντισυνταγματικές και ανέφικτο να εφαρμοστούν», ήταν το σχόλιο του βουλευτή Ξάνθης της ΝΔ και πρώην υπουργού Γεωργίας, κ. Αλέξανδρου Κοντού.
Γιώργος Κασαπίδης
«Το Σχέδιο Νόμου  που ανακοινώθηκε, μέχρι την τελική ψήφιση του, χρειάζεται πολύ δουλειά και σύνθεση γόνιμων και τολμηρών προτάσεων για να είναι ολοκληρωμένο και αποτελεσματικό», δήλωσε τέλος ο υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Αγροτικής Ανάπτυξης της ΝΔ, βουλευτής Κοζάνης, κ. Γ. Κασαπίδης.

ΠΗΓΗ: ΠΑΣΕΓΕΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Αναγνώστες

 
Free Website templateswww.seodesign.usFree Flash TemplatesRiad In FezFree joomla templatesAgence Web MarocMusic Videos OnlineFree Wordpress Themes Templatesfreethemes4all.comFree Blog TemplatesLast NewsFree CMS TemplatesFree CSS TemplatesSoccer Videos OnlineFree Wordpress ThemesFree Web Templates