Σάββατο 30 Απριλίου 2011

Αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της ATEBank -ΕΑΣ: Στους φυσικούς της φορείς η ΔΩΔΩΝΗ.


Αδιαπραγμάτευτες θέσεις από τις Ενώσεις Αγροτικών Συνεταιρισμών της Ηπείρου για την ΔΩΔΩΝΗ.
Να παραμείνει στους φυσικούς της φορείς.
Ζητούν την επιστροφή του 7,7% στις Ενώσεις μετόχους.

Να τηρήσει το καταστατικό της εταιρείας κάλεσαν την διοίκηση της Αγροτικής Τράπεζας οι μέτοχοι – ΕΑΣ της Ηπείρου, κατά την ετήσια γενική συνέλευση των μετόχων της "Δωδώνη". Την ΑΤΕ εκπροσώπησε ο διευθυντής του υποκαταστήματος της τράπεζας στα Γιάννενα, ο οποίος παρέπεμψε το θέμα στις πρόσφατες δηλώσεις του διοικητή της τράπεζας, κ. Θοδ. Πανταλάκη. Η μαραθώνια συνέλευση εξελίχθηκε σε τεταμένο κλίμα ενώ εκπρόσωποι της ΠΑΣΥ με συνθήματα και πανό τάχθηκαν κατά της πώλησης της εταιρείας από την ΑΤΕ, η οποία είναι ο βασικός μέτοχος με ποσοστό 67,77%.
Οι Ενώσεις Αγροτικών Συνεταιρισμών της περιοχής, που μετέχουν στη ΔΩΔΩΝΗ, ζήτησαν την εφαρμογή του καταστατικού της εταιρείας, τονίζοντας με έμφαση ότι η ΔΩΔΩΝΗ πρέπει να παραμείνει συνεταιριστική, ενώ μεταξύ των αιτημάτων είναι η επιστροφή στις ΕΑΣ του 7,7% που αποκτήθηκε επί κυβερνήσεως Ν.Δ., με διαδικασίες οι οποίες αμφισβητούνται.
Στο μετοχικό κεφάλαιο της εταιρείας μετέχουν οι Ενώσεις Αγροτικών Συνεταιρισμών Ιωαννίνων με ποσοστό 24,78%, η ΕΑΣ Πωγωνίου με 2,9%, η ΕΑΣ Πρέβεζας με 2,4%, η ΕΑΣ Θεσπρωτίας με 1,6% και η ΕΑΣ Άρτας με 0,55%.
Ο κ. Πανταλάκης είχε μεν δηλώσει ότι η ΔΩΔΩΝΗ πωλείται, ωστόσο διαβεβαίωσε ότι θα συνεργαστεί και θα ενημερώσει πρώτα τις Ενώσεις Συνεταιρισμών και ιδιαίτερα την Ένωση Ιωαννίνων.
Σύμφωνα με πληροφορίες δεν υπάρχει επίσημη πρόταση εξαγοράς του πακέτου που κατέχει η ΑΤΕ στην εταιρεία, ενώ όπως είπαμε οι συνεταιρισμοί και οι κτηνοτρόφοι της περιοχής εμμένουν στην άποψή τους, αυτή να παραμείνει συνεταιριστική.
Μετά την εξέλιξη αυτή το ενδιαφέρον στρέφεται στην χθεσινή γενική συνέλευση της Αγροτικής Τράπεζας, στην οποία θεωρούνταν ως πιθανό, να αποφασιστεί αν θα πουληθεί με διαγωνισμό ή θα ζητηθεί από τις Ενώσεις-μετόχους και τους κτηνοτρόφους να καταθέσουν πρόταση εξαγοράς του ποσοστού της στη «Δωδώνη».
Ανοδικά αποτελέσματα
Στη γενική συνέλευση, παρουσιάστηκαν και τα αποτελέσματα της βιομηχανίας το 2010 τα οποία παρά την ύφεση ήταν ανοδικά, λόγω κυρίως της αύξησης των εξαγωγών φέτας.
Ο συνολικός τζίρος της «Δωδώνης» ανήλθε στα 103,882 εκ. ευρώ από 102,434 εκ. ευρώ το 2009 εμφανίζοντας αύξηση 1,41%.Για τον Όμιλο ο κύκλος εργασιών ήταν 112.789 εκ. ευρώ έναντι 110,712 εκ. ευρώ το 2009 και καταγράφηκε αύξηση 1,88%. Τα κέρδη μετά φόρων της μητρικής (όχι του ομίλου που περιλαμβάνει και τη «ΖΩ-ΔΩ») «Δωδώνης»  το 2010 έφτασαν στα 3,628 εκ. ευρώ κατά  136,2% αυξημένα σε σχέση με το 2009 όταν είχαν διαμορφωθεί στα 1,536 εκ. ευρώ. Του Ομίλου ήταν 2,528 εκ. ευρώ, έναντι 1,275 εκ. ευρώ και αύξηση σε σχέση με το 2009 κατά 98,27%.
Βασικός παράγοντας της αύξησης αυτής των κερδών ήταν οι εξαγωγές κάτι που αντιστάθμισε τη μικρή μείωση στις εγχώριες πωλήσεις που έπεσαν κατά 1,33%. Η φέτα, το μεγάλο ατού της «Δωδώνης»  σημείωσε αύξηση στις πωλήσεις της κατά 2,63%, ενώ εντυπωσιακή ήταν η άνοδος στις πωλήσεις σκληρών τυριών που έφτασε στο 11,38%.
Οι θέσεις των ΕΑΣ
Σε ανακοίνωση που εκδόθηκε από τις ΕΑΣ μετόχους της ΔΩΔΩΝΗΣ, αναφέρονται οι θέσεις τους για την εταιρεία, που είναι:
«Οι αδιαπραγμάτευτες θέσεις των ΕΑΣ Μετόχων για την Γαλακτοβιομηχανία ΔΩΔΩΝΗ οι οποίες έχουν εκφραστεί επανειλημμένα μέχρι σήμερα και οι οποίες έχουν γίνει αποδεκτές από όλους τους φορείς της Ηπείρου καθώς και τα πολιτικά κόμματα είναι οι εξής:
-Τήρηση της Ιδρυτικής πράξης της Βιομηχανίας. Η ΔΩΔΩΝΗ να παραμείνει στους φυσικούς της φορείς που είναι οι σημερινοί μέτοχοι Συν/σμοί, οι παραγωγοί κτηνοτρόφοι που εκφράζονται σήμερα από τα συλλογικά τους όργανα.
-Αποκατάσταση της αδικίας και επιστροφή του 7,7% στις Ενώσεις μετόχους για το οποίο ζήτημα η υπόθεση βρίσκεται σε εκκρεμοδικία μετά από αγωγές μας.
Η όλη υπόθεση της παράνομης μεταβίβασης των μετοχών ήταν και είναι σε βάρος των κτηνοτρόφων αφού όπως είναι γνωστό από την ίδρυσή της μέχρι σήμερα η ΑΤΕ έχει ωφεληθεί από την ΔΩΔΩΝΗ τα μέγιστα και η εισφορά της σε αυτή πέραν του αρχικού κεφαλαίου ήταν ελάχιστη
-Συνέχιση της λειτουργίας της εταιρείας μέσα από την Ηπειρωτική Ζώνη γάλακτος και των ποιοτικών προϊόντων που παράγονται με βάση το ανωτέρας ποιότητας και χαρακτηριστικών γάλα της περιοχής μας, τα οποία σε αντίθετη περίπτωση και σε τυχόν εμπλοκή άλλων στην εταιρεία, είναι σίγουρο ότι θα αλλοιωθούν.
-Στο δίκαιο αυτό αγώνα μας για την διατήρηση της φυσιογνωμίας της εταιρείας θέλουμε και περιμένουμε την στήριξη όλων των φορέων της περιοχής. Υποδείξεις όμως για τη λειτουργία της, για το ιδιοκτησιακό της καθεστώς και κατ’ επέκταση την περιουσία μας δεν δεχόμαστε».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Αναγνώστες

 
Free Website templateswww.seodesign.usFree Flash TemplatesRiad In FezFree joomla templatesAgence Web MarocMusic Videos OnlineFree Wordpress Themes Templatesfreethemes4all.comFree Blog TemplatesLast NewsFree CMS TemplatesFree CSS TemplatesSoccer Videos OnlineFree Wordpress ThemesFree Web Templates