Πέμπτη 14 Απριλίου 2011

Δεν ενδιαφέρεται να εξαγοράσει τη «Δωδώνη» η Danone.


Tέλος στα σενάρια που θέλουν τη γαλλική γαλακτοβιομηχανία να βρίσκεται μεταξύ των υποψήφιων αγοραστών της ηπειρώτικης εταιρείας «Δωδώνη Γαλακτοβιομηχανία», βάζει o διευθύνων σύμβουλος της Danone Hellas, Benoit De Lavarene.
Ο κ. De Lavarene ξεκαθαρίζει μιλώντας στην εφημερίδα ΗΜΕΡΗΣΙΑ, πως η Danone δεν σχεδιάζει -τουλάχιστον προς το παρόν- να προχωρήσει σε εξαγορές ή να συγχωνευθεί με άλλη εταιρεία στην Ελλάδα, τονίζοντας πως πρωταρχικός της στόχος είναι να γίνει η δεύτερη δύναμη της αγοράς γιαουρτιού μέσα από την αυτόνομη ανάπτυξη.
Παραδέχεται πάντως πως η συγκέντρωση και η δημιουργία μεγαλύτερων σχημάτων είναι το «κλειδί» για όσες εταιρείες θέλουν να παραμείνουν ανταγωνιστικές και να βγουν ισχυρότερες από την ύφεση, η οποία έχει πλήξει σε σημαντικό βαθμό την κατανάλωση γαλακτοκομικών.
Σύμφωνα με την ACNielsen το 2010, οι πωλήσεις γιαουρτιού στα καταστήματα τροφίμων και στα γαλακτοπωλεία μειώθηκαν κατά 6,5% και διαμορφώθηκαν στα 295,3 εκατομμύρια ευρώ, ενώ παράγοντες της αγοράς προβλέπουν πως εφέτος η κάμψη θα κινηθεί μεταξύ 3-5%.

ΠΗΓΗ: ΠΑΣΕΓΕΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Αναγνώστες

 
Free Website templateswww.seodesign.usFree Flash TemplatesRiad In FezFree joomla templatesAgence Web MarocMusic Videos OnlineFree Wordpress Themes Templatesfreethemes4all.comFree Blog TemplatesLast NewsFree CMS TemplatesFree CSS TemplatesSoccer Videos OnlineFree Wordpress ThemesFree Web Templates