Δευτέρα 2 Μαΐου 2011

Σε ετοιμότητα οι ΕΑΣ της Ηπείρου για τη ΔΩΔΩΝΗ.


«Οι κτηνοτρόφοι και οι συνεταιρισμοί της Ηπείρου παραμένουν σε ετοιμότητα παρακολουθώντας τις εξελίξεις γύρω από το ιδιοκτησιακό καθεστώς της εταιρείας και σε σχέση με την πρόθεση της ΑΤΕ ν’ απεμπλακεί από αυτή». Μ’ αυτή τη φράση υποδέχτηκε η ΕΑΣ Ιωαννίνων και ο πρόεδρός της, κ. Χ. Μπαλτογιάννης τις εξελίξεις σε σχέση με την ΔΩΔΩΝΗ και τη γενική συνέλευση της ΑΤΕ.
Ο πρόεδρος της ΕΑΣ Ιωαννίνων παρέπεμψε σε πρόσφατη ανακοίνωση στην οποία αναφέρονται τα εξής: «Η ΔΩΔΩΝΗ πρέπει να παραμείνει στους φυσικούς της φορείς που είναι οι σημερινοί μέτοχοι Συνεταιρισμοί και οι παραγωγοί κτηνοτρόφοι της Ηπείρου που εκφράζονται σήμερα από τα συλλογικά τους όργανα, επισημαίνουν οι μέτοχοι Ενώσεις Αγροτικών Συνεταιρισμών της συνεταιριστικής γαλακτοβιομηχανίας ΔΩΔΩΝΗ ΑΒΓΗ Α.Ε., Ιωαννίνων, Πρέβεζας, Θεσπρωτίας και Άρτας – Φιλιππιάδας.
Συγκεκριμένα, όπως αναφέρουν οι Ενώσεις  σε ανακοίνωση που εξέδωσαν στις  27 Απριλίου, οι αδιαπραγμάτευτες  θέσεις  των ΕΑΣ Μετόχων για την γαλακτοβιομηχανία ΔΩΔΩΝΗ  οι οποίες έχουν εκφραστεί  επανειλημμένα μέχρι σήμερα και οι οποίες έχουν γίνει αποδεκτές από όλους τους φορείς της Ηπείρου καθώς και τα πολιτικά κόμματα είναι οι εξής:
  • Τήρηση της Ιδρυτικής πράξης της Βιομηχανίας. Η ΔΩΔΩΝΗ να παραμείνει στους φυσικούς της φορείς που είναι οι σημερινοί μέτοχοι  Συν/σμοί , οι παραγωγοί κτηνοτρόφοι που εκφράζονται σήμερα από τα συλλογικά τους όργανα.
  • Αποκατάσταση της αδικίας και επιστροφή του 7,7 % στις Ενώσεις μετόχους για το οποίο ζήτημα  η υπόθεση βρίσκεται σε εκκρεμοδικία μετά από αγωγές μας. Η όλη υπόθεση της παράνομης μεταβίβασης των μετοχών ήταν και είναι σε βάρος των κτηνοτρόφων αφού όπως είναι γνωστό  από την ίδρυσή της μέχρι σήμερα η ΑΤΕ έχει ωφεληθεί από την ΔΩΔΩΝΗ τα μέγιστα και η εισφορά της σε αυτή πέραν του αρχικού κεφαλαίου ήταν ελάχιστη
  • Συνέχιση της λειτουργίας της εταιρείας  μέσα από την Ηπειρωτική Ζώνη γάλακτος  και των ποιοτικών προϊόντων που  παράγονται με βάση το ανωτέρας   ποιότητας και  χαρακτηριστικών γάλα της περιοχής μας, τα οποία σε αντίθετη περίπτωση και σε τυχόν  εμπλοκή άλλων στην εταιρεία, είναι σίγουρο  ότι  τα αλλοιωθούν 
  • Στο δίκαιο αυτό αγώνα μας για την διατήρηση της φυσιογνωμίας της εταιρείας θέλουμε και περιμένουμε την στήριξη όλων των φορέων της περιοχής. Υποδείξεις όμως για τη λειτουργία της, για το ιδιοκτησιακό της καθεστώς  και κατ’ επέκταση την περιουσία μας δεν δεχόμαστε».

ΠΗΓΗ: ΠΑΣΕΓΕΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Αναγνώστες

 
Free Website templateswww.seodesign.usFree Flash TemplatesRiad In FezFree joomla templatesAgence Web MarocMusic Videos OnlineFree Wordpress Themes Templatesfreethemes4all.comFree Blog TemplatesLast NewsFree CMS TemplatesFree CSS TemplatesSoccer Videos OnlineFree Wordpress ThemesFree Web Templates