Τρίτη 17 Μαΐου 2011

Deal που αν ευδοκιμήσει θ’ αλλάξει τα δεδομένα στην αγορά κοτόπουλου.


Μεγάλη συμφωνία που θα αλλάξει τους συσχετισμούς στην αγορά, έχει αρχίσει να… επωάζεται στον εγχώριο κλάδο της πτηνοτροφίας. Πρωταγωνιστές, φέρονται να είναι οι δύο ηπειρώτικες συνεταιριστικές οργανώσεις του πτηνοτροφικού τομέα και πιο συγκεκριμένα, ο Αγροτικός Πτηνοτροφικός Συνεταιρισμός Άρτας και ο Πτηνοτροφικός Συνεταιρισμός Ιωαννίνων «Πίνδος». Οι επαφές πάντως έχουν ξεκινήσει, αλλά σε διερευνητικό πάντα επίπεδο.
Τις επαφές για το κυοφορούμενο deal αποκάλυψαν με ερώτησή τους στη Βουλή και προς τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων, Κώστα Σκανδαλίδη, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας και οι βουλευτές Ηρώ Διώτη και Βασίλης Μουλόπουλος. Σύμφωνα πάντα με πληροφορίες θετικοί στο ενδεχόμενο συγχώνευσης εμφανίζονται και οι δυο συνεταιρισμοί της Ηπείρου, ωστόσο αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει καν το θεσμικό πλαίσιο, για μια τέτοια κίνηση.
Όπως προκύπτει από το σχετικό ερώτημα η διοίκηση του ΑΠΣ Άρτας βρίσκεται σε προχωρημένες επαφές με την ομόλογή της του Πτηνοτροφικού Συνεταιρισμού «ΠΙΝΔΟΣ» από τα Ιωάννινα, με στόχο τη συγχώνευση των δύο Συνεταιρισμών, κάτι που επιβεβαιώνει μιλώντας στο paseges.gr ο γενικός διευθυντής του Πτηνοτροφικού Συνεταιρισμού Ιωαννίνων «Πίνδος». Ωστόσο όπως τονίζει ακόμη η συγχώνευση βρίσκεται σε επίπεδο διερευνητικό, καθώς απαιτείται ένα ολοκληρωμένο business plan, για τη βιωσιμότητα της επιχείρησης που ενδεχομένως θα προκύψει.
Εφόσον οι διαπραγματεύσεις τελεσφορήσουν, το νέο εταιρικό σχήμα που θα προκύψει από το «πάντρεμα» των δύο κορυφαίων επιχειρήσεων, θα ελέγχει, αθροιστικά, πάνω από 35% της εγχώριας αγορά στην εμπορία των πουλερικών και έχει κύκλο εργασιών κοντά στα 250 εκ. ευρώ. Όσον αφορά δε, στο προσωπικό, εκτιμάται ότι θα ξεπερνά τα 1.300 και παραγωγοί περίπου τους 800.
Αλέξανδρος Μπίκας
mpikas@paseges.gr

ΠΗΓΗ: ΠΑΣΕΓΕΣ

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

TA LEFTA MAS LAMOGIAAAAA

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Αναγνώστες

 
Free Website templateswww.seodesign.usFree Flash TemplatesRiad In FezFree joomla templatesAgence Web MarocMusic Videos OnlineFree Wordpress Themes Templatesfreethemes4all.comFree Blog TemplatesLast NewsFree CMS TemplatesFree CSS TemplatesSoccer Videos OnlineFree Wordpress ThemesFree Web Templates