Τρίτη 28 Ιουνίου 2011

Να καταβληθούν οι εξαγγελθείσες αποζημιώσεις σε βαμβακοπαραγωγούς ζητά ο Γιώργος Καρασμάνης


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

O Γραμματέας Αγροτικού της Ν.Δ., βουλευτής Πέλλας κ. Γιώργος Καρασμάνης, αναφορικά με τις αποζημιώσεις στο βαμβάκι, προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

«Συμπληρώθηκε ήδη ένας ολόκληρος χρόνος, αφότου η περσινή σοδειά βαμβακιού επλήγη από τις προσβολές από το πράσινο σκουλήκι και τις συνεχείς και έντονες βροχοπτώσεις και μέχρι σήμερα οι 50.593 παραγωγοί, που καλλιέργησαν πέρσι βαμβάκι, δεν έχουν πάρει ούτε ένα ευρώ αποζημίωση.

Το μόνο που έχουν «εισπράξει», από το περασμένο φθινόπωρο και για 9 συνεχείς μήνες, είναι οι αλλεπάλληλες «διαβεβαιώσεις» της κυβέρνησης ότι «οι αποζημιώσεις, όπου να ‘ναι, έρχονται». Η τελευταία από αυτές τις «διαβεβαιώσεις» δόθηκε από τον ίδιο τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων στις 5 Απριλίου, με τη δήλωση ότι το Μάιο θα καταβληθούν αποζημιώσεις 25.000.000 ευρώ. Εάν δεν το γνωρίζει, τον πληροφορούμε ότι σε τρείς μέρες μπαίνουμε στον Ιούλιο!

Εάν κυβέρνηση και ηγεσία του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων δεν θέλουν ή δεν μπορούν να καταβάλουν τις αποζημιώσεις στους πληγέντες βαμβακοπαραγωγούς, καλύτερα είναι να βγουν και να το δηλώσουν ευθαρσώς. Γιατί η κοροϊδία, με τις αναβολές και τις μεταθέσεις, από μήνα σε μήνα, ευτελίζει όχι μόνο τους ίδιους, αλλά και την εν γένει λειτουργία των θεσμών στη χώρα μας.

Η Ν.Δ. καταθέτει για το θέμα μια ακόμα επερώτηση στη Βουλή, καλώντας την κυβέρνηση να εγκαταλείψει, επιτέλους, την τακτική της αναβλητικότητας και των υπεκφυγών και να ξεκαθαρίσει εάν και πότε σκοπεύει να καταβάλει τις αποζημιώσεις στους βαμβακοπαραγωγούς».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Αναγνώστες

 
Free Website templateswww.seodesign.usFree Flash TemplatesRiad In FezFree joomla templatesAgence Web MarocMusic Videos OnlineFree Wordpress Themes Templatesfreethemes4all.comFree Blog TemplatesLast NewsFree CMS TemplatesFree CSS TemplatesSoccer Videos OnlineFree Wordpress ThemesFree Web Templates