Δευτέρα 11 Ιουλίου 2011

Γεωργικές Σχολές: Τίτλος σπουδών - απολυτήριο Τεχνολογικού Λυκείου και επαγγελματικά δικαιώματα.


Στις προθέσεις του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων είναι «ο παρεχόμενος από τις Γεωργικές Σχολές τίτλος σπουδών να ενσωματώνει το απολυτήριο του Τεχνολογικού Λυκείου, το "πράσινο πιστοποιητικό", στις αντίστοιχες με το γνωστικό πεδίο της Σχολής ειδικότητες του πρωτογενούς τομέα και τα σχετικά με το γνωστικό πεδίο της Σχολής, και επαγγελματικά δικαιώματα», όπως αναφέρει ο υπουργός Κώστας Σκανδαλίδης, σε έγγραφό του που διαβιβάστηκε στη Βουλή προς απάντηση ερώτησης του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Παναγιώτη Αντωνακόπουλου.

Ο κ. Σκανδαλίδης αναφέρει επιπλέον ότι στις προθέσεις του υπουργείου είναι να αξιοποιήσει τις εγκαταστάσεις του ΕΘΙΑΓΕ (Εθνικό Ίδρυμα Αγροτικής Έρευνας) στο Κόροιβο της Ηλείας προκειμένου να λειτουργήσει Γεωργική Σχολή, με αντικείμενο την καλλιέργεια και εμπορία των νωπών οπωροκηπευτικών, αναφέρει ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Κώστας Σκανδαλίδης, σε έγγραφό του που διαβιβάστηκε στη Βουλή προς απάντηση ερώτησης του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Παναγιώτη Αντωνακόπουλου.

Όπως διευκρινίζει ο υπουργός, στο πλαίσιο του υπό σύσταση Οργανισμού Υποστήριξης του Αγρότη, με τη συγχώνευση του ΕΘΙΑΓΕ, του ΟΓΕΕΚΑ «ΔΗΜΗΤΡΑ» και του ΟΠΕΓΕΠ, προβλέπεται η λειτουργία Γεωργικών Σχολών υπό την εποπτεία του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων. Οι Γεωργικές Σχολές θα είναι δημόσια Αγροτικά Τεχνολογικά Λύκεια τριετούς φοίτησης με σκοπό την επαγγελματική εποπτεία και κατάρτιση των νέων αγροτών.


Ειδικά για τη λειτουργία Γεωργικής Σχολής στην Ηλεία, ο υπουργός αναφέρει ότι έχουν δοθεί εντολές στις τεχνικές υπηρεσίες του υπουργείου για τη σύνταξη μελέτης επισκευής του κτιρίου του ΕΘΙΑΓΕ, που πλήγηκε από το σεισμό του Ιουνίου του 2008.


Ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Παναγιώτης Αντωνακόπουλος έχει επισημάνει ότι «οι δύσκολες μέρες που διανύουμε ως χώρα, ωθούν πολλούς νέους να επιστρέψουν στους τόπους καταγωγής τους και να καταπιαστούν με τον πρωτογενή τομέα και ως εκ τούτου κρίνεται απαραίτητη η λειτουργία Γεωργικών Σχολών, ώστε να δοθεί η δυνατότητα σε όλους τους ενδιαφερόμενους να αποκτήσουν τεχνογνωσία στα γεωργικά θέματα».


ΠΗΓΗ:
ΠΑΣΕΓΕΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Αναγνώστες

 
Free Website templateswww.seodesign.usFree Flash TemplatesRiad In FezFree joomla templatesAgence Web MarocMusic Videos OnlineFree Wordpress Themes Templatesfreethemes4all.comFree Blog TemplatesLast NewsFree CMS TemplatesFree CSS TemplatesSoccer Videos OnlineFree Wordpress ThemesFree Web Templates