Τετάρτη 13 Ιουλίου 2011

Οι Νέοι Αγρότες Σερρών μας καλούν


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 13-7-2011

Η Ένωση Νέων Αγροτών-ΕΝΑ Σερρών σε συνεργασία με το ΤΕΙ Λάρισας, στα πλαίσια των δραστηριοτήτων της Γενικής Γραμματείας Νέας Γενιάς με τίτλο «Επιστημονική στήριξη Νέων Αγροτών» οργανώνει σειρά εκδηλώσεων.


Στην Νέα Ζίχνη οργανώνεται η πρώτη παρουσίαση που θα γίνει την Δευτέρα, στις 18-7-2011, στις 20.30, στο Πνευματικό Κέντρο Ν. Ζίχνης. Πληροφορίες κ. Γεώργιος Μαρθάρης (6934412322).

Η δεύτερη παρουσίαση θα γίνει στο Σιδηρόκαστρο, την Τρίτη, στις 19-7-2011, 20.30, στο Κέτρο ΔΗΜΗΤΡΑ Σιδηροκάστρου. Πληροφορίες 2323023597

Την Τετάρτη, 20-7-2011, στις 20.30, θα γίνει η τελευταία παρουσίαση στην περιφερειακή ενότητα Σερρών, στην Νιγρίτα, στην αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου Νιγρίτας. Πληροφορίες κ. Αλέξανδρος Γιαννιώτης 6975222643.

Προβλέφθηκε σε κάθε παρουσίαση να υπάρχει μια γενική προσέγγιση για το περιβάλλον άσκησης αγροτικών επαγγελμάτων από την ΕΝΑ Σερρών και 2-3 θέματα από τις μελέτες που συνέταξε το επιστημονικό δυναμικό του Τεχνολογικού Εκπαιδευτικού Ιδρύματος Λάρισας από τους τομείς: Προώθηση αγροτικών προϊόντων, Επιχειρηματικότητα στον αγροτικό τομέα, Αγροτουρισμός, Συγκομιδή και αξιοποίηση βιομάζας από αγροτικές εκμεταλλεύσεις με σκοπό την παραγωγή ενέργειας, Παραγωγή μπρικετών & πέλλετς, Υλοποίηση ξύλινων κατασκευών για χρήσεις στον αγροτικό τομέα και Κατασκευή πρωτότυπης ξύλινης αποθήκης (ή στάβλου) με απλά κατασκευαστικά στοιχεία από ξύλο.

Μετά τις παρουσιάσεις οι επιστήμονες θα συγκεντρώσουν τις παρατηρήσεις για τις εκπονηθείσες μελέτες, ώστε να τις λάβουν υπόψη και να παραδοθούν, μέσω της ΓΓΝΓ, στους Νέους Αγρότες των Σερρών στις 24-25 Σεπ 2011, και στην Πανελλήνια Ένωση Νέων Αγροτών για να τις αξιοποιήσουν οι Νέοι Αγρότες της Ελλάδας.

Οι παρουσιάσεις-συζητήσεις σε συνεργασία με την ΕΝΑ Θεσσαλονίκης θα συνεχισθούν με τα ίδια θέματα στην περιφερειακή Ενότητα Θεσσαλονίκης, στον Λαγκαδά (Λουτρά Λαγκαδά, 1-8-2011, στις 20.30) και στον Δήμο Δέλτα.

Ο κ. Π. Γκιοργίνης (6944229816) δήλωσε: Η ΕΝΑ Σερρών δίνει πάρα πολύ μεγάλη σημασία στην υλοποίηση αυτής της απαραίτητης φάσης του πιλοτικού προγράμματος και έτσι, παρά την ένταση των θερινών αγροτικών εργασιών των νέων αγροτών, καλεί όλους τους νέους αγρότες, μέλη και μη μέλη της ΕΝΑ Σερρών, αλλά και όλους τους αγρότες, να συμμετέχουν στην διαδικασία των παρουσιάσεων, για να κάνουν τις παρατηρήσεις τους στον σωστότερο προσανατολισμό των ερευνητικών και εφαρμοστικών εργασιών του ΤΕΙ Λάρισας.

Η Ένωση Νέων Αγροτών Σερρών έχει γραφεία στην Μεσωκόμη και το Διοικητικό Συμβούλιο συνεδριάζει την δεύτερη Δευτέρα κάθε μήνα, στις 21.00.

Για την καταγραφή, Δημήτρης Μιχαηλίδης, 6998282382

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Αναγνώστες

 
Free Website templateswww.seodesign.usFree Flash TemplatesRiad In FezFree joomla templatesAgence Web MarocMusic Videos OnlineFree Wordpress Themes Templatesfreethemes4all.comFree Blog TemplatesLast NewsFree CMS TemplatesFree CSS TemplatesSoccer Videos OnlineFree Wordpress ThemesFree Web Templates