Δευτέρα 4 Ιουλίου 2011

Με μπλόκο στο Λιμάνι της Ηγουμενίτσας ξεκινά νέος γύρος κινητοποιήσεων για την «Δωδώνη» .


Σε κλιμάκωση των κινητοποιήσεών τους προχωρούν οι κτηνοτρόφοι της Ηπέιρου για την «Δωδώνη» εν όψει της αυριανής, Τρίτη 5 Ιουλίου, κρίσιμης γενικής συνέλευσης που κατά πάσα πιθανότητα θα κρίνει και το μέλλον της συνεταιριστικής γαλακτοβιομηχανίας. Σε συνάντηση που είχαν το απόγευμα της Τρίτης 28 Ιουνίου στην Παραμυθιά, οι εκπρόσωποι των κτηνοτροφικών οργανώσεων της Ηπείρου αποφάσισαν να προχωρήσουν σε επ’ αόριστον αποκλεισμό του λιμανιού της Ηγουμενίτσας, από σήμερα το απόγευμα Δευτέρα 4 Ιουλίου.

Παράλληλα, αναμένεται να προχωρήσουν σε αποκλεισμό της Εγνατίας οδού στον κόμβο της Παραμυθιάς. Πρώτο αίτημα των κτηνοτρόφων είναι η απομάκρυνση του κ. Λευτέρη Κόντου από τη θέση του διευθύνοντος συμβούλου της εταιρείας, ο οποίος αποτελεί «κόκκινο πανί» για τους παραγωγούς αλλά και τους εργαζόμενους.

Βασικότερο αίτημα των κτηνοτρόφων, ωστόσο, είναι να μην προχωρήσει η Αγροτική στην πώληση του δικού της πλειοψηφικού ποσοστού στην εταιρεία και, επομένως, να μην μεταβληθεί το ιδιοκτησιακό καθεστώς της Δωδώνης. Κάτι που, όμως, φαντάζει απίθανο αυτή τη στιγμή, αφού ο κ. Πανταλάκης έχει επανειλημμένως δηλώσει ότι πρόθεση της ΑΤΕ είναι όχι μόνο να απεμπλακεί από τη γαλακτοβιομηχανία, αλλά να εισπράξει από την πώληση το μεγαλύτερο δυνατό όφελος. Γι’ αυτό το σκοπό, άλλωστε, η ΑΤΕ έχει εντάξει στην ημερήσια διάταξη της επικείμενης Γ.Σ. και το ζήτημα της αλλαγής του καταστατικού. Πιο συγκεκριμένα, του άρθρου 8 που υποχρεώνει την ΑΤΕ σε περίπτωση που επιθυμεί να αποχωρίσει από την εταιρεία, να μεταβιβάσει τις μετοχές της στις ΕΑΣ μετόχους εισπράττοντας η ίδια ένα ποσό που καθορίζεται από την τρέχουσα αξία της Δωδώνης, κάτι που η βασική μέτοχος Τράπεζα έχει αποκλείσει μέχρι στιγμής.

Οι συνεταιρισμοί και οι παραγωγοί, πάντως, δηλώνουν αποφασισμένοι να μπλοκάρουν με κάθε τρόπο τη διαδικασία.

4/7/2011

ΠΗΓΗ: ΠΑΣΕΓΕΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Αναγνώστες

 
Free Website templateswww.seodesign.usFree Flash TemplatesRiad In FezFree joomla templatesAgence Web MarocMusic Videos OnlineFree Wordpress Themes Templatesfreethemes4all.comFree Blog TemplatesLast NewsFree CMS TemplatesFree CSS TemplatesSoccer Videos OnlineFree Wordpress ThemesFree Web Templates