Παρασκευή 22 Ιουλίου 2011

O Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Γιάννης Δριβελέγκας, παρέστη σήμερα στην έναρξη λειτουργίας του Πρατηρίου Τοπικών Προϊόντων του Συνεταιρισμού Παραγωγών


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

O Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Γιάννης Δριβελέγκας, παρέστη σήμερα στην έναρξη λειτουργίας του Πρατηρίου Τοπικών Προϊόντων του Συνεταιρισμού Παραγωγών του Δήμου Πολυγύρου που βρίσκεται στις Καλύβες του Νομού Χαλκιδικής.

Κατά την ομιλία του στην εκδήλωση, ο Υφυπουργός τόνισε ότι η λειτουργία του Πρατηρίου Τοπικών Προϊόντων στο Νομό, αποτελεί το πρώτο βήμα προβολής και ανάδειξης των αγροτικών προϊόντων της περιοχής, εκ των οποίων τα περισσότερα έχουν μοναδική διατροφική αξία.

«Χαίρομαι ιδιαίτερα που βλέπω νέους ανθρώπους, με όρεξη και ιδέες, να είναι μπροστάρηδες σ’ αυτήν την προσπάθεια.

Το πρώτο βήμα έγινε. Με συνδυασμένες και συντονισμένες προσπάθειες, αξιοποιώντας και την τουριστική κίνηση του νομού μας, μπορούμε να πετύχουμε περισσότερα.

Η μεσογειακή διατροφή, τα ποιοτικά και υγιεινά προϊόντα είναι το συγκριτικό μας πλεονέκτημα και πρέπει να το αξιοποιήσουμε.

Βασική πολιτική του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων είναι να καταστήσουμε την αγροτική μας παραγωγή βασικό μοχλό ανάπτυξης.

Ενισχύουμε και στηρίζουμε, μέσα από διάφορα ευρωπαϊκά προγράμματα, αλλά και από εθνικούς πόρους, παρόμοιες πρωτοβουλίες, νέων αγροτών ή ομάδων παραγωγών, με στόχο τα αγροτικά μας προϊόντα να καταστούν γνωστά και ανταγωνιστικά, στην παγκοσμιοποιημένη πλέον αγορά, που θα έχει ως αποτέλεσμα την ενίσχυση του εισοδήματος των παραγωγών αλλά και της εθνικής μας οικονομίας» υπογράμμισε, μεταξύ άλλων, ο Υφυπουργός Γιάννης Δριβελέγκας.

ΠΗΓΗ: ΥΠΑΑ&Τ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Αναγνώστες

 
Free Website templateswww.seodesign.usFree Flash TemplatesRiad In FezFree joomla templatesAgence Web MarocMusic Videos OnlineFree Wordpress Themes Templatesfreethemes4all.comFree Blog TemplatesLast NewsFree CMS TemplatesFree CSS TemplatesSoccer Videos OnlineFree Wordpress ThemesFree Web Templates