Πέμπτη 18 Αυγούστου 2011

Ολοκληρώθηκε το πρόγραμμα κατάρτισης των μελών της Ένωσης Νέων Αγροτών Π.Ε. Πρέβεζας


Την Πέμπτη 11/08/2011 ολοκληρώθηκε από το Κ. Δ. Πρέβεζας το υποχρεωτικό πρόγραμμα κατάρτισης των νέων αγροτών της περιφερειακής ενότητας Πρέβεζας που ενταχτήκαν το έτος 2009-2010. «Η Ένωση Νέων Αγροτών Πρέβεζας με τα μέλη της αλλά και νέους αγρότες της περιφερειακής ενότητας Πρέβεζας είχαν την ευκαιρία να αποκτήσουν θεωρητικές αλλά και πρακτικές γνώσεις που θα τους βοηθήσουν περαιτέρω στην δουλειά τους. (φωτο αρχείου)
Σε αυτό συνέβαλαν οι εκπαιδευτές του σεμιναρίου οι οποίοι έδωσαν τον καλύτερο τους εαυτό στην αίθουσα διδασκαλίας αλλά και στις επισκέψεις σε σύγχρονες καλλιέργειες κατά την πρακτική άσκηση», τονίζεται σε ανακοίνωση που υπογράφεται από τον Πρόεδρο της ΕΝΑ Πρέβεζας κ. Λεωνίδα Ι. Ραβανό και που αναφέρει τα εξής: «Οι νέοι αγρότες έδειξαν μεγάλο ενδιαφέρον στα μαθήματα του προγράμματος κατάρτισης γράφοντας γραπτές εξετάσεις για να πάρουν τις βεβαιώσεις και να προχωρήσουν στο επόμενο στάδιο του προγράμματος των νέων αγροτών.

Επίσης για πρώτη φορά στο σεμινάριο υστέρα από πρωτοβουλία του Ο.Γ.Ε.Ε.Κ.Α. – ΔΗΜΗΤΡΑ οι μαθητές αξιολογούν τους εκπαιδευτές τους με βαθμό αποδοτικότητας .

Προβλέπεται η πραγματοποίηση άλλων δυο κύκλων κατάρτισης για τους υπόλοιπους νέους αγρότες της Πρέβεζας που είναι υπόχρεοι κατάρτισης οι οποίοι και θα ειδοποιηθούν στο μέλλον.

Τέλος η Ε.Ν.Α. Πρέβεζας θέλει να ευχαριστήσει τον κύριο Καραβασίλη Νίκο, συντονιστή Ηπείρου για τα «ΔΗΜΗΤΡΑ», την υπεύθυνη Κ. Δ. Πρέβεζας Μπαλτζώη Πηνελόπη, τους εκπαιδευτές, την Διεύθυνση Αγροτικής και Κτηνιατρικής οικονομίας Πρέβεζας και το ΚΕΚ Π.Ε. Πρέβεζας για την άψογη συνεργασία ώστε να πραγματοποιηθεί το πρόγραμμα κατάρτισης των νέων αγροτών».

Η Ένωση Νέων Αγροτών Πρέβεζας συμμετέχει στην Πανελλήνια Ένωση Νέων Αγροτών (Π.Ε.Ν.Α.) που έχει έδρα της στην Αθήνα.

Γενικός σκοπός της Ε.Ν.Α. είναι η διεκδίκηση, προαγωγή και διασφάλιση των οικονομικών, κοινωνικών, επαγγελματικών και των εν γένει συμφερόντων των νέων αγροτών - μελών της, αλλά και όλων των αγροτών γενικότερα.

Ειδικότερα η Ε.Ν.Α. μεταξύ άλλων στοχεύει:

- Στην ενίσχυση και ενδυνάμωση της ενότητας και των δεσμών αλληλεγγύης ανάμεσα στα μέλη της.

- Στην οργάνωση και καθοδήγηση των νέων αγροτών της περιφέρειάς της προς την επίτευξη βελτίωσης της οικονομικής τους κατάστασης, την καλυτέρευση των συνθηκών διαβίωσής τους και την εξασφάλιση δίκαιης ανταμοιβής της εργασίας τους.

- Στην ανάπτυξη της συνεργασίας και αλληλεγγύης των μελών της με τους άλλους αγρότες της περιφέρειάς της.

- Στην συνεργασία με τις άλλες αγροτικές συνδικαλιστικές οργανώσεις, καθώς και με τις συνδικαλιστικές οργανώσεις των εργαζομένων.

- Στην ενημέρωση των νέων αγροτών, αλλά και των αγροτών γενικά, σχετικά με την εξέλιξη και τα δεδομένα νέων και πρωτότυπων αγροτικών καλλιεργειών και την αναβάθμιση των ήδη υπαρχόντων, με την δυνατότητα συμμετοχής τους σε ευρωπαϊκά ή εθνικά αγροτικά προγράμματα, καθώς και με τα προβλήματά τους και του συσχετισμού τους με τα γενικότερα οικονομικά και κοινωνικά δεδομένα.

H E. N. A. Πρέβεζας, Άρτας, Ιωαννίνων συμβάλουν σε όλα τα παραπάνω και έχουν σαν στόχο την δημιουργία Ε.Ν.Α. και στην περιφερειακή ενότητα της Θεσπρωτίας για να εκπροσωπούνται οι νέοι αγρότες και στην περιφέρεια Ηπείρου.

ΠΗΓΗ:
ΗΧΩ ΤΗΣ ΑΡΤΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Αναγνώστες

 
Free Website templateswww.seodesign.usFree Flash TemplatesRiad In FezFree joomla templatesAgence Web MarocMusic Videos OnlineFree Wordpress Themes Templatesfreethemes4all.comFree Blog TemplatesLast NewsFree CMS TemplatesFree CSS TemplatesSoccer Videos OnlineFree Wordpress ThemesFree Web Templates