Πέμπτη 11 Αυγούστου 2011

Οι Νέοι Αγρότες συζητούν και στο Άργος Ορεστικό


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 11-8-201

Την Τετάρτη, 10 Αυγ 2011, το τακτικό ραντεβού των Νέων Αγροτών Καστοριάς, την δεύτερη Τετάρτη κάθε μήνα, έγινε στο Δημαρχείο του Άργους Ορεστικού, με θέμα συζήτησης την «Κοινή Γεωργική Πολιτική».


Στην πολύ χρήσιμη συζήτηση μετείχε ο βουλευτής Καστοριάς κ. Ζήσης Τζικαλαγιάς, ο αντιδήμαρχος Άργους Ορεστικού κ. Νίκος Παπανικολάου, ο Δημοτικός Σύμβουλος κ. Χρυσόστομος Αναγνωστόπουλος, η Σύμβουλος της Δημοτικής Ενότητας κα Χριστίνα Γκάρα και ο Τεχνικός Συνεργάτης της ΠΕΝΑ κ. Δημήτρης Μιχαηλίδης, ενώ παρεμβάσεις έκαναν τα μέλη της Δ.Ε. της ΕΝΑ Καστοριάς κ.κ. Θωμάς Μόσχος & Παναγιώτης Δάγγας, αλλά και ο νέος επαγγελματίας αγρότης κ. Χ. Παπαγιάννης.

Ιδιαίτερα θετική ήταν η παρέμβαση του κ. Ζ. Τζικαλαγιάς, ο οποίος αναφέρθηκε στην ανάγκη εξυγίανσης του συνεταιριστικού τομέα της αγροτικής οικονομίας, αλλά και στην ανάγκη στήριξης του αγροτικού τομέα με την «περιφρούρηση» της καλής φήμης των ελληνικών προϊόντων, με την αποφυγή ελληνοποιήσεων και με την σωστή χρήση φυτοφαρμάκων.

Οι Νέοι Αγρότες Καστοριάς αισθάνονται βαθειά την ανάγκη να επικοινωνήσουν με όλους τους παράγοντες της κοινωνικής, πολιτικής, οικονομικής ζωής του τόπου, και να ενημερώσουν όλους για τους σκοπούς της Ένωσης Νέων Αγροτών Καστοριάς και την ανάγκη να συζητηθούν ευρέως θέματα όπως: Το Μέλλον του αγροτικού τομέα (οικονομία), Ο Καθορισμός του αντικειμένου των αγροτικών επαγγελμάτων, Ο Καθορισμός του όρου «Ενεργός Αγρότης», Το Μέλλον αγροτικού κόσμου (αγρότες), Η Υποστήριξη της Αγροτικής Επιχειρηματικότητας (έρευνα, κατάρτιση, σχολεία, επιμελητήρια, πειραματικά αγροκτήματα κλπ), Η Διέξοδος στην αγορά (με Αγροτικές αγορές, με Συνεταιριστικά Δημοπρατήρια κλπ), Το επάγγελμα Αγρότης ως ένας διαφορετικός ΤΡΟΠΟΣ ΖΩΗΣ & πολιτισμός, Η συμβολή του αγροτικού τομέα με 20% στην Εθνική Οικονομία, Η στροφή στην Τοπική Ανάπτυξη και αυτάρκεια των Τοπικών Κοινωνιών και Η Πανελλήνια Ένωση Νέων Αγροτών, ως ένα εργαλείο δουλειάς νέων αγροτών.

Η Ομάδα Πρωτοβουλίας για την σύσταση της Ένωσης Νέων Αγροτών Καστοριάς (Θ. Μόσχος & Π. Δάγγας) ευχαρίστησε τον βουλευτή κ. Ζ. Τζικαλαγιά για την συμμετοχή του και για τις προτάσεις του κυρίως όπως για το ότι είχε την ευγένεια να ακούσει πρώτα τους προβληματισμούς των οργανωμένων Νέων Αγροτών, και τον Αντιδήμαρχο κ. Ν. Παπανικολάου για την εξασφάλιση του χώρου συνάντησης.

Η επόμενες συναντήσεις-συζητήσεις των Νέων Αγροτών Καστοριάς, αλλά και όσων άλλων θέλουν να ενημερωθούν και να συμβάλουν με τις σκέψεις τους στην στήριξη των Νέων Αγροτών στο ξεκίνημα της επαγγελματικής τους ζωής, θα γίνουν στην Μεσοποταμία (14/9/2011, 20.30), στην Κορησό (12/10/2011, 20.30) και στην Καστοριά (9/11/2011, 20.30), ενώ οι αντιπροσωπείες από κάθε περιοχή θα συναντηθούν φέτος, για πρώτη φορά σε νησί, στο 18ο Πανελλήνιο Συνέδριο Νέων Αγροτών, στις 9-11 Σεπ 2011, στην Χίο (Μεστά) με θέμα συζήτησης «Η Πολυαπασχόληση στον Αγροτικό Τομέα», ενώ το άνοιγμα των αγροτών προς τους αστούς θα επιχειρηθεί και με την υποστήριξη της Πανελλήνιας Ένωσης Νέων Αγροτών, στο Ζάππειο (Αθήνα) στις 27 Σεπ 2011, στο Συνέδριο για «Το κοινό μέλλον Υπαίθρου & Πόλης»

Για την καταγραφή, Δημήτρης Μιχαηλίδης, 6998282382

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Αναγνώστες

 
Free Website templateswww.seodesign.usFree Flash TemplatesRiad In FezFree joomla templatesAgence Web MarocMusic Videos OnlineFree Wordpress Themes Templatesfreethemes4all.comFree Blog TemplatesLast NewsFree CMS TemplatesFree CSS TemplatesSoccer Videos OnlineFree Wordpress ThemesFree Web Templates