Τετάρτη 7 Σεπτεμβρίου 2011

Το 18ο Πανελλήνιο Συνέδριο Νέων Αγροτών σας καλεί




Χίος, 7 Σεπτεμβρίου 2011

Αξιότιμοι συμπολίτες,


Απευθυνόμαστε προς όλους σας με γενική επιστολή-ανακοίνωση-πρόσκληση, επειδή δεν έχουμε επαρκή σταθερό μηχανισμό υποστήριξης, ούτε κάποιες πάγιες επιχορηγήσεις, και όλη η προσπάθειά μας στηρίζεται σε άμισθους επαγγελματίες εθελοντές.

Οργανώνουμε το ετήσιο Πανελλήνιο Συνέδριο Νέων Αγροτών στο ακριτικό νησί Χίο, 9-11 Σεπ 2011, στηριζόμενοι στις ατομικές μας δυνάμεις και στο φιλικό ενδιαφέρον μερικών συνεργατών.

Το Συνέδριο στην Χίο είναι ο πρόσφατος κρίκος στην σειρά των Συνεδρίων Νέων Αγροτών που έγιναν συνεχώς μέχρι σήμερα από το Άργος (1994), Τυχερό Έβρου, Πάτρα, Αμπελάκια Λάρισας, Θεσσαλονίκη, Μαρώνεια Ροδόπης, Αγρίνιο, Ξάνθη, Καλαμάτα, Νέο Σκοπό Σερρών, Κόνιτσα Ιωαννίνων, Σπάρτη, Κοζάνη, Δράμα, Αθήνα, Αρχ. Ολυμπία μέχρι και Ίταμο, ενώ είναι καθιερωμένες και οι ετήσιες συναντήσεις προγραμματισμού (Νοε, Θεσσαλονίκη) και οι ημερίδες στις Agrotica-Zootechnia.

Το θέμα του 18ου Πανελλήνιου Συνεδρίου Νέων Αγροτών (Χίος, 9-11/9/2011) είναι η ΠΟΛΥΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ του αγρότη, μέσα στον αγροτικό τομέα, χωρίς να χάνει την ιδιότητα του αγρότη. Τα αγροτικά επαγγέλματα περιλαμβάνουν την γεωργία, την κτηνοτροφία, την αλιεία, την δασοκομία, την παραγωγή ενέργειας (βιομάζα, βιοντήζελ, βιοαέριο, ΑΠΕ κλπ), την μεταποίηση και εμπορία της δικιάς σου αγροτικής παραγωγής, το εμπόριο ρύπων, την παροχή αγροτουριστικών υπηρεσιών (αγροτουρισμός), την παροχή αγροτικών υπηρεσιών με τον εξοπλισμό της αγροτικής σου εκμετάλλευσης, και βέβαια την γενική ΦΡΟΝΤΙΔΑ του περιβάλλοντος.

Παρόλα αυτά υπάρχουν διαδικασίες που ισοδυναμούν με αποκλεισμό από την άσκηση-ανάπτυξη από τον αγρότη όλων των δυνατοτήτων των αγροτικών επαγγελμάτων, ενώ ταυτόχρονα νοθεύεται ο χώρος με την παροχή των ίδιων δυνατοτήτων και σε μη αγρότες ή «λούμπεν» αγρότες.

Σε πέντε κύκλους οι αντιπρόσωποι των Ενώσεων Νέων Αγροτών θα συζητήσουν και θα κατηγοριοποιήσουν τους προβληματισμούς και θα προτείνουν λύσεις.

Σας προσκαλούμε την Παρασκευή, 9 Σεπ 2011, στις 21.00, στην κεντρική πλατεία των Μεστών Χίου, στην τελετή έναρξης.

Με εκτίμηση,
Ο Πρόεδρος              Ο Πρόεδρος ΕΝΑ Χίου
………     ………
 
Γιαννόπουλος Βασίλης     Ρικανιάδης Νίκος
6972773855                        6972216329

Γραμματεία Συνεδρίου: Α. Γιάτσογλου, 6943834921, info@neoiagrotes.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Αναγνώστες

 
Free Website templateswww.seodesign.usFree Flash TemplatesRiad In FezFree joomla templatesAgence Web MarocMusic Videos OnlineFree Wordpress Themes Templatesfreethemes4all.comFree Blog TemplatesLast NewsFree CMS TemplatesFree CSS TemplatesSoccer Videos OnlineFree Wordpress ThemesFree Web Templates