Τρίτη 20 Σεπτεμβρίου 2011

Η ΕΝΑ ΠΡΕΒΕΖΑΣ για το κτηνοτροφικό επάγγελμα και την ΔΩΔΩΝΗ


ΕΝΩΣΗ ΝΕΩΝ ΑΓΡΟΤΩΝ ΠΡΕΒΕΖΑΣ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 20/9/2011

Ο Αγρότης κτηνοτρόφος είναι ο ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΣ του περιβάλλοντος


Η ανάπτυξη της κτηνοτροφίας απαιτεί ζωοτροφές και βοσκήσιμα λιβάδια. Πρέπει να εξασφαλισθεί ένα σταθερό και σαφές επαγγελματικό πλαίσιο για τους κτηνοτρόφους, για να σχεδιασθεί η ανάπτυξη της κτηνοτροφίας (αυτόχθονες φυλές, ντόπιες ζωοτροφές, βοσκολίβαδα, σταβλικές εγκαταστάσεις, εμπορία κτηνοτροφικών προϊόντων, μεσογειακή διατροφή, έρευνα, εκπαίδευση ).

Η αιγοπροβατοτροφία εξασφαλίζει επιπλέον την ανθρώπινη παρουσία στις απομακρυσμένες & ορεινές περιοχές και δίνει όλες τις προσδοκώμενες από την ΚΓΠ συνέργειες στον αγροτικό τομέα.

Όλα τα παραπάνω είναι ο μοχλός ανάπτυξης για τους νέους κτηνοτρόφους της ευρύτερης περιφερείας Hπείρου.H συνεταιριστική γαλακτοβιομηχανία ΔΩΔΩΝΗ παράγει τόσα χρόνια ποιοτικά γαλακτοκομικά προϊόντα της περιοχής μας με το μεράκι του ηπειρώτη κτηνοτρόφου που της αποφέρει κάθε χρόνο μεγάλα κέρδη.

Γιατί λοιπόν οι διοικήσεις τόσα χρονιά δεν μπόρεσαν να εξασφαλίσουν ένα σαφές επαγγελματικό πλαίσιο αλλά και ένα βιώσιμο μέλλον για τους κτηνοτρόφους ; Μήπως δεν το ήθελαν ; Η μήπως όλοι αυτοί που διοικήσαν πέρασαν και αμείφθηκαν καλά εις βάρος των κτηνοτροφών;

Οι κτηνοτρόφοι της Ηπείρου χρειάζονται την ΔΩΔΩΝΗ αλλά και την βοήθεια της τοπικής κοινωνίας και του κράτους τώρα που είναι η πιο δύσκολη στιγμή της πατρίδας μας .

Συμπαραστεκόμαστε λοιπόν στο δίκαιο αγώνα και στα αιτήματα των κτηνοτροφών συναδέλφων μας και θα είμαστε πλάι τους γιατί ο συνεργατισμός των ηπειρωτών κτηνοτροφών έχει βαθιές ρίζες μέσα στον χρόνο.



   ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ                                                                                      Για την Ε.Ν.Α Πρέβεζας                   
  ΤΗΛ  6974111252                                                                                         Ο Αντιπρόεδρος     enaprevezas@yahoo.gr                                                                             ΓΙΩΡΓΟΣ ΛΙΟΝΤΟΣ

                                                                                                                           Ο γραμματέας
                                                                                                                  ΝΙΚΟΛΑΟΣ  ΚΟΛΙΑΚΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Αναγνώστες

 
Free Website templateswww.seodesign.usFree Flash TemplatesRiad In FezFree joomla templatesAgence Web MarocMusic Videos OnlineFree Wordpress Themes Templatesfreethemes4all.comFree Blog TemplatesLast NewsFree CMS TemplatesFree CSS TemplatesSoccer Videos OnlineFree Wordpress ThemesFree Web Templates