Τετάρτη 28 Σεπτεμβρίου 2011

Οι προτάσεις της Ένωσης Νέων Αγροτών Πρέβεζας για τον Ελληνικό Γεωργικό Οργανισμό ΔΗΜΗΤΡΑ


ΕΝΩΣΗ ΝΕΩΝ ΑΓΡΟΤΩΝ ΠΡΕΒΕΖΑΣ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 

ΠΡΕΒΕΖΑ 28/9/201

Οι προτάσεις της Ένωσης Νέων Αγροτών Πρέβεζας για τον Ελληνικό Γεωργικό Οργανισμό ΔΗΜΗΤΡΑ είναι :


Η ενίσχυση της ΣΥΝΕΧΙΖΟΜΕΝΗΣ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗΣ των αγροτών με δημιουργία συστήματος ανταλλαγής εμπειριών και δραστηριοτήτων επιτάχυνσης της ροής των γνώσεων, όπως τα αγροτικά συνέδρια, οι ημερίδες και οι συναντήσεις, δημιουργία ταχύρρυθμων αγροτικών σχολών.


Συγκεκριμένα:

1. Η κατάρτιση των αγροτών και ιδιαιτέρα των νέων να γίνεται με επισκέψεις μελέτης (study visit), αν και πιστεύουμε ότι χρειάζονται πολλές και συντονισμένες επισκέψεις μάθησης (learning visit).

2.Να γίνονται συχνότερα ημερίδες και σεμινάρια τόσο για σύγχρονες καλλιέργειες όσο και για φυτοπροστασία ,βιολογική γεωργία- κτηνοτροφία ,αλλά και συχνές ενημερώσεις για χρήση φυτοφαρμάκων.

3. Ανταλλαγές νέων αγροτών-κτηνοτροφών-αλιειών σε διαφορές περιοχές της ελληνικής επικρατείας αλλά και στην ευρωπαϊκή ένωση με στόχο την ανταλλαγή απόψεων και τρόπων καλλιέργειας τόσο στην φυτική παραγωγή όσο στην αλιεία αλλά και στην κτηνοτροφία.

4.Εντατικά σεμινάρια αλλά και δημιουργία ταχύρρυθμων σχολών νέων αγροτών στην φυτική παραγωγή αλλά και στην κτηνοτροφία πχ: ( σχολή τεμαχισμού ,επεξεργασίας κρέατος , σχολή μεταποίησης ,επεξεργασίας νωπών αγροτικών προϊόντων , σχολή η σεμινάρια συσκευασίας ,προώθησης αγροτικών , κτηνοτροφικών, αλιευτικών προϊόντων ) .

5. Ταχύρρυθμα σεμινάρια των νέων αλιειών τόσο για την προστασία του θαλασσιού οικοσυστήματος , την εκπαίδευση τους στον τρόπο αλιεύσεις διαφόρων απειλουμένων ειδών αλλά και στην ενημέρωση τους από διαφορά μη καταναλώσιμα αλιεύματα που έχουν κάνει την εμφάνιση τους τα τελευταία χρονιά στις ελληνικές θάλασσες.

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ: 

ΤΗΛ 6974111252 enaprevezas@yahoo.gr 

Για την Ε.Ν.Α Πρέβεζας
O Πρόεδρος ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΡΑΒΑΝΟΣ  
Ο Γραμματέας ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΚΟΛΙΑΚΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Αναγνώστες

 
Free Website templateswww.seodesign.usFree Flash TemplatesRiad In FezFree joomla templatesAgence Web MarocMusic Videos OnlineFree Wordpress Themes Templatesfreethemes4all.comFree Blog TemplatesLast NewsFree CMS TemplatesFree CSS TemplatesSoccer Videos OnlineFree Wordpress ThemesFree Web Templates