Πέμπτη 22 Σεπτεμβρίου 2011

Ανοίγει ο δρόμος για την πώληση της ΔΩΔΩΝΗΣ;

Κέρδισε τη δίκη για τις μετοχές της που είχε αγοράσει από τις ΕΑΣ η ΑΤΕ - Αναμένονται σκληρές αντιδράσεις από μετόχους-συνεταιριστές και τους κτηνοτρόφους

Δικαστική νίκη για την ΑΤΕ επί των Ενώσεων Αγροτικών Συνεταιρισμών-μετόχων της γαλακτοβιομηχανίας «ΔΩΔΩΝΗ» ανοίγει ακόμη περισσότερο το «δρόμο» για την πώληση της τελευταίας μέσω διεθνούς διαγωνισμού. Ειδικότερα, η διαμάχη για την παλαιότερη απόκτηση από την ΑΤΕ μετοχικού ποσοστού 7,7% της «Δωδώνη», εκτός από το αρχικό 60% που κατείχε, λήγει με επικράτηση της τράπεζας, η οποία κέρδισε την υπόθεση τόσο πρωτόδικα όσο και στο δεύτερο βαθμό. Έτσι απορρίφθηκαν οι σχετικές αγωγές των ΕΑΣ-μετόχων της γαλακτοβιομηχανίας και πλέον η ΑΤΕ κατοχυρώνει την καταστατική πλειοψηφία, και –δυνητικά- μπορεί να προχωρήσει σε κρίσιμες αλλαγές, οι οποίες οδηγούν στην πώληση του πλειοψηφικού πακέτου που διατηρεί.

Σύμφωνα με την εξέλιξη αυτή η ΑΤΕ μπορεί να μεταβάλλει, χωρίς τη σύμφωνη γνώμη των υπόλοιπων μετόχων, το άρθρο 8 του καταστατικού, που μέχρι στιγμής προβλέπει ότι εάν η τράπεζα θέλει να αποχωρήσει από τη «Δωδώνη» οι μετοχές της πρέπει να επιστρέψουν στους αγροτικούς συνεταιρισμούς (που είναι μέτοχοι μειοψηφίας) με βάση την αξία της εταιρείας που καταγράφεται στους ισολογισμούς.

Προς νέα συνέλευση

Οι εκπρόσωποι των μετόχων-συνεταιριστών και των κτηνοτρόφων όλο αυτό το προηγούμενο διάστημα, επιμένουν στη θέση ότι δεν πρόκειται να δεχθούν οποιαδήποτε αλλοίωση του συνεταιριστικού χαρακτήρα της γαλακτοβιομηχανίας και πως εάν η ΑΤΕ θέλει να αποχωρήσει, το υφιστάμενο καταστατικό ορίζει τι πρέπει να γίνει.

Η δρομολόγηση της σύγκλησης έκτακτης γενικής συνέλευσης αναμένεται να γίνει άμεσα, καθώς η τελευταία στις 3 Αυγούστου αναβλήθηκε υπό το βάρος των πιέσεων και των αντιδράσεων από τους συνεταιριστές και τους κτηνοτρόφους-παραγωγούς.

Στο μετοχικό κεφάλαιο της «Δωδώνη», εκτός από την ΑΤΕ, συμμετέχουν με 24,78% η ΕΑΣ Ιωαννίνων, με 0,55% η ΕΑΣ Αρτας - Φιλιππιάδας, με 2,90% η ΕΑΣ Πωγωνίου, με 2,40% η ΕΑΣ Πρεβέζης και με 1,60% η ΕΑΣ Θεσπρωτίας.

ΠΗΓΗ: ΗΧΩ ΤΗΣ ΑΡΤΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Αναγνώστες

 
Free Website templateswww.seodesign.usFree Flash TemplatesRiad In FezFree joomla templatesAgence Web MarocMusic Videos OnlineFree Wordpress Themes Templatesfreethemes4all.comFree Blog TemplatesLast NewsFree CMS TemplatesFree CSS TemplatesSoccer Videos OnlineFree Wordpress ThemesFree Web Templates