Δευτέρα 26 Σεπτεμβρίου 2011

ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΤΗΣ Ε.Ν.Α. ΠΡΕΒΕΖΑΣ ΣΤΗΝ Π.Ε.Δ. ΗΠΕΙΡΟΥ


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 
25/9/2011

Οι Πέντε προτάσεις της Ένωσης Νέων Αγροτών Πρέβεζας για το Eπιχειρησιακό πρόγραμμα Περιφερείας Ηπείρου 2012-2014 είναι :


1.Εμπλουτισμό του ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΟΥ ΠΡΟΪΟΝΤΟΣ, με σύνδεση του με αγροτικές δραστηριότητες. Μεταξύ άλλων περιλαμβάνει την καταγραφή πιθανών επισκέψιμων αγροκτημάτων, την επιμόρφωση των αγροτών σε τουριστικές δεξιότητες και την επιλογή του ως στρατηγικό στόχο.


2. Δημιουργία χώρων υποστήριξης ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ, όπως περίπου οι θερμοκοιτίδες επιχειρηματικότητας, με λειτουργία κτηνοτροφικών πάρκων, πειραματικών αγροκτημάτων και μελισσοκομικού- αλιευτικού μουσείου-πάρκου.

3. Ενίσχυση της ΣΥΝΕΧΙΖΟΜΕΝΗΣ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗΣ των αγροτών με δημιουργία συστήματος ανταλλαγής εμπειριών και δραστηριοτήτων επιτάχυνσης της ροής των γνώσεων, όπως τα αγροτικά συνέδρια, οι ημερίδες και οι συναντήσεις.

4. Δημιουργία ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΟΥ ΧΩΡΙΟΥ το οποίο μπορεί να περιλαμβάνει μινιατούρες όλων των σημαντικών σημείων της ΗΠΕΙΡΟΥ, Επισκέψιμα εργαστήρια παραδοσιακών επαγγελμάτων, Χώρο για πώληση φημισμένων τοπικών προϊόντων της Ηπείρου , Χώρο αναψυχής με τοπικά αφεψήματα και τοπικά αναψυκτικά, Εστιατόριο με τοπικά προϊόντα & τοπικές συνταγές, Κέντρο πληροφόρησης και παροχής τουριστικών πληροφοριών, Παρουσίαση της μυθολογίας & αρχαίας ιστορίας της Ηπείρου κλπ.

5. Δημιουργία ΑΓΡΟΤΙΚΩΝ ΑΓΟΡΩΝ που θα έχει σαν αποτέλεσμα την αύξηση των τοπικών εισοδημάτων, των τοπικώς εμπλεκόμενων αγροτών-παραγωγών, αύξηση τόσο στην φορολογία όσο και την κατανάλωση από τους τοπικούς «παίκτες».



ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ Για την Ε.Ν.Α Πρέβεζας
ΤΗΛ 6974111252  enaprevezas@yahoo.gr 


O Πρόεδρος ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΡΑΒΑΝΟΣ

Ο Γραμματέας ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΚΟΛΙΑΚΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Αναγνώστες

 
Free Website templateswww.seodesign.usFree Flash TemplatesRiad In FezFree joomla templatesAgence Web MarocMusic Videos OnlineFree Wordpress Themes Templatesfreethemes4all.comFree Blog TemplatesLast NewsFree CMS TemplatesFree CSS TemplatesSoccer Videos OnlineFree Wordpress ThemesFree Web Templates