Τρίτη 1 Νοεμβρίου 2011

Ερώτηση Ροντούλη για την κατάργηση των ΓΟΕΒ και διαγραφή των οφειλών των αγροτών


Ερώτηση για την κατάργηση των ΓΟΕΒ κατέθεσε στον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του ΛΑΟΣ και βουλευτής Λάρισας Αστέριος Ροντούλης.

Ο βουλευτής αναφέρει ότι «ως γνωστόν, ο αγροτικός κόσμος της χώρας βιώνει δύσκολες οικονομικές συνθήκες, οι οποίες επιδεινώνονται λόγω της ύφεσης στην οποία έχει εισέλθει η ελληνική οικονομία. Όμως, παρόλο που το αγροτικό εισόδημα βαίνει διαρκώς μειούμενο, υπάρχουν ακόμα και σήμερα, εστίες που το επιβαρύνουν περαιτέρω, κατά αδικαιολόγητο και προκλητικό τρόπο.
Συγκεκριμένα, σε κάποιες περιοχές της χώρας, οι ουσιαστικά ανενεργοί Γεωργικοί Οργανισμοί Εγγείων Βελτιώσεων (Γ.Ο.Ε.Β.), επιβαρύνουν αδικαιολόγητα το αγροτικό εισόδημα, αφού οι παραγωγοί είναι υποχρεωμένοι να καταβάλλουν σε αυτούς τους Οργανισμούς, πάγιες ετήσιες εισφορές χωρίς κανένα ανταποδοτικό όφελος. Μάλιστα, είναι προκλητικό, ενώ οι εν λόγω Οργανισμοί δεν εκτελούν κανένα εγγειοβελτιωτικό έργο, να αξιώνουν τις πάγιες εισφορές από τους αγρότες ακόμα και μέσω των ΔΟΥ.
Πρέπει να σημειωθεί ότι πολλοί αγρότες εμφανίζονται να χρωστούν ακόμα και χιλιάδες ευρώ στους Γ.Ο.Ε.Β., καθώς δεν έχουν καταβάλλει τις πάγιες εισφορές πολλών ετών. Το γεγονός αυτό επιτείνει το οικονομικό αδιέξοδο στο οποίο έχουν περιέλθει και ουσιαστικά κλυδωνίζει επικίνδυνα την βιωσιμότητα των εκμεταλλεύσεων τους. Ευλόγως, ο αγροτικός κόσμος της χώρας είναι ανάστατος και διαμαρτύρεται για τον αδικαιολόγητο και προκλητικό τρόπο με τον οποίο ουσιαστικά υφαρπάζεται μέρος του εισοδήματός του.

Ιδιαίτερα στην σημερινή οικονομική συγκυρία, είναι αδιανόητο να επιβαρύνονται ομάδες πληθυσμού με άδικες και αδικαιολόγητες πάγιες ετήσιες εισφορές. Τούτων δοθέντων ερωτάται ο κ. Υπουργός:

1) Είναι μέσα στις προθέσεις της Κυβέρνησης να εξετάσει την κατάργηση των αναποτελεσματικών, όπως αποδείχτηκε, Γ.Ο.Ε.Β.;

2) Προτίθεται η Κυβέρνηση να διαγράψει τα συσσωρευμένα χρέη των αγροτών προς τους Γ.Ο.Ε.Β. και έτσι να δώσει ανάσα στον χειμαζόμενο αγροτικό πληθυσμό της χώρας;»

ΠΗΓΗ: ΠΑΣΕΓΕΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Αναγνώστες

 
Free Website templateswww.seodesign.usFree Flash TemplatesRiad In FezFree joomla templatesAgence Web MarocMusic Videos OnlineFree Wordpress Themes Templatesfreethemes4all.comFree Blog TemplatesLast NewsFree CMS TemplatesFree CSS TemplatesSoccer Videos OnlineFree Wordpress ThemesFree Web Templates