Τετάρτη 2 Νοεμβρίου 2011

Η Επιτροπή Περιοχής Β.Δ. Ελλάδας του ΚΚΕ για τη ΔΩΔΩΝΗ


Συλλαλητήριο την Κυριακή 6 Νοεμβρίου στα Γιάννενα

Ανακοίνωση εξέδωσε η Επιτροπή Περιοχής Βορειοδυτικής Ελλάδας του ΚΚΕ για τη ΔΩΔΩΝΗ, με την οποία καλούν τους εργαζόμενους και τους αγρότες κτηνοτρόφους της Ηπείρου να συμμετάσχουν μαζικά στο συλλαλητήριο της ΠΑΣΥ στα Γιάννενα την Κυριακή 6/11/11. Στην ανακοίνωση αναφέρονται τα εξής: «Τη Δευτέρα 31/10/11 πραγματοποιήθηκε συνάντηση αντιπροσωπείας της ΕΠ της ΒΔΕ του ΚΚΕ με αντιπροσωπεία των Ενώσεων Γεωργικών Συνεταιρισμών της Ηπείρου μετά από αίτημα των διοικήσεων των ενώσεων. Η αντιπροσωπεία των ενώσεων ενημέρωσε για τις εξελίξεις με την πώληση της Δωδώνης, εξέφρασε την αντίθεσή της σε αυτήν και τη θέση των ενώσεων να διεκδικήσουν την πλειοψηφία των μετοχών της Δωδώνης στη λογιστική τους τιμή.

Η αντιπροσωπεία της ΕΠ του ΚΚΕ δήλωσε την κατηγορηματική αντίθεση του ΚΚΕ στην πώληση της Δωδώνης. Ουσιαστικά αν πραγματοποιηθεί αυτή η πώληση παραδίδεται η Δωδώνη στο καρτέλ των μονοπωλίων του γάλακτος που σημαίνει:

-Μείωση της τιμής του γάλακτος στους παραγωγούς στην Ήπειρο και σε όλη την Ελλάδα

-Μαζικές απολύσει εργαζομένων

-Παραπέρα συρρίκνωση της κτηνοτροφίας στην Ήπειρο

-Υποβάθμιση της ποιότητας των γαλακτοκομικών προϊόντων

Η εξέλιξη αυτή όπως και η συνολικότερη συρρίκνωση της Αγροτικής και Κτηνοτροφικής παραγωγής είναι αποτέλεσμα της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής που την υποστήριξαν και οι Διοικήσεις της ΠΑΣΕΓΕΣ και των Ενώσεων.

Η αντιπροσωπεία του ΚΚΕ υπογράμμισε τη θέση του Κόμματος ότι η παραγωγή εγχώριων τροφίμων, φτηνών και ποιοτικών μπορεί να γίνει με την κοινωνικοποίηση της μεγάλης καπιταλιστικής αγροτικής παραγωγής και της βιομηχανίας αγροτικών εφοδίων και μεταποίησης που θα παράγουν, όχι για το καπιταλιστικό κέρδος, αλλά για τις διατροφικές ανάγκες του λαού. Με κεντρικό σχεδιασμό, καθετοποιημένες κρατικές επιχειρήσεις και παραγωγικούς συνεταιρισμούς μικρομεσαίων αγροτών.

Μια φιλοαγροτική πολιτική που θα συνδέει την αγροτική παραγωγή με τη βιομηχανία, το εμπόριο, τις τράπεζες που θα αποτελούν λαϊκή - κρατική ιδιοκτησία, θα διασφαλίζει την ευημερία της εργατικής και αγροτικής οικογένειας και θα αναπτύσσει την εγχώρια παραγωγή για την κάλυψη των λαϊκών αναγκών και όχι για τα κέρδη των εμποροβιομηχάνων. Ένας τέτοιος αγώνας είναι πρώτα από όλα πολιτικός ενάντια στα μονοπώλια και τα κόμματά τους. Είναι αγώνας για να αλλάξει χέρια η εξουσία.

Στην κατεύθυνση αυτή η πάλη για να μην πωληθεί η Δωδώνη και οι άλλες συνεταιριστικές οργανώσεις πρέπει να συνδεθεί με στόχους πάλης όπως:

-Πολιτική μείωσης του κόστους για τη στήριξη της εγχώριας παραγωγής και απαγόρευσης εισαγωγών προϊόντων που παράγουμε στη χώρα μας, σε σύγκρουση με τις κατευθύνσεις της ΕΕ και του Παγκόσμιου Οργανισμός Εμπορίου

-Θεσμοθέτηση ικανοποιητικών κατώτερων εγγυημένων τιμών και επιδοτήσεων για όλα τα γεωργικά και ζωοκομικά προϊόντα, που να καλύπτουν το κόστος παραγωγής και να διασφαλίζουν αξιοπρεπές εισόδημα.

-Κατάργηση όλων των άμεσων και έμμεσων περιορισμών στη φυτική και την κτηνοτροφική παραγωγή. Επιδότηση των ζωοτροφών και μέτρα ενίσχυσης για αύξηση της κτηνοτροφικής παραγωγής. κ.α. Μόνον έτσι μπορεί να έχει ο αγώνας των κτηνοτρόφων και των εργαζομένων προοπτική.

Θεωρούμε ότι αντικειμενικά και ανεξάρτητα από προθέσεις, η θέση των Διοικήσεων των ενώσεων να διεκδικήσουν την πλειοψηφία των μετοχών της Δωδώνης, διευκολύνει την κυβέρνηση να απαλύνει τις αντιδράσεις των κτηνοτρόφων και του λαού της Ηπείρου και να αποπροσανατολίσει από το κύριο σκοπό της που είναι η ιδιωτικοποίηση της γαλακτοβιομηχανίας. Δίνει επίσης άλλοθι στην κυβέρνηση να ρίξει την ευθύνης στους Συνεταιρισμούς. Η θέση αυτή των ενώσεων δεν παίρνει υπόψιν τις νέες αρνητικές αλλαγές που γίνονται στους Συνεταιρισμούς με τον νέο νόμο που ψηφίστηκε τον Σεπτέμβριο. Επιπλέον δεν παίρνει υπόψιν τη μεγάλη οικονομική αδυναμία των ενώσεων»

ΠΗΓΗ: ΗΧΩ ΤΗΣ ΑΡΤΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Αναγνώστες

 
Free Website templateswww.seodesign.usFree Flash TemplatesRiad In FezFree joomla templatesAgence Web MarocMusic Videos OnlineFree Wordpress Themes Templatesfreethemes4all.comFree Blog TemplatesLast NewsFree CMS TemplatesFree CSS TemplatesSoccer Videos OnlineFree Wordpress ThemesFree Web Templates