Τρίτη 24 Ιανουαρίου 2012

Έκθεση με τίτλο "Φυτά και Πολιτισμός" εγκαινιάζεται αύριο στο Μουσείο της Νικόπολης. Θα διαρκέσει μέχρι τις 22 Απριλίου.

Μία πολύ ενδιαφέρουσα έκθεση με θέμα "Φυτά και Πολιτισμός στην Ιστορία της Ευρώπης" εγκαινιάζει αύριο 25/1/2012 στο Αρχαιολογικό μουσείο Νικόπολης η ΛΓ΄ Εφορεία Προϊστορικών & Κλασικών Αρχαιοτήτων Πρέβεζας- Άρτας, η οποία μας έστειλε το παρακάτω Δελτίο Τύπου:
 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η ΛΓ΄ Εφορεία Προϊστορικών & Κλασικών Αρχαιοτήτων Πρέβεζας- Άρτας στο πλαίσιο συμμετοχής της στην περιοδική πανευρωπαϊκή έκθεση « Φυτά και Πολιτισμός στην ιστορία της Ευρώπης », που διοργανώθηκε από το Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης , σας ενημερώνει ότι στις 25 Ιανουαρίου 2012, ημέρα Τετάρτη, και ώρα 19.00 μ.μ στο Νέο Αρχαιολογικό Μουσείο Νικόπολης στην Πρέβεζα, θα εγκαινιασθεί περιοδική έκθεση με τίτλο «Φυτά και Πολιτισμός στην ιστορία της Ευρώπης, μια πανευρωπαϊκή έκθεση » με στόχο να αναδείξει τη σημασία των φυτών ανά τους αιώνες, ως ορόσημο, στη συγκρότηση μιας ευρωπαϊκής ταυτότητας. Η έκθεση βασίζεται στην έννοια της Ευρώπης, όπως αυτή παρουσιάζεται μέσω των φυτών, με την ελπίδα πως οι ρίζες του παρελθόντος μας θα γίνουν οι σπόροι του μέλλοντός μας.

Τα εγκαίνια της έναρξης θα γίνουν από την κ. Χριστίνα Μερκούρη, προϊσταμένη της ΛΓ΄ΕΠΚΑ, η οποία και θα παρουσιάσει την έκθεση. Με την ευκαιρία των εγκαινίων, την Τετάρτη 25. 01. 2012 και ώρα 19.00 μ.μ. θα δοθεί διάλεξη από τον Δρ. Κωνσταντίνο Λ. Ζάχο, επίτιμο Έφορο Αρχαιοτήτων και Πρόεδρο της επιτροπής Νικόπολης του ΤΔΠΕΑΕ, με τίτλο « Opus topiarium – ο ιερός κήπος του Απόλλωνα στη Νικόπολη ».
• Θα ακολουθήσει ξενάγηση
• Η έκθεση θα διαρκέσει έως τις 22/04/12
Κατά τη διάρκεια των εγκαινίων η είσοδος στο μουσείο θα είναι ελεύθερη για το κοινό.
Για οποιαδήποτε πληροφορία μπορείτε να επικοινωνείτε με την κ. Νικολάου Δήμητρα, αρχαιολόγο, στο τηλέφωνο 2682089890, και 6944356199.

H Προϊσταμένη της ΛΓ΄ ΕΠΚΑ


Χριστίνα Μερκούρη

Αρχαιολόγος


ΠΗΓΗ:geoponiprevezas

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Αναγνώστες

 
Free Website templateswww.seodesign.usFree Flash TemplatesRiad In FezFree joomla templatesAgence Web MarocMusic Videos OnlineFree Wordpress Themes Templatesfreethemes4all.comFree Blog TemplatesLast NewsFree CMS TemplatesFree CSS TemplatesSoccer Videos OnlineFree Wordpress ThemesFree Web Templates