Πέμπτη 5 Ιανουαρίου 2012

Κερδίζουν τη μάχη του ραφιού τα συνεταιριστικά προϊόντα

Ευκαιρία για ουσιαστικά συμπεράσματα αναφορικά με τη δυναμική, τις επιδόσεις αλλά και τις μεγάλες δυνατότητες των αγροτικών συνεταιριστικών προϊόντων, παρέχει η παρουσία τους στα ράφια της αλυσίδας «Επιλογή» της ΠΑΣΕΓΕΣ. Ήδη, πάντως, σε ορισμένα είδη οι πωλήσεις των συνεταιριστικών προϊόντων είναι υψηλότερες από αντίστοιχα προϊόντα γνωστών εταιρειών.

Το δικό τους κοινό δημιουργούν από τους πρώτους μήνες λειτουργίας των σούπερ μάρκετς «Επιλογή» τα αγροτικά συνεταιριστικά προϊόντα, υπερακοντίζοντας αντίστοιχα προϊόντα γνωστών εταιρειών.

Ενδιαφέρον, εξάλλου, παρουσιάζουν και τα στοιχεία σχετικά με τις επιδόσεις, που καταγράφουν τα συνεταιριστικά προϊόντα στα ράφια της «Επιλογής», ενώ ενδεικτικό είναι ότι οι προσφορές που ισχύουν για ορισμένους κωδικούς προϊόντων δίνουν ιδιαίτερη ώθηση στις πωλήσεις τους.


Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί το γάλα ΤΡΙΚΚΗ, το οποίο σύμφωνα με όσα αναφέρουν στελέχη της «Επιλογής» έχει κατακτήσει την πρώτη θέση στις πωλήσεις, στο επίπεδο, πάντοτε, της συγκεκριμένης αλυσίδας, που ήδη αριθμεί πέντε καταστήματα, στο νομό Αττικής.


Αξιοζήλευτες πωλήσεις καταγράφουν και οι χυμοί από την Αργολίδα με την κωδική ονομασία ΡΕΑ, τα ρύζια από την Χαλάστρα, τα ελαιόλαδα Μεσσηνίας και Λακωνίας, τα όσπρια της ΕΑΣ Καβάλας, το αλεύρι της ΕΑΣ Λαμίας. Επίσης το μέλι από τη Χαλκιδική, τα κρασιά «ΔΗΜΗΤΡΑ» και αυτά από την Νεμέα.


Κανείς, επίσης, δεν μπορεί να απραβλέψει και την έντονη παρουσία των προϊόντων της συνεταιριστικής γαλακτοβιομηχανίας ΕΒΟΛ, με 25 κωδικούς προϊόντων, που έχουν γνωρίσει από καιρό την καταξίωση και την προτίμηση των καταναλωτών, αντέχοντας σε υψηλα επίπεδα ανταγωνισμού και στα ράφια μεγάλων σούπερ μάρκετς, σε Αθήνα και επαρχία.


Τα ξεκίνημα, λοιπόν, για τους 280 κωδικούς αγροτικών προϊόντων, εκ των οποίων τα 240 συνεταιριστικά και τα υπόλοιπα Μικρών Παραγωγών είναι εντυπωσιακό, αν και στην αρχή του.


Δείχνει έτσι το… δρόμο και τον τρόπο για ισχυρή παρουσία τους και σε υπόλοιπα δίκτυα λιανεμπορίου, παρόλες τις αντιξοότητες και δικαιώνει όσους πίστεψαν στο συγκεκριμένο εγχείρημα.


Αλέξανδρος Μπίκας


ΠΗΓΗ:
ΠΑΣΕΓΕΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Αναγνώστες

 
Free Website templateswww.seodesign.usFree Flash TemplatesRiad In FezFree joomla templatesAgence Web MarocMusic Videos OnlineFree Wordpress Themes Templatesfreethemes4all.comFree Blog TemplatesLast NewsFree CMS TemplatesFree CSS TemplatesSoccer Videos OnlineFree Wordpress ThemesFree Web Templates