Παρασκευή 24 Φεβρουαρίου 2012

Ανακοίνωση Ελαιοτριβέων Νομού Άρτας

Ατυχείς οι δηλώσεις του Βουλευτή Άρτας κ. Παπασιώζου

«Με αφορμή τις πρόσφατες ατυχείς δηλώσεις του Βουλευτή Άρτας κ. Παπασιώζου με τίτλο «Παράνομη έκταση εναπόθεσης λυμάτων» οι ελαιοτριβείς του Νομού θεώρησαν απαραίτητο να προβούν στην παρακάτω ανακοίνωση για την αποκατάσταση της αλήθειας:

«Η υποτιθέμενη «παράνομη έκταση λυμάτων» διαθέτει όλες τις απαιτούμενες αδειοδοτήσεις από τις αρμόδιες υπηρεσίες, όπως και όλες οι υπόλοιπες επιχειρήσεις του κλάδου στο Νομό Άρτας.

Σκόπιμα και έντεχνα παρουσιάστηκε τηλεοπτικά το θέμα με παραποίηση των γεγονότων.

Συγκεκριμένα:


Προβάλλουν πρώτα τη δεξαμενή, μετά τους σωλήνες και στο τέλος ένα ποτάμι δημιουργώντας την λανθασμένη εντύπωση στον τηλεθεατή ότι τα απόβλητα από τη δεξαμενή διοχετεύονται με τους σωλήνες στο ποτάμι και όχι ότι οι σωλήνες βρίσκονται εκεί για να αδειάζει το βυτιοφόρο.

Μετά την άμεση εποπτεία των δεξαμενών από τις αρμόδιες υπηρεσίες δεν διαπιστώθηκε η παραμικρή ρύπανση στον περιβάλλοντα χώρο και φυσικά στο παρακείμενο ποτάμι.

Όλα τα ελαιοτριβεία στο Νομό Άρτας αλλά και πανελλαδικά διαχειρίζονται τα απόβλητά τους με τη συγκεκριμένη μέθοδο πέρα τις εικοσαετίας, χωρίς να δημιουργηθεί περιβαλλοντικό θέμα.

Επίσης σε πολλές περιοχές αγρότες ελαιοπαραγωγοί στα κτήματά τους έχουν μικρές δεξαμενές αφού με την ζύμωση των λυμάτων, τη προσθήκη φύλλων ελιάς και ποσότητας χώματος δημιουργείται ένα πολύ καλό βελτιωτικό εδάφους (λίπασμα).

Στην Ευρώπη (Ιταλία-Πορτογαλία) υπάρχει ισχύουσα σχετική νομοθεσία. Οι ελαιοτριβείς του Νομού αισθάνονται ότι διαπομπεύονται άδικα αφού με λύπη διαπιστώνουν ότι οι θεσμικοί παράγοντες αντί να σταθούν αρωγοί στην επιχειρηματική ανάπτυξη του Νομού και βελτίωση των συνθηκών με προτάσεις δημιουργούν εσφαλμένες εντυπώσεις, ίσως εσκεμμένα, ίσως από άγνοια, όπως και πιθανές αρνητικές συνέπειες για τον κλάδο.

Ο κλάδος μας είναι γνωστό ότι συμβάλλει άμεσα στην αύξηση του τοπικά παραγόμενου προϊόντος και μάλιστα σε μια περίοδο έντονης οικονομικής κρίσης»

ΟΙ ΕΛΑΙΟΤΡΙΒΕΙΣ ΝΟΜΟΥ ΑΡΤΑΣ

ΑΦΟΙ Κ. ΖΙΩΡΗ, ΒΙΤΣΙΟΣ ΛΑΜΠΡΟΣ, ΖΑΜΠΑ ΚΩΝ/ΝΑ – ΦΩΤΗΣ ΧΡ. Ο.Ε., ΛΑ-ΔΗ ΠΑΝΗΣ, ΣΕΡΓΙΑΝΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ, ΠΑΠΑΘΑΝΑΣΙΟΥ ΑΘΗΝ. – ΑΘΑΝ. Ο.Ε.».

ΠΗΓΗ:
ΗΧΩ ΤΗΣ ΑΡΤΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Αναγνώστες

 
Free Website templateswww.seodesign.usFree Flash TemplatesRiad In FezFree joomla templatesAgence Web MarocMusic Videos OnlineFree Wordpress Themes Templatesfreethemes4all.comFree Blog TemplatesLast NewsFree CMS TemplatesFree CSS TemplatesSoccer Videos OnlineFree Wordpress ThemesFree Web Templates