Παρασκευή 9 Μαρτίου 2012

Ελπίδες για το Τμήμα Ζωϊκής Παραγωγής του ΤΕΙ Ηπείρου

Πολλές ελπίδες έχουν οι διοικούντες και οι καθηγητές του Τμήματος Ζωικής Παραγωγής του ΤΕΙ Ηπείρου (Άρτα) για την επανένταξη στο μηχανογραφικό δελτίο των υποψήφιων για τα ΑΕΙ για το ακαδημαϊκό έτος 2012-13 με προτεινόμενο αριθμό εισακτέων εξήντα (60) άτομα. Σύμφωνα με δημοσίευμα στο ipirotikovima.gr, η πρόσφατη συνάντησή τους με τον αναπληρωτή υπουργό Παιδείας Κωνσταντίνο Αρβανιτόπουλο που κατανόησε πλήρως το δίκαιο του αιτήματος, αλλά και η αλλαγή φρουράς στο υπουργείο με το νέο υπουργό Γιώργο Μπαμπινιώτη, εικάζεται ότι θα λειτουργήσει ευεργετικά για την προοπτική του τμήματος.
 

Ο κ. Αρβανιτόπουλος έδειξε, εν αντιθέσει με την πρώην υπουργό Παιδείας κυρία Άννα Διαμαντοπούλου που εντελώς υπηρεσιακά, ψυχρά και αλαζονικά απαξίωσε το τμήμα, ιδιαίτερη προσοχή στο αίτημα του ΤΕΙ. Ως εκ τούτου η μετακίνηση της κυρίας Διαμαντοπούλου στο υπουργείο Ανάπτυξης, θεωρείται ως μια σημαντική εξέλιξη που μπορεί, υπό προϋποθέσεις, να βοηθήσει την πορεία του τμήματος.

Εξάλλου, η εξωτερική αξιολόγηση ήταν διθυραμβική για το Τμήμα και απετέλεσε το έναυσμα για τον αγώνα της διοίκησης και των καθηγητών της, για την επανένταξη του Τμήματος στο μηχανογραφικό, ώστε να αποτρέψουν όσοι θέλουν την υποβάθμιση.

Ιδιαίτερα σημαντικό είναι το γεγονός ότι υπήρξε υπόμνημα 19 μεγάλων επιχειρήσεων του αγροδιατροφικού τομέα της Ηπείρου που αποτελούν το 15% της Ελληνικής κτηνοτροφικής παραγωγής υπέρ του Τμήματος, της χρησιμότητάς του και της σημασίας του για την περιοχή μας.

Ακόμη ισχυρό χαρτί είναι τα επιτεύγματα του Τμήματος στον επιστημονικό τομέα, τα ερευνητικά προγράμματα, το επιστημονικό του κύρος σε Εθνική και Διεθνή εμβέλεια και τις διεθνείς εταιρίες που συνεργάζεται και επιβλέπει.

Σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία που δόθηκαν φέτος στο Υπουργείο από το ΤΕΙ ΗΠΕΙΡΟΥ και στα οποία φαίνεται ότι το Τμήμα έχει 311 ενεργούς φοιτητές, σύνολο εγγεγραμμένων 619 και ο λόγος αποφοίτων του προς τους εισακτέους είναι 1/8.2 με μέσο όρο του ΤΕΙ Ηπείρου 1/8.7 και με άλλα τμήματα που έχουν λόγο 1/18 και 1/21, δηλαδή στους 21 που σπουδάζουν ένας παίρνει πτυχίο.

ΠΗΓΗ:
ΗΧΩ ΤΗΣ ΑΡΤΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Αναγνώστες

 
Free Website templateswww.seodesign.usFree Flash TemplatesRiad In FezFree joomla templatesAgence Web MarocMusic Videos OnlineFree Wordpress Themes Templatesfreethemes4all.comFree Blog TemplatesLast NewsFree CMS TemplatesFree CSS TemplatesSoccer Videos OnlineFree Wordpress ThemesFree Web Templates