Τετάρτη 7 Μαρτίου 2012

Αλλαγές στις ασφαλιστικές εισφορές του ΕΛΓΑ

Έως τις 15 Μαΐου θα έχουν οι παραγωγή τη δυνατότητα υποβολής της ετήσιας Δήλωσης Ενιαίας Καλλιέργειας / Εκτροφής, σύμφωνα με σχετική κοινή υπουργική απόφαση με την οποία καθορίζονται νέες τιμές αλλά και οι τρόποι καταβολής της ειδικής ασφαλιστικής εισφοράς υπέρ ΕΛΓΑ, για κάθε φυσικό ή νομικό πρόσωπο που ασκεί αγροτική δραστηριότητα.

Πρόκειται για την ΚΥΑ 235/23719/28.2.2012 των υπουργών Οικονομικών και Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, που δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ 500/Β/29 – 2- 201, σύμφωνα με την οποία η καταβολή ασφαλίστρου αποτελεί προϋπόθεση για την καταβολή αποζημιώσεων.

Το ασφάλιστρο υπολογίζεται επί της ασφαλιζόμενης αξίας που προκύπτει από το γινόμενο του αριθμού των στρεμμάτων επί τη μέση παραγωγή ανά στρέμμα επί την τιμή ανά κιλό. Η Ενιαία Δήλωση Καλλιέργειας είναι επίσης απαραίτητο δικαιολογητικό για την ενεργοποίηση των δικαιωμάτων Ενιαίας Ενίσχυσης.

 
Επίσης σύμφωνα με όσα αναφέρει η ΚΥΑ το ποσό της ασφαλιστικής εισφοράς υπέρ του ΕΛΓΑ για το έτος 2012 όσον αφορά την φυτική παραγωγή παραμένει στο 4%, για τη ζωική παραγωγή στο 0,75% και για τη φυτική παραγωγή που παράγεται στο σύνολο της και αποκλειστικά σε «ελεγχόμενο περιβάλλον» (θερμοκήπια) στο 0,5%, ενώ υπάρχουν αλλαγές ανά καλλιέργεια σύμφωνα με το σχετικό παράρτημα που περιλαμβάνει.

Για περισσότερα, δείτε την νέα ΚΥΑ, σε pdf μορφή, εδώ:


ΠΗΓΗ:
ΠΑΣΕΓΕΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Αναγνώστες

 
Free Website templateswww.seodesign.usFree Flash TemplatesRiad In FezFree joomla templatesAgence Web MarocMusic Videos OnlineFree Wordpress Themes Templatesfreethemes4all.comFree Blog TemplatesLast NewsFree CMS TemplatesFree CSS TemplatesSoccer Videos OnlineFree Wordpress ThemesFree Web Templates