Πέμπτη 8 Μαρτίου 2012

Έχουμε τη δύναμη να τους σαρώσουμε

Συλλαλητήρια την Παρασκευή για την μη ιδιωτικοποίηση της «ΔΩΔΩΝΗΣ» στον κόμβο Φιλιππιάδας και στον κόμβο Εγνατίας για Θεσπρωτία – Ιωάννινα

«Τα ψέματα τελείωσαν», δήλωσαν οι πρόεδροι των Ομοσπονδιών Αγροτικών Συλλόγων Άρτας και Πρέβεζας Ευάγγελος Μπέτσας και Σπύρος Κλινάκης αντίστοιχα, καλώντας τους αγρότες, τους κτηνοτρόφους, τους εργαζόμενους, τους ανέργους, αλλά και όλους τους καταναλωτές στο συλλαλητήριο που θα γίνει την προσεχή Παρασκευή 9 Μαρτίου, στις 11:30 στον κόμβο Φιλιππιάδας, κατά τις διαδικασίας ιδιωτικοποίησης της γαλακτοβιομηχανίας ΔΩΔΩΝΗ.

ΠΗΓΗ: ΗΧΩ ΤΗΣ ΑΡΤΑΣ
Αναλυτικότερα όπως ανακοίνωσαν το μεσημέρι της Δευτέρας 5 Μαρτίου, σε κοινή συνέντευξη τύπου οι δύο πρόεδροι, την ημέρα της κατάθεσης των προσφορών από ιδιωτικές εταιρείες για το ξεπούλημα της συνεταιριστικής Γαλακτοβιομηχανίας ΔΩΔΩΝΗ από την Αγροτική Τράπεζα, θα πραγματοποιηθούν δυο συλλαλητήρια με βασικό και ξεκάθαρο αίτημα την παραμονή και λειτουργία της γαλακτοβιομηχανίας με τη σημερινή της μορφή και υπό κρατική ΑΤΕ. Το ένα στον κόμβο Φιλιππιάδας με τη συμμετοχή των αγροτών και κτηνοτρόφων Άρτας και Πρέβεζας και το άλλο στον κόμβο Εγνατίας για Θεσπρωτία - Ιωάννινα.

Όπως τόνισε ο πρόεδρος της ΟΑΣΝΑ Ευάγγελος Μπέτσας η πρόσκληση για δυναμική κινητοποίηση ανήκει στις δυο Ομοσπονδίες, τα Εργατικά Κέντρα Άρτας και Λευκάδας, το ΠΑΜΕ, την ΠΑΣΕΒΕ το Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών και των Αγωνιστικών Γυναικείων Συλλόγων (ΟΓΕ), «σε μια ενιαία αντεπίθεση στην επίθεση που δέχονται όλοι και στη βάση του στόχου της ανατροπής της εξουσίας του κεφαλαίου».

Η ημερομηνία που προγραμματίζονται τα δυο συλλαλητήρια δεν επιλέχθηκε τυχαία. Η 9η του Μαρτίου είναι η ημέρα που λήγει η προθεσμία για την κατάθεση αιτήσεων ενδιαφέροντος προς την Αγροτική Τράπεζα από ιδιωτικές εταιρίες προκειμένου να αγοράσουν το πλειοψηφικό πακέτο των μετοχών που η τράπεζα κατέχει στην Ηπειρωτική γαλακτοβιομηχανία.

-Ο Σπύρος Κλινάκης απαντώντας σε σχετικό ερώτημά μας υπογράμμισε ότι το μήνυμα των κινητοποιήσεων αφορά και στις δυο κατευθύνσεις «και σε εκείνους που δρομολογούν την πώληση αλλά και σε όσους σχεδιάζουν την αγορά της ΔΩΔΩΝΗ, και οι οποίοι πρέπει να γνωρίζουν ότι οι αγρότες και οι κτηνοτρόφοι της Ηπείρου δεν θα κάνουν πίσω».

Στο μεταξύ οι δυο πρόεδροι δεν άφησαν ασχολίαστο το γεγονός της πανηπειρωτικής σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε το περασμένο Σάββατο στα Ιωάννινα με τη συμμετοχή βουλευτών, περιφερειακών συμβούλων, δημάρχων και εκπροσωπών συνεταιριστικών Ενώσεων για την ανάκληση της διαδικασίας πώλησης που έχει ξεκινήσει η Αγροτική Τράπεζα, ούτε τις προτάσεις που έχουν κατατεθεί κατά καιρούς περί αγοράς των μετοχών από τους κτηνοτρόφους και τις Ενώσεις. Τόσο ο κ. Μπέτσας όσο και ο κ. Κλινάκης, θύμισαν την πώληση των μετοχών της ΕΑΣΑ-Φ προς την ΑΤΕ στο παρελθόν και την προσπάθεια πώλησης των αντίστοιχων μετοχών από την ΕΑΣ Πρέβεζας μέσω ψηφοφορίας σε Γενική Συνέλευση στο γειτονικό νομό που τελικά δεν το κατόρθωσαν, όπως αναφέρθηκε χαρακτηριστικά. Ο καθένας εξιστόρησε το παρελθόν για τα γεωγραφικά όρια ευθύνης του και ο μεν κ. Μπέτσας μίλησε για υπευθυνότητα όλων όσων σήμερα διατείνονται για τη σωτηρία της ΔΩΔΩΝΗ, ο δε κ. Κλινάκης για κροκοδείλια δάκρυα από την πλευρά τους.

Ο κ. Μπέτσας αναφέρθηκε στην ξεκάθαρη θέση και στάση της ΟΑΣΝΑ, η οποία παρέμεινε σταθερή και είναι «Όχι» στο ξεπούλημα της γαλακτοβιομηχανίας, «Όχι» στην ιδιωτικοποίηση της ΔΩΔΩΝΗ και της Αγροτικής Τράπεζας, και ο κ. Κλινάκης με αφορμή και τη σύσκεψη του Σαββάτου στα Ιωάννινα, μίλησε για τις δυο γραμμές που ανέκαθεν υπήρχαν για τη ΔΩΔΩΝΗ από το 1992 όταν ξεκίνησε το σχέδιο πώλησης της γαλακτοβιομηχανίας, κάνοντας για λόγο για «όσους υπολόγιζαν στην πώληση και την «καθαρή γραμμή», εκείνων που ήταν και παραμένουν απέναντι σε αυτή τη λογική. Άλλωστε ο κ. Κλινάκης σχολιάζοντας τις τελευταίες διαδικασίες σε επίπεδο περιφέρειας, είπε: «Δεν μπορούμε να είμαστε όλοι με όλους. Και…ή εγώ είμαι πολύ μεγάλος για να κρύβομαι πίσω από το δάχτυλό μου ή το δάχτυλό μου πολύ μικρό για να με κρύψει…».

Το ραντεβού που έχουν δώσει οι δυο Ομοσπονδίες την προσεχή Παρασκευή στον κόμβο στρατοπέδου Φιλιππιάδας είναι στις 11:30 το πρωί και το κεντρικό μήνυμα στο προσκλητήριό τους «Έχουμε τη δύναμη να τους σαρώσουμε».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Αναγνώστες

 
Free Website templateswww.seodesign.usFree Flash TemplatesRiad In FezFree joomla templatesAgence Web MarocMusic Videos OnlineFree Wordpress Themes Templatesfreethemes4all.comFree Blog TemplatesLast NewsFree CMS TemplatesFree CSS TemplatesSoccer Videos OnlineFree Wordpress ThemesFree Web Templates