Κυριακή 27 Μαΐου 2012

Συνέδριο Εσπεριδοειδών στο Ναύπλιο


Το Σάββατο, 2 Ιουν 2012, στις 10.00, στο Βουλευτικό του Ναυπλίου οργανώνεται από τα ΦΡΟΥΤΟΝΕΑ Ευρωπαϊκό Συνέδριο Εσπεριδοειδών.

Λαμβάνοντας υπόψη τις δύσκολες μέρες που περνά ο τομέας των εσπεριδοειδών το θέμα του Ευρωπαϊκού Συνεδρίου για τα Εσπεριδοειδή είναι «Ανασκόπηση της σεζόν των εσπεριδοειδών & προτάσεις για την ανάκαμψη του Ευρωπαϊκού τομέα των εσπεριδοειδών», του οποίου την έναρξη θα κάνει ο κ. Τ. Ορφανός (ΦΡΟΥΤΟΝΕΑ).

Στόχος του συνεδρίου είναι να έλθουν πιο κοντά οι χώρες της Ε.Ε που παράγουν εσπεριδοειδή, να αναλυθούν τα προβλήματα που πλήττουν τον κλάδο αυτό και μέσα από ένα γόνιμο διάλογο που θα αναπτυχθεί κατά την διάρκεια του συνεδρίου να διατυπωθούν προτάσεις, ώστε να έχουν ένα καλύτερο αύριο όσοι εμπλέκονται με τα εσπεριδοειδή.

Στην επίτευξη του παραπάνω στόχου θα συμβάλουν οι καλεσμένοι ομιλητές στο συνέδριο που προέρχονται από τα κυριότερα παραγωγικά κέντρα εσπεριδοειδών Ελλάδας και της Ευρώπης, οι οποίοι είναι οι εξής:

Salvo Laudani, Εμπορικός Διευθυντής της εταιρείας ORANFRIZER-ΙΤΑΛΙΑ

Jose Antonio Garcia Fernandez, Δ/ντής Διεπαγγελματικής ΑILIMPO-ΙΣΠΑΝΙΑ

Φρίξος Τσακιστός, Εμπορικός Δ/ντής Εταιρείας «GROEXPORT LTD»-ΚΥΠΡΟΣ

Γιώργος Μπαλακανάκης, Δ/νων Σύμβουλος της ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ ΦΡΟΥΤΩΝ-ΕΛΛΑΔΑ

Χρήστος Κολιός, Διευθυντής της Εταιρείας ΚΟΛΙΟΣ Α.Β.Ε.Ε (ΕΛΛΑΔΑ)

Ανάμεσα στους πέντε πιο δυναμικούς τομείς της ελληνικής μεταποίησης που εμφανίζουν την μεγαλύτερη ανάπτυξη ακόμα και μέσω της οικονομικής κρίσης βρίσκονται τα επεξεργασμένα φρουτολαχανικά. Σύμφωνα με το Ιδρυμα Οικονομικών & Βιομηχανικών Ερευνών-ΙΟΒΕ οι πέντε δυναμικότεροι τομείς της μεταποίησης είναι: η επεξεργασία φρουτολαχανικών, τα φάρμακα-παρασιτοκτόνα, βότανα, τα δομικά υλικά και τα όργανα ακριβείας-ρολόγια. Επίσης διαπιστώθηκε ότι ο κλάδος των τροφίμων και των ποτών αντέχει σχετικά καλά στην κρίση, ενώ ειδικά για τα μεταποιημένα φρούτα και λαχανικά , που αποτελούν το 6% των ελληνικών εξαγωγών τα πράγματα είναι ακόμα καλύτερα (περιοδικό Φρουτονέα).

Ο τ. ευρωβουλευτής κ. Ι. Γκλαβάκης προσδιόρισε το μέλλον του αγροτικού κόσμου στις δενδρώδεις καλλιέργειες (φρούτα), στα λαχανοκομικά και στα ανθοκομικά-φαρμακευτικά, με αμειψισπορά τις μεγάλες καλλιέργειες (σιτηρά, καλαμπόκια, τριφύλλια κλπ). Η πρόεδρος της Ένωσης Νέων Αγροτών Αργολίδας κα Γεωργία Δρόσου-Παγίδα πιστεύει απόλυτα στην μεγάλη σημασία πληροφόρησης και δικτύωσης των «παραγωγών πλούτου», δηλαδή των αγροτών, ιδιαίτερα σήμερα που όλοι προσβλέπουν στον αγροτικό τομέα για τη «επόμενη μέρα».

Η συμμετοχή στο Ευρωπαϊκό Συνέδριο Εσπεριδοειδών, το Σάββατο, 2 Ιουν 2012, στις 10.00, στο Βουλευτικό Ναυπλίου, δεν προβλέπει οικονομική επιβάρυνση, αλλά απαιτεί για την καλύτερη οργάνωση την επικοινωνία-δήλωση συμμετοχής στα τηλ.:2104812212, fax: 2104827089 ή info@froutonea.gr.

Για την καταγραφή, Δημήτρης Μιχαηλίδης, 6998282382

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Αναγνώστες

 
Free Website templateswww.seodesign.usFree Flash TemplatesRiad In FezFree joomla templatesAgence Web MarocMusic Videos OnlineFree Wordpress Themes Templatesfreethemes4all.comFree Blog TemplatesLast NewsFree CMS TemplatesFree CSS TemplatesSoccer Videos OnlineFree Wordpress ThemesFree Web Templates