Παρασκευή 20 Ιουλίου 2012

Αντιμετώπιση κουνουπιών: οικολογικές μέθοδοι!

Έτσι όσον αφορά τα κουνούπια, υπάρχουν σίγουρα και πολλές οικολογικές μέθοδοι για να παραμείνουν μακριά από τον άνθρωπο. Τα θηλυκά κουνούπια γυρεύουν το ανθρώπινο αίμα γιατί πρέπει να ωριμάσουν τα αυγά τους. Βέβαια δε προτιμούν μονάχα το ανθρώπινο αίμα αλλά το ανθρώπινο αίμα είναι σίγουρα από τις κυριότερες προτιμήσεις τους διότι ο άνθρωπος είναι θερμόαιμος και παράλληλα με το διοξείδιο του άνθρακα που εκπνέει με την αναπνοή του αποτελεί ένα τέλειο πόλο έλξης για τα κουνούπια. Έτσι για παράδειγμα τα αρώματα, τα σπρέι, οι κρέμες και γενικώς τα καλλυντικά τραβούν τα κουνούπια σα μαγνήτης, όπως και τα σκούρα και τα χρωματιστά ρούχα, γι’ αυτό καλό θα ήταν να φοριούνται τα λευκά. Επίσης οι ανεμιστήρες βοηθούν κατά πολύ στο να διαλύεται το διοξειδίου του άνθρακα που εκλύεται από την εκπνοή και με αυτό το τρόπο τα διώχνουν, αφού τα κουνούπια ανακαλύπτουν από τα 20 μέτρα το διοξείδιο του άνθρακα, ενώ παράλληλα οι ανεμιστήρες μειώνουν τη θερμοκρασία στο γύρω χώρο με αποτέλεσμα να μειωθεί και η θερμοκρασία του ανθρώπινου σώματός, γεγονός που δυσκολεύει τα κουνούπια ακόμη περισσότερο. Ακόμη τα τακτικά ντους διώχνουν τον ιδρώτα από το σώμα και προστατεύουν τους ανθρώπους από τα κουνούπια.

Έτσι τα ντους το καλοκαίρι επιβάλλονται για τη προστασία από τα κουνούπια ειδικά όταν έχει επέλθει σωματική κούραση η οποία μπορεί να επιφέρει λαχάνιασμα με αποτέλεσμα να αυξηθεί και το διοξείδιο του άνθρακα και έτσι τα κουνούπια έλκονται περισσότερο. Τα γλυκά και το κάλιο σε τρόφιμα όπως οι μπανάνες πρέπει να αποφεύγονται. Όσον αφορά τις μπανάνες το γαλακτικό οξύ που έχουν έλκει τα κουνούπια ενώ η ζάχαρη που έχουν τα γλυκά τα έλκει επίσης. Εντομοαπωθητική τροφή θεωρείται το σκόρδο όπου εκτός από το φαγητό με σκόρδο, το ίδιο το φυτό απωθεί τα κουνούπια μαζί με άλλα φυτά που τα απωθούν όπως τα κρεμμύδια, ο μαϊντανός, η κανέλα, η μέντα, τα γαρύφαλλα, το δυόσμο, και το δενδρολίβανο. Ειδικότερα για το δενδρολίβανο κάλλιστα μπορεί να καεί, όπως και το φιδάκι για τα κουνούπια, διότι όπως και το φιδάκι έτσι και το δενδρολίβανο τα διώχνει. Και οι λάμπες παίζουν και αυτές το ρόλο τους διότι οι κιτρινόχρωμες λάμπες έλκουν λιγότερο τα κουνούπια από ότι οι λευκόχρωμες. Επίσης αντί για τη χρήση αντικουνουπικών γαλακτωμάτων για το σώμα, θα μπορούσε κάλλιστα να χρησιμοποιηθεί γαλάκτωμα από ξύδι μαζί με φύλλα βασιλικού όπου θα διώξει και αυτό τα κουνούπια χωρίς να επιβαρύνει καθόλου τον οργανισμό με τοξικές ουσίες. Ακόμη τα κουνούπια αφήνουν τα αυγά τους σε στάσιμα νερά οπότε όσοι έχουν κήπο θα πρέπει μετά το πότισμα να προσέξουν μη μείνουν στάσιμα νερά στο κήπο τους και εφόσον έχουν και κατοικίδια ζώα θα πρέπει το νερό για τα κατοικίδια ζώα να αλλάζει σε καθημερινή βάση και όχι να αφήνεται. Τέλος εφόσον υπάρξουν τσιμπήματα από κουνούπια, καλό θα είναι να τριφτή σόδα ή μαντζουράνα πάνω στη πληγή.
 

ΠΗΓΗ: ecotimes.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Αναγνώστες

 
Free Website templateswww.seodesign.usFree Flash TemplatesRiad In FezFree joomla templatesAgence Web MarocMusic Videos OnlineFree Wordpress Themes Templatesfreethemes4all.comFree Blog TemplatesLast NewsFree CMS TemplatesFree CSS TemplatesSoccer Videos OnlineFree Wordpress ThemesFree Web Templates