Δευτέρα 6 Αυγούστου 2012

Κόβονται «μαχαίρι» 2.740 συντάξεις ομογενών από τον ΟΓΑ - Στη δικαιοσύνη όσοι τις εισέπρατταν παράνομα!

O Υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας Γιάννης Βρούτσης κατά την
 έξοδό του από Αρειο Πάγο μετά τη συνάντησή του με τον Αντιεισαγγελέα του Αρείου Πάγου
 κ. Κατσιρόδη
2.740 ομογενείς δεν πήγαν να απογραφούν!
Στον Εισαγγελέα οι «μαϊμού» συντάξεις! Θα ζητηθεί και η επιστροφή των ποσών, που εισέπρατταν παράνομα (έντοκα)!
Η διακοπή ισχύει από ΣΗΜΕΡΑ!
 

Την Εισαγγελία του Αρείου Πάγου επισκέφθηκε σήμερα ο υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας, Γιάννης Βρούτσης και συναντήθηκε με τον αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Αθ. Κατσιρώδη. Ο υπουργός Εργασίας ζήτησε από τον αντιεισαγγελέα του Αρείου Πάγου τη συνδρομή της Δικαιοσύνης για όσους λάμβαναν «μαϊμού» επιδόματα και συντάξεις.
 

Σε δηλώσεις του, ο κ. Βρούτσης επανέλαβε τη δέσμευση του υπουργείου Εργασίας ότι από 1.1.2013 θα σταματήσουν να υπάρχουν «μαϊμού» συντάξεις. Επιπλέον, προανήγγειλε ότι μέχρι τα τέλη Αυγούστου, θα έχει ολοκληρωθεί το σύστημα ελέγχου μέσω ΚΕΠΥΟ που θα αποκλείει κάθε ενδεχόμενο παραβατικότητας.
Την ίδια στιγμή, ανακοίνωσε ότι από σήμερα κόβονται περίπου 2.800 συντάξεις του ΟΓΑ (σε ομογενείς), καθώς οι δικαιούχοι τους δεν εμφανίστηκαν στην απογραφή. Το όφελος για το Δημόσιο θα είναι περίπου 14.000.000 ευρώ το χρόνο. Παράλληλα, αναφέρθηκε στην ύπαρξη 61 τυφλών στην Ζάκυνθο, με δίπλωμα οδήγησης.
 

«Αυτό πρέπει να τελειώσει και θα τελειώσει μέχρι το τέλος του χρόνου. Ήδη έχει ολοκληρωθεί ο έλεγχος στον ΟΑΕΕ, αυτές τις ημέρες τελειώνει ο ΟΓΑ και παίρνει σειρά το ΙΚΑ. Αυτό είναι θέμα κοινωνικής δικαιοσύνης και ισότητας για όλους τους ασφαλισμένους πολίτες», τονίζουν πηγές του υπουργείου Εργασίας. Μέχρι στιγμής τα στοιχεία που έχουν βρεθεί σοκάρουν καθώς πρόκειται για χιλιάδες παράνομες συντάξεις και επιδόματα που τόσα χρόνια το ελληνικό δημόσιο πλήρωνε εκατομμύρια ευρώ.
 

Ο υπουργός Εργασίας αναμένεται να απευθύνει έκκληση προς όλους όσους παίρνουν «μαϊμού» επιδόματα και συντάξεις να προσέλθουν αυτοβούλως πριν φτάσει ο φάκελος τους στον εισαγγελέα και θα αντιμετωπιστούν με ευνοϊκό τρόπο από την πολιτεία.
 

Οι ίδιες πηγές αναφέρουν πως το επίπεδο της έρευνας θα φτάσει σε όλες στις βαθμίδες, ακόμα και σε εκείνους οι οποίοι προσκόμιζαν τα «μαϊμού» δικαιολογητικά όπως γιατροί αλλά και υπάλληλοι που μετείχαν στις επιτροπές. «Κάθε ευρώ που χάνεται πλέον κόβεται από τους φορολογούμενους και αυτό θα πρέπει να σταματήσει» σημείωναν συνεργάτες του υπουργού.
 

με πληροφορίες από real.gr/tovima.gr
 

ΠΗΓΗ: borioipirotika.blogspot

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Αναγνώστες

 
Free Website templateswww.seodesign.usFree Flash TemplatesRiad In FezFree joomla templatesAgence Web MarocMusic Videos OnlineFree Wordpress Themes Templatesfreethemes4all.comFree Blog TemplatesLast NewsFree CMS TemplatesFree CSS TemplatesSoccer Videos OnlineFree Wordpress ThemesFree Web Templates