Πέμπτη 2 Αυγούστου 2012

Βαθύτατη ανησυχία από την ΕΑΣΑ-Φ η προσάρτηση τμήματος της Α.Τ.Ε στην Τράπεζα Πειραιώς


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Με αφορμή την προσάρτηση τμήματος της Α.Τ.Ε. στην Τράπεζα Πειραιώς εκφράζουμε την βαθύτατη ανησυχία μας για τα προβλήματα που αυτή θα φέρει στους αγρότες και κτηνοτρόφους της περιοχής μας, στις θυγατρικές της Α.Τ.Ε. (ΔΩΔΩΝΗ, ΣΕΚΑΠ, ΕΛΒΙΖ) και στους εργαζόμενους της Α.Τ.Ε..


Υπενθυμίζουμε ότι η Α.Τ.Ε., από την ίδρυσή της από τον αείμνηστο Αλέξανδρο Παπαναστασίου το 1929, ως εκφραστής και χρηματοδότης της αγροτικής πολιτικής των εκάστοτε κυβερνήσεων έχαιρε ταυτόχρονα προνομίων όπως η απευθείας εγγραφή υποθηκών σε βάρος των αγροτών και των συνεταιριστικών τους οργανώσεων. Η παράδοση αυτών των προνομίων στα χέρια ιδιωτών τραπεζιτών θα είναι αυτονόητα καταστροφική για τους αγροτοκτηνοτρόφους της περιοχής μας. Απαιτούμε να μην απολυθεί κανένας από τους εργαζόμενους της Α.Τ.Ε. και των θυγατρικών της και να μην υποβαθμιστούν κατά οποιοδήποτε τρόπο τα εργασιακά τους δικαιώματα. Επίσης η ανωτέρω προσάρτηση της Α.Τ.Ε. στην Τράπεζα Πειραιώς ουσιαστικά επιβεβαιώνει όσα εμείς οι συνεταιριστές εμφατικά διακηρύτταμε προς όλους τους «υπεύθυνους». Ότι δηλαδή η ψήφιση και η εφαρμογή του νόμου 4015/2011και μάλιστα μέσα στα ιδιαίτερα ασφυκτικά χρονικά πλαίσια που έγινε, ουσιαστικά έγινε όχι για την εξυγίανση των αγροτικών συνεταιρισμών αλλά για το ξεπούλημα της Α.Τ.Ε. Οφείλονται άμεσα απαντήσεις σχετικά με τις αγροτικές-συνεταιριστικές εταιρείες και ιδίως τη ΔΩΔΩΝΗ ΑΕ.

Τι θα γίνει με σημαντικά ζητήματα που συνδέονται με τις υποθήκες και το “σύστημα διασφαλίσεων” των δανείων της ΑΤΕ προς τον αγροτικό κόσμο. Πως θα αντιμετωπιστεί το μείζον θέμα των υπέρογκων και δυσβάσταχτων για τους αγρότες διασφαλίσεων των δανείων τους (υποθηκών, προσημειώσεων και λοιπών δεσμεύσεων) με τα νομικά προνόμια που της έχουν εκχωρηθεί από το κράτος, τα οποία βρίσκονται έξω και πάνω από τα όρια του τραπεζικού συστήματος σε διεθνές επίπεδο (διασφάλιση μέχρι το 120% της εμπορικής αξίας). Πως θα ασκεί πλέον το κράτος την Αγροτική πίστη; Μέσω ιδιωτών;

Είναι προφανές ότι ουσιαστικά εγκαταλείπεται ο πρωτογενής τομέας της εθνικής οικονομίας μας τώρα που τον χρειαζόμαστε περισσότερο από κάθε άλλη φορά.

Ο Πρόεδρος

Γκίζας Νικόλαος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Αναγνώστες

 
Free Website templateswww.seodesign.usFree Flash TemplatesRiad In FezFree joomla templatesAgence Web MarocMusic Videos OnlineFree Wordpress Themes Templatesfreethemes4all.comFree Blog TemplatesLast NewsFree CMS TemplatesFree CSS TemplatesSoccer Videos OnlineFree Wordpress ThemesFree Web Templates